Despre mine

  Buna ziua și bine ai venit vă urează gazda Iulian Ceaușescu!

Sunteți pe  siteul cel mai cunoscut din Romania din ultimii 12 ani despre sportul minții, “Șah cu Ceaușescu”. Aproape 11.000 de articole (dintre cele peste 15.000 publicate si pe alte platforme, siteuri, bloguri ) cu si despre sah gasiti pentru pasiunea si bucuria de a descoperi sahul sub toate formele lui!

Sunt presedintele sectie de sah a clubului CS Colosseum Giurgiu, antrenor de sah si instructor FIDE. In cadrul proiectului national “Sahul in scoala” am fost formator de cadre didactice care au vrut sa poata preda disciplina “Educatie prin sah”. Am avut doua serii diferite in care am format si instruit 64 de cadre didactice venite din mai multe judete ale tarii, profesori ce au putut sa predea sahul in scoala dupa aceste cursuri in scolile din localitatile de unde au venit! 

Am devenit antrenor de sah absolvind Școala național de antrenori . Din 2000 locuiesc in Giurgiu unde in tot acest timp am lucrat cu copii si tineri si adulti care vor sa performeze si sa se perfectioneze in sah. Am lucrat, instruit, format si antrenat sute si sute de sahisti de toate varstele, in acesti peste 20 de ani de activitate in acest domeniu.

Am devenit arbitru si in anul 2017 am avut onoarea sa arbitrez la Campionatul European de juniori 8 -18 ani desfasurat la Mamaia, o competitie de importanta in sahul mondial al juniorilor.

Am organizat si am fost in echipa de organizare in acesti 20 de ani, zeci si sute de competitii de sah de toate categoriile si in toate sectiunile de sah si in mai multe locuri si localitati din tara.

Am organizat impreuna cu Inspectoratul judetean Giurgiu 5 editii de faze finale ale Olimpiadei nationale a sportului Scolar la sah ( cu cate 2 participanti din fiecare judet: un junior si o junioara). Sahisti participanti si profesori insotitori au declarat organizarea competitiilor printre cele mai reusite competitii de acest tip la care au participat in tara!

Am fost capitan de echipa si jucator in echipa pentru “Colosseum Giurgiu” in timp ce echipa a activat in divizia B nationala si apoi a promovat in divizia  A, unde a ramas cu succes 2 ani cu resursele proprii si jucatori formati din echipa de redactie a siteului si prieteni sahisti din Bucuresti si Giurgiu.

Sunt pasionat in egala masura de sah, iar in anul 1998, octombrie am câștigat o etapă de campionat național la Alexandria si calificarea la selecta faza finală cu primii jucători ai țării din acea vreme.

Sunt pasionat in egala masura de sah ca jucator, iar in anul 1998, 28 octombrie am câștigat o etapă de campionat național la sahul rapid desfasurata la Alexandria si implicit calificarea la selecta faza finală cu primii 20 jucători ai țării din acea vreme si inca 20 de jucatori calificati!

Am promovat sahul in Romania asa cum nu cred ca a mai fost facuta vreodata in istoria sa! Sute si sute de competitii interne si internationale au fost promovate in articolele publicate aici, ce au aparut cu o frecventa a articolelor de 10-15 pe zi care au atras zeci de mii de comentarii in acesti 12 ani si jumatate de existenta! Au fost publicate materiale teoretice, diagrame, exercitii, articole despre finaluri, deschideri, joc de mijloc, tactica si strategie, psihologia sahului, competitii interne si internationale, rezultate, partide comentate, curiozitati, diverse, etc. Aproape toti sahistii de top ai Romaniei au publicat, analizat sau comentat pe siteul “Sah cu Ceausescu” si a fost o emulatie nationala comparabila la o scara mai redusa cu o mica revolutie in sah facuta acum de catre serialul ” Gambitul Damei” in octombrie 2020!

Am organizat sute de competitii online pe siteul playchess, sub denumirea “Colosseum” cu un mare succes la publicul din Romania si cu participarea si a unor sahisti de top din Romania.

 In 21 iunie 2008 am inceput sa scriu si să apară blogul si apoi site-ul de șah “Șah cu Ceausescu” . Sunt peste 15.000 de articole si postari despre si cu șah, adunate acolo de mine si de colaboratorii mei in toți acești 12 ani. Am ajuns in primele 50 siteuri de sah din lume. Am fost mentionati in Chessbase in timpul meciului Topalov – Kramnik comentat de catre MM Mihail Marin pentru siteul chessbase in engleza. Meciul a fost postat inaintea chessbase si tradus in romana cu acordul si corectura pentru traducere comentatorului pentru siteul Șah cu Ceausescu. A fost si cea mai importanta perioada a siteului Sah cu Ceausescu, timp in care traficul a ajuns la 5000  de vizualizari pe zi!