Wimbledonul şahului, turneul Tata Steel, incepe sambata 16 ianuarie, ora 15 la Wijk aan Zee!


Carlsen este la cea de-a 17 participare la Wijk aan Zee! In 2004 a castigat turneul C si a castigat turneul principal de 7 ori! Caruana este castigatorul ultimei editii si trebuie sa isi apere titlul.

Nu sunt decat 4 jucatori de 30-34 de ani, doi adolescenti, iar restul jucatorilor au varsta in jurul a 20 de ani!

Majoritatea jucatorilor din cei 14 au venit de miercurea trecuta in Olanda, Caruana a sosit primul, apoi a ajuns si francezul Vachier. Carlsen a ajuns vineri in Olanda, dupa ce a petrecut sarbatorile in insulele Seychelles!

Grupul celor 14 jucatori a suferit multe modificari din data anuntarii listei initiale de start in 10 decembrie. Cea mai importanta modificare este cea a lui GM Shakhriyar Mamedyarov, care  s-a retras și a fost înlocuit de indianul Pentala Harikrishna . Apoi, Ian Nepomniachtchi și Nodirbek Abdusattorov au fost înlocuiți de polonezul Radoslaw Wojtaszek și suedezul Nils Grandelius .

Cu o zi înainte de începerea turneului, a fost anunțată o altă schimbare de ultima ora! GM Daniil Dubov a trebuit, din păcate, să se retragă, deoarece cineva langa cine a stat a fost depistat pozitiv pentru COVID-19. Talentatul si puternicul sahist rus a fost înlocuit de marele maestru german Alexander Donchenko, în vârstă de doar 22 de ani!Donchenko  a câștigat un elvețian de nouă runde în Cracovia, Polonia, care s-a terminat pe 4 ianuarie.

1 – GM Donchenko, Alexander – 8.0
2 – IM Janik, Igor – 7.0
3 – GM Bartel, Mateusz – 6.5
4 – FM Fus, Jakub – 6.0
5 – IM Gumularz, Szymon – 6.0

Clasamentul final de la Cracovia il puteti consulta aici

Lista participantilor Tata Steel editia 83

O victorie importanta a şahului impotriva pandemiei: Turneul de sah Tata steel incepe sambata 16 ianuarie, ora 15, la Wijk aan Zee !

Programul de joc de 13 runde este deja stabilit . In prima runda sunt cateva partide extrem de interesante. Campionul mondial, Magnus Carlsen, va juca impotriva talentatului Alireza Firouzja, cu care a avut destule aventuri in partidele anterioare! Harikrisna Pentala îl va înfrunta pe Maxime Vachier-Lagrave. Campionul din editia trecuta,  Fabiano Caruana îl va întâlni pe marele maestru olandez Jorden van Foreest. 

Transmisia live va fi disponibilă pe Chess.com/tv , precum și pe site-ul oficial . Pentru rundele 1-6, comentateaza GM Daniel Naroditsky și WIM Fiona Steil-Antoni. Runda 7 va avea comentatori pe GM Simon Williams și FM Tex de Wit, iar apoi pentru runda 8-13 vom avea GM Robert Hess și IM Sopiko Guramishvili.

Aici puteti vedea programul complet de joc

Site oficial Live

Incepe de maine, sambata16 ianuarie 2021 turneul #TataSteelChess :

Carlsen vs. Firouzja

Caruana vs. Van Foreest

Harikrishna vs. Vachier-Lagrave

Giri vs. Tari

Wojtaszek vs. Anton

Esipenko vs. Duda

Grandelius vs. Donchenko

Sambata 15 ianuarie 2021 – Duminică 31 ianuarie 2021

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.