Bomba lunii ianuarie in sah: Kasparov il antreneaza in prezent pe Vincent Keymer!

 

Kasparov pregateste pe cel care va prelua stafeta de campion mondial la sah?

Kasparov și Vincent Keymer lucreaza impreuna si il va ajuta, probabil si pe pe sahistul german minune sa ajunga unul dintre mari sahisti ai lumii!

Tânărul GM Vincent Keymer (Germania, 2664 ELO, 74 în lume Nota: Keymer are acum 2696 rating si este pe locul 43 in lume), este pregătit în prezent de Garry Kasparov. Unul dintre marii tineri minune ai șahului mondial care a uimit lumea sahista si au creeat controverse si pareri pro si contra. Acum se lamuresc toate si performantele germanului sunt tot mai credibile!

Vincent Keymer (născut pe 15 noiembrie 2004) este un copil minune al sahului german căruia i s-a acordat titlul de Mare Maestru în 2020. Vincent Keymer s-a născut în Mainz, Germania, un oraș care are o lungă istorie in organizarea de turnee rapide și turnee Chess960. A învățat șahul de la părinți la vârsta de cinci ani. În 2015 a devenit campion european cu echipa națională de șah a Germaniei U18.

Vincent Keymer cea mai mare speranta a sahului german din zilele noastre

Garry Kasparov s-a referit în 2016 la Keymer drept „excepțional, un jucător de șah cu mare viziune și viitor”, iar Keymer la 11 ani și-a demonstrat potențialul cu un „premiu doi impresionant” într-un domeniu puternic la turneul Vienna Open.

Fotografia ce ne arata ca cei doi, Kasparov si Keymer, muncesc bine impreuna si cele 4 carti de pe masa cred ca vor fi deja in lucru!

În iulie 2017, Keymer a obținut a treia și ultima normă necesară pentru titlul de Master Internațional. El a fost antrenat atunci de marele maestru maghiar, Peter Leko , care a fost considerat cândva „cel mai promițător copil sahist minune din lume”. Keymer a lucrat si cu marele antrenor Yusupov.

 

Fata in fata cei doi care au trecut prin mana lui Kasparov. Unul este in varful piramidei si se pregateste sa coboare de acolo,Carlsen. Keymer se pregateste sa urce spre varf si este pe un drum bun!

În perioada 29 martie – 2 aprilie 2018, Keymer a jucat în grupa A a Grenke Chess Open unde a fost cap de serie 99. A câștigat turneul în fața a 49 de mari maeștri, inclusiv patru mari maeștri cu rating Elo de peste 2700. , obținând 8/9 și reusind sa realizeze prima normă pentru titlul de mare maestru la 13 ani. A marcat cu un punct și jumătate mai mult decât este cerut de standardul de norma de Mare maestru! Leonard Barden a remarcat că ratingul de performanță al lui Keymer (2798) a fost cel mai ridicat vreodată pentru un jucător sub 14 ani, iar The Week in Chess a spus că performanța lui Keymer a fost „unul dintre cele mai senzaționale rezultate din toate timpurile”.

În perioada 10 octombrie – 21 octombrie 2019, Keymer a jucat la Marele Turneu FIDE Elvețian 2019, obținând 4½/11 (+1-3=7). Această performanță ia adus a treia și ultima sa normă necesară pentru titlul de Mare Maestru, făcându-l cel mai tânăr sahist german care a realizat această ispravă! Acest titlu a fost certificat si de FIDE la începutul anului 2020. Keymer a spus într-un interviu cu Fiona Steil-Antoni că a treia sa normă de mare maestru „ar fi trebuit să vină mai devreme”.

Viata personala: Vincent Keymer vorbește 3 limbi și provine dintr-o familie muzicală. Cântă la pian și la vioară. Tatăl său, Christof Keymer, este pianist ce concerteaza și profesor de muzică la Universitatea Leibniz din Hanovra.

Mama lui, Heike, cântă la violoncel într-o orchestră iar sora lui, Cecilia, cântă la pian și violoncel. Când avea zece ani, Keymer a ținut coperta din septembrie 2015 a revistei germane de șah, Schach Magazin, ce l-a considerat pe Vincent drept, cel mai mare talent al Germaniei de la nemuritorul Emanuel Lasker!!!!

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.