Fantoma unui mouse la Opera ( Euro Rapid)

Semitragedie la varful sahului mondial la un turneu intre cei mai buni sahisti ai lumii!

Grischuk: “Mereu am spus că nu există nicio diferență [între șahul online și șahul de la bord] până nu am jucat Kf1 împotriva lui Anish!”

 
Se intampla si la case mai mari greselile mari! Si de cand sahul a trecut mai mult in online si se joaca la computer, laptop, tableta, telefon sau orice alt device, se tot intampla minuni. Si cand mouseul face figuri si mutarea pe care o vrei efectuata nu se produce pe tabla de sah, iti vine sa urli si sa o iei razna! Cred ca greselile de la tabla de sah sunt aproape deja scrise prin regulamente sau in cazurile intamplate deja in experienta arbitrilor. Ar trebuie sa invatam si un cod despre posibilile greseli, ce se intampla in fata monitoarelor. Aici conducatorul pieselor albe, Alexander Grischuk, joaca in runda 1 cu Anish Giri la turneul de calificare in faza finala Opera Euro Rapid. Si unul dintre cei mai de temut jucatori de blitz se trezeste ca nu mouseul ii joaca feste si…cade cerul pe tine cand vezi ce apare mutat pe tabla!
 
Asta imi aduce aminte de jucatori celebri si necunoscuti cu adevarat in sahul online, care jucau mutari din rege pe tabla de sah, ca sa isi arate superioritatea deplina. Mutari de genul Rf7 si alte mutari aventuroase de rege. Se spunea ca sunt aceste nickname erau Kasparov, Fischer si alti mari si talentati sahisti din istorie! Si ca sa ii dea o sansa jucatorului mai slab cotat si ca sa aibe si el o provocare pe masura.
Pana la urma s-a terminat remiza si totul a fost cumva echitabil pentru Alexander Grischuk mai ales ca urmeaza calificari cu lupte grele pentru calificarea in faza urmatoare.
 
Mai jos puteti vedea partida cu pricina!

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.