- 28 iul. 2009
Stiri din sah – 24 din 24 ore – Miercuri 29 iulie
Update 20,24
11. Amical feminin România-Bulgaria la Bucureşti
Citeste Articolul- 8
- 540
- 2
Update 20,24
11. Amical feminin România-Bulgaria la Bucureşti
Citeste ArticolulSambata, 25 iulie a avut loc concursul de sah activ organizat cu ocazia “Zilei secerisului” sarbatoare populara traditionala care marcheaza incheierea lucrarilor de sezon la paioase. Gazda concursului a fost biserica catolica din localitate reprezentata prin parintele protopop Heinrich Joseph .
Citeste Articolul
Sahul este un sport pe care cei care îl îmbrãtiseazã încep sã-l descopere încã de la vârste foarte fragede. Este si cazul Mariei Vintilã, care practicã sportul mintii de la 6 ani. În vârstã de 16 ani, tânãra sportivã are în palmares 23 de medalii, dintre care 15 din postura de câstigãtoare, iar restul de 8 reprezentând clasãri pe locul II
Citeste Articolul
Continuăm cu partea a III-a a diagramelor provenite din partide jucate în decursul anului 2009.
Citeste ArticolulAici puteti sa revedeti Filipine: Interviu cu Wesley So care este la varsta de 16 ani, cel mai bun jucator din Filipine (I)
Karjakin a denumit această partidă: “O lovitură de baros în Zidul Berlinului” (Varianta poartă numele, în engleză, de Berlin Wall – Zidul Berlinului).
So Wesley – Ni Hua, Olympiad Dresden 2008, 1st Round.
1.e4 e5 2.Nf3 Nc6 3.Bb5 Nf6 4.O-O Nxe4 5.d4 Nd6 6.Bxc6 dxc6 7.dxe5 Nf5 8.Qxd8+ Kxd8 9.Nc3 Ke8
Mutarea principală actuală este 9..Ne7.
10.h3 b6
Citeste Articolul
Aici puteti revedea Turneul de la Nyiregyhaza in viziunea si comentariile lui
Catalin Ardelean si Radu Doros (1)
De curand in Ungaria s-a desfasurat un turneu Open de 9 runde la Nyiregyhaza, unde au participat mai multi jucatori romani . Am mentionat in stiri si in reportajele noastre evolutia romanilor aflati in cautare de noi performante, experienta si dorinta de afirmare, la acest turneu destul de util pentru toti jucatorii romani prezenti. Vom incerca, avand in vedere si faptul ca toti suntem mai mult sau mai putin in vacanta, sa va prezentam in ordinea desfasurarii lucrurilor de acolo, in fiecare zi cate o partida comentata de catre Catalin Ardelean sau de Radu Doros.
(3) Orso,Miklos (2349) – Ardelean,GC (2494) [A77]
Catalin Ardelean castiga turneul Nyiregyhaza din Ungaria
Nyiregyhaza (3), 13.07.2009
Citeste Articolul(Sursa www.catavencu.ro)
Atentie! La sfarsitul articolului sunt 2 linkuri unde puteti vedea interviul video ( 2 parti) care dureaza 20 de minute
Elisabeta Polihroniade. Mare Maestru Internaţional. A început să joace şah din întîmplare, în copilărie, pe vremea cînd băieţii de cartier o ardeau cu calul şi nebunul. Mai tîrziu, din cauza regimului comunist, a fost nevoită să se refugieze în competiţiile rezervate bărbaţilor.
Ne-a predat şahul la televizor, dar asta se întîmpla demult, în era alb-negru. Este convinsă că emisiunea domniei sale despre şah ar fi avut azi audienţe mari. Proprietar şi director al revistei de şah Gambit. Se luptă pentru ca şahul să devină disciplină şcolară. Ar fi frumos. Sigur ar veni unii elevi cu tema nefăcută şi s-ar justifica în faţa profesorilor: “Păi, ce să fac, doamnă? Mi-au capturat ţiganii regina în troleibuz!”.
Citeste Articolul12. Cauti un club de sah pentru copilul tau in Baia Mare?
Citeste Articolul
Aici puteti sa revedeti Bobby Fischer – un mimofant(?!)(III)
Intr-o noua rubrica de remember vom incerca sa aducem de la inceputurile blogului, articolele care ni se pare interesante si mai ales care pot fi vazute si revazute cu placere de voi. Articolul este scris de prietenul meu cu care am inceput acest blog, Alin Dindareanu. Din pacate, el s-a dedicat carierei si nu mai are timpul necesar pentru a scrie despre sah. Il asteptam ca atunci cand are timp, sa revada si sa citeasca articolele publicate aici.
In primul rand, calculatoarele nu au probleme psihice sau de moral. Masinile (in general si la timpul prezent!) nu poseda o atasare psihologica fata de reguli particulare sau stiluri de joc, si pot calcula precis si foarte repede.
Fischer era perceput ca o masinarie bazata pe microcipuri – analiza pozitii complexe cu o viteza uimitoare, iar adversarii erau aproape intotdeauna in urma cu timpul pe ceas. Referindu-se la viitorul computer sahist, Jim Sherwin, un jucator american care il cunostea bine, il asemuia pe Fischer cu un “prototip al lui Deep Blue“.
Deep Blue, computerul care l-a invins pe Garry Kasparov intr-un meci celebru.
Citeste Articolul
Fii la curent cu ultimele postari