De la lume adunate si spre Adunare date!

813_frsah

F.R. Şah anuntă convocarea Adunării Generale Ordinare a Federaţiei Române de Şah pe data de 15 martie 2013 la Bucureşti, sala “Nadia Comăneci” din sediul A.N.S.T., Str. Vasile Conta Nr. 16, orele 10,00.

În caz de neîndeplinire a cvorumului, se reconvoacă Adunarea Generală Ordinară SÂMBĂTĂ, 16 martie 2013, orele 10:00 în acelaşi loc şi cu aceeaşi ordine de zi.

Documentele contabile si Raportul de activitate vor fi publicate Luni 11 martie 2013.

Click aici pentru convocare »
Click aici pentru mandat »

sursa: FRSah

A mai trecut un an in zadar, si va spun asta cu sinceritate pentru ca ultimii patru ani, cu exceptiile de rigoare, e mai rau ca la inceput. Pot sa argumentez  ceea ce afirm, dar sunt convins ca imi stiti deja de multa vreme, principiile in care cred. Vreau sa intelegeti un lucru de la bun inceput, si anume ca nu sunt singurul care am aceasta parere. Si nu este vorba de cred eu sau altii, asemeni mie, ci despre voi, aceia care sunteti inca nehotarati in a lua o decizie. Buna, rea, oricum ar fi ea, este binevenita. Nu demult, cineva imi raspundea la o intrebare retorica privind utilitatea mea in calitate de “pion” in a rezolva anumite probleme, in felul urmator (concluzionand din memorie): Spune ce ai de spus, si apoi vom vedea daca e buna sau rea ideea! Tot asa, un prieten imi spunea deseori, ca e mai bine sa regreti ce ai facut, decat ceea ce ai fi vrut sa faci. Par la prima vedere doar chestiuni de gusturi, dar ele sunt general valabile.

Sa trecem la subiect, fara a mai filozofa prea mult.

Aici puteti gasi Statutul Federatiei Romane de Sah. Vi-l recomand. Salvati-l,  printati-l, folositi orice alte tehnologii de care dispuneti.  Important este sa-l puneti alaturi de legitimatia de sahist! Impreuna, ele v-a vor da garantia identitatii si libertatea de a va alege drumul pe care il doriti. A avea doar o legitimatie de sahist roman, echivaleaza in zilele noastre precum un numar dintr-un lagar de concentrare, si este tot atat de relevanta ca si libertatea unora de a se exprima liber pe un blog al unor sahisti. Ei, si… ? Ce se poate face, ati intreba in cor?

Ei bine, eu am pierdut de multe ori in viata din prostia mea sau prin viclenia celorlalti, dar stiti ceva? Adevarul este numai unul si el nu poate fi negat de nimeni, si stiu ca nici macar inchizitia evului mediu cu toate rugurile ei, nu a reusit sa-l denatureze la nesfarsit.

Este curios cum nu s-au sesizat ” nazbatiile”  Consiliului Director. Nu ca nu ar mai fi fost si altele, dar asta e mai recenta si a aparut chiar dupa ce semnalasem alte cateva  nereguli. Nu am sa fac acum decat un singur lucru . Sa redau comentariile respective, dar nu fara a evidentia un aspect, oarecum tehnic. Intamplator, administratorii blogurilor au posibilitatea de a-si vedea singuri audienta. Stiti care a fost audienta la articolul unde s-au comentat cele de mai de jos? La fel ca  la partidele comentate publicate pe blog, dar cerute cu insistenta de catre unii dintre voi: putin peste zero. Vreti sa aflati ce efect au barfele si scandalurile in perceptia sahistului roman? Pur si simplu, audienta explodeaza! Eu insa nu cred ca jucatorul roman de sah este avid doar dupa “otevisme” sau “becaliade”, cu toate ca statistica arata exact asta, ci mai degraba eu cred ca stie sa discearna informatia de zvon, si sper ca articolul de fata sa fie perceput ca atare. Poate ii lipseste doar aceea doza de curaj, in a lua o atitudine impotriva neregulilor ce se succed permanet la nivelul actualei conduceri a federatiei.

Cititi mai jos informatiile care v-au scapat, ele fiind postate intr-un articol cu tematica de  sah:

Comisarul Mizdrache spus

martie 6, 2013 la 18:33 e

Dragi confrati, chiar daca va plictisesc cu susanelele mele, mai bag una. N-am ce face azi si rasfoiesc prin hotararile Inaltului CD, al Federatiunii Romane de Sah. Iau la cunostinta de Hotararea nr.14, CN de Veterane se va desfasura la Brasov luandu-se in considerare oferta clubului Lia Brasov. De ce doar acest club a facut o oferta? de ce alte cluburi nu pot sa faca oferte? CN de Veterani nu are oferta? Ma rog, nu insist aici pentru ca stiu ca nu prea se inghesuie lumea sa organizeze aceste finale sau poate da…
Problema mea e cu Hotararea nr.15. Suntem la inceputul lunii martie si deja se stabileste organizatorul diviziei A feminin, ce se va desfasura la sfarsitul lunii iulie, luand in considerare…oferta…. fara licitatie, fara nimic. Au hotarat ei si gata. Unde? La Snagov.
Nu cred ca e departe ziua cand vor hotari ca vom juca sah cu 3 nebuni pe tabla…daca se poate de aceasi culoare….
Hotararea 14 :
http://www.frsah.ro/2013/hotarari-cd/14.pdf
Hotararea 15 :
http://www.frsah.ro/2013/hotarari-cd/15.pdf

 

nicu valahu spus

martie 6, 2013 la 22:39 e

Dom’ Comisar, imi sunteti din ce in ce mai simpatic. Va multumesc pentru informatie.
Incepusem sa devin tot mai penibil, cautand in zadar un act care sa certifice legalitatea organizarii semifinalei(lor) de juniori. Acum, m-am mai linistit oleaca.

Daca erau baieti destepti, faceau o ghidusie legala asa cum au facut-o si la licitatia privind finalele individuale, si parca ne-au pacalit frumos… Totusi, de data aceasta, e de apreciat faptul ca au binevoit sa scoata ca acoperire niste documente oficiale. Si chiar au pus punctul pe i !!! A fost foarte inspirat cel care a interpretat statutul. Cine este acest salvator al sahului romanesc? Ar fi bine sa-l cunoastem si noi, nu de altceva, dar merita toata stima si omagiile noastre. Un asemenea binefacator, care stie sa jongleze cu literele statutului cand,cum si cui ii trebuie, e o comoara pentru cei care au nevoie sa fie ajutati de catre federatie. Bravo stimabile! Ma intreb acum, oare cum ar fi reusit sa evolueze sahul romanesc daca nu ati fi existat?

 

Comisarul Mizdrache spus

martie 7, 2013 la 16:07 e

Sa continuam : citind hotararea nr.58/30.11.2012,

http://www.frsah.ro/2012/hotarari_cd/58.pdf

intelegem ca divizia A, Superliga si Cupa Romaniei din 2013, vor fi licitate la pachet. Deci, avand in vedere ca Divizia A – feminin a fost atribuita clubului din Snagov, inteleg ca si Divizia A – masculin, Superliga si Cupa Romaniei 2013 se vor desfasura tot la Snagov. Marfa! Stiu eu acolo o terasa cu mititei meseriasi si bere receee…

In timp ce scriam, mi-a venit o idee.  Cititi statutul, statut care si teoretic si practic, este o constitutie pentru sahul romanesc, si poate imi veti da dreptate. Se povesteste acolo, cum ca Adunarea Generala este organul de conducere al FRSah. LOL, Wow, etc…,  sau cum se mai exprima noua generatie. Adica cum ar veni, fiecare sahist legitimat este conducator acestei federatii. Binenteles,  prin reprezentantii sai, nu sunt stupid. Carevasazica, reprezentantii le sustin parerile jucatorilor. Acestia la randul lor, incearca sa formeze o majoritate pe aceleasi principii, care sa le indeplineasca dorintele. Corect, si cu parere de rau pentru cei ramasi minoritari, acestia trebuie sa accepte cu demnitate directia in care se va merge. Toate bune si frumoase pana aici.

Ce ne facem insa, atunci cand reprezentantii nostri se dedau la miutze politice sau de interes personal, cand dupa aplauze furtunoase la prezentarea succeselor ( putina atentie, va rog : sa intre trompetele!)  FEDERATIEI (si nu ale sportivilor, cum ar fi normal), cand acestia aidoma parlamentarilor nostri se zbat de dragul vostru pentru a se intoarce la fel precum au venit, sau sa nu observe lipsa unor documente oficiale,  etc… Si asta e o  realitate, nicidecum un vis. Ceea pe care o vedeti si o simtiti zilnic.

In fine, ideea de care va spuneam este urmatoarea: e posibil sa fiu iar delegat din partea clubului meu. Va promit  ca  la Adunarea Generala, v-a voi expune toate parerile voastre pe care le aveti intru insanatosirea sahului romanesc, pentru cresterea calitatii lui, orice plan viabil privind strategia in  sustinerea performantei sahului romanesc, propuneri concrete de marketing  pentru o imagine reala a ceea ce inseamna sahul in esenta, sau orice considerati ca este o idee care poate sa ne poata scoate din aceste nisipuri miscatoare, in care am cazut din neatenta noastra, dar bine ghidati catre ele de ceva vreme incoace.Asta doar daca veti binevoi sa luati parte la dezbatere. Daca nu, imi voi permite sa iau un loc pe canapea, langa voi, si sa urmarim impreuna la ce se mai va mai intampla cu aceasta telenovela. In orice caz, nu uitati sa va luati statutul cu voi, caci eu sigur il voi avea la mine. Si cine stie, poate al vostru e diferit de al meu si va trebui sa il modific dupa cum mi se va cere.  Sau poate, nu.

Si ca sa va dau apa la moara, iaca cateva opinii recente,  superbe prin continut:

niki spus

martie 4, 2013 la 20:24 e

Oho, ce veche e buba cu promovarea sahului.
Trebuie sa recunoastem ca romanii nu (mai) au chef de sah cand au la indemana mall-uri si toate cele. E mai lesne sa urmaresti fotbal si ProTv decat snooker si Nat Geo/Discovery. O tabla cu un vecin e atractiva in comparatie cu o partida de sah.
Exista o mare masa de jucatori amatori pe vremea impuscatului pe care sistemul centralizat si lipsa altor atractii i-a adus in fata tablei de sah. Sistemul centralizat nu mai exista iar cei care ar trebui sa gandeasca promovarea si mediatizarea sahului nu se pricep sa o faca. Ma refer la FRSah si Ministerul Sportului(daca mai exista). Acolo sunt oameni(platiti) care ar trebui sa se priceapa la promovarea sportului mintii. Mass-media vine daca ii oferi subiecte. E asa greu sa organizezi impreuna cu primariile si cativa sponsori 2-3 weekenduri/an dedicate sahului? Sunt zeci de ONG-uri care au dovedit ca pot organiza manifestari sportive ample, ca stiu sa atraga sponsori, ca bat la usile potrivite si sunt credibili. Daca domnii manageri FRS sunt timizi si nu se simt in stare sa faca ei activitatea asta, nu au decat sa apeleze la specialisti.
Se pot gasi suficiente explicatii sociologice si de conjunctura economica pentru a motiva derizoriul mediatic in care a ajuns sahul. Insa sunt absolut sigur ca rezultatul era mult imbunatatit daca vointa de a face ceva trecea de zero.
„Am descoperit foarte devreme că ratam 100% loviturile pe care NU le trăgeam”. Wayne Gretzky

MODEST spus

februarie 19, 2013 la 23:59 e

Citesc zilele astea o carte (« Cu inima smulsa din piept » de Radu Paraschivescu), despre unele intamplari petrecute la inceputul sec.al XIII –lea la curtea regelui Afonso al Portugaliei, in care am intalnit un pasaj despre sah, care mi s-a parut deosebit de interesant, pe care-l fac cunoscut cititorilor blogului « Sah cu Ceausescu » .
Iata ce spune unul din personaje, Coutinho do Freitas, important strateg al vremii :
(Cu scuzele de rigoare, deoarece nu face parte din subiectul paginii)

« Ticluitorii lui Afonso nu vad mai departe de lungul nasului. Si nici unul n-are vreme sa mai joace sah cu prietenii. Macar asa, din cand in cand.
…habar n-au toti nataraii astia care-si dau aere de ganditori martiali cat de bine le-ar face o partida la trei zile. Macar atat. Asa isi sprintenesc mintea, nu calarind codane prin tractiruri si band pana cad sub masa. Chinezii au nascocit o minunatie de joc. Dac-as fi rege, mi-as sili consilierii sa invete sah de la chinezi in doua luni, iar pe cei care nu s-ar supune i-as alunga de la curte.
…Sahul te invata cititul in ganduri. Asa te deprinzi sa intuiesti ce vrea sa faca adversarul. Ticluitorul care nu viseaza miscarea celuilalt e ca pasarea care se umfla-n pene, dar nu se ridica nici doua deste de la pamant. Asta nu vor sa priceapa strategii de paie ai lui Afonso. Noi insa, o sa le venim de hac fiindca macar unul dintre noi se rasfata cu incantarile sahului. »

Anuta Laurentiu spus

ianuarie 24, 2013 la 11:08 e

Vad ca s-a ajuns deja la mesajul 113 , asa ca ma grabesc sa-mi spun si eu opinia vis-a-vis de acest sondaj :

1.Perioada de desfasurare : Sunt convins ca performanta maxima a participantilor este atinsa in perioada sarbatorilor ( de orice fel ) pentru a-i scapa de obligatiile familiale, creand in acest fel un cadru propice armoniei in familie. De asemeni, o perioada optima ar mai fi inceputul anului scolar, ca sa mai scapam de acesti juniori tupeisti cu care nu poti face nici un aranjament.
2.Localitatea aleasa : Aici raspunsul este scurt si la obiect : Iasi si Caciulata. Deja ne-am indragostit iremediabil de aceste 2 locatii, incat daca am juca altundeva ne-am tulbura profund. De altfel, propun sa se treaca in statutul FRSah obligativitatea disputarii tuturor competitiilor nationale in aceste 2 locatii.
3.Conditii de cazare si masa : Rugam cu insistenta cazarea in hoteluri la etajele 10,11,12, la care pe perioada competitiei sa fie oprite lifturile. Aceasta va asigura o conditie fizica optima performantei. Masa va contine meniuri reduse la jumatate, mergandu-se pe ideea combaterii obezitatii. Preturile vor acoperi si stradaniile fizioterapeutilor care se ingrijesc de sanatatea competitorilor.
4.Taxa de participare : Va fi invers proportionala cu distanta pana la locul de domiciliu al jucatorului. Taxa va fi maxima pentru cei ce domiciliaza in celalalt capat al tarii si simbolica pentru localnici. Explicatia este simpla : localnicii nu se bucura de conditiile sanatoase de cazare si masa ale celorlalti si sunt stresati sa se intoarca zilnic la acelasi loc monoton si neospitalier numit “acasa”.
5. Taxa de organizare : Este bine asa cum este acum. Taxa “0″ pentru MMI si MI si cat mai mari pentru cei cu categorii inferioare. Motivatia este evidenta : Cei cu categorii mici sunt multi si au toate sansele sa isi adjudece toate premiile. Aceasta este si o masura binevenita de reducere a numarului acestor impertinenti fara titluri internationale care creeaza multiple necazuri organizatorilor. Cu cat mai putini, cu atat mai bine.
6.Fondul de premiere sa se stranga prin cheta publica de la participanti. Ii este interzis organizatorului sa participe la aceasta cheta si pentru asigurarea securitatii respectarii acestei cerinte, i se va acorda acestuia de catre competitori un premiu consistent. Valoarea premiilor va fi invers proportionala cu locul ocupat in clasament, incepand cu ultimul loc. Motivatia acestei recomandari este ca cei aflati la coada clasamentului sunt cei mai traumatizati psihic si in consecinta au nevoie dupa competitie de un psiholog ( care costa cu atat mai mult cu cat trauma este mai profunda).
7.Vestimentatia la partida va fi costumul de baie, pentru a demonstra ca nu au nimic de ascuns ( eventual ceva tehnologie electronica de ultima ora) si o pereche de ochelari de soare care sa acopere privirile insistente si indiscrete catre domnisoarele concurente, care altfel ar suporta o presiune psihologica suplimentara. Se admite doar pentru marii maestri purtarea unui papion in patratele alb-negre.
8.Partide transmise live pe internet : Doar ultimele 5 mese de joc pentru atragerea catre sah a publicului larg. La aceste mese rasturnarile de situatii sunt de-a dreptul spectaculoase. Partide viu disputate. Spectatorii vor sa vada “sange” pe tabla de sah. Ar fi contraproductiva urmarirea partidelor de la primele mese, cu remize scurte si seci, unde fiecare din combatanti il verifica pe adversar daca a invatat temeinic varianta de deschidere din cea mai recenta aparitie editoriala, dupa care cu oboseala maxima ii sopteste : “N-are rost sa mai pierdem timpul cu fleacuri. Vad ca ti-ai achizitionat-o si
p-asta. Ne vedem in zece minute la barul hotelului!”
9. Promovarea turneului nu trebuie facuta nici cum. Misterul ar fi total si surpriza la aparitia combatantilor ar crea un plus de imprevizibil. De altfel am mai spus-o : organizatorii au obligatia sa limiteze cat mai mult numarul participantilor.
Sponsorii sa-si vada de fotbal si sa ne lase pe noi sahistii in pace. Prea se inghesuie ca mustele, pretextand o multa intelegere a fenomenului si ca sahul creaza dependenta de gandire la copii. O spun sus si tare : noi ca tara nu avem nevoie de oameni care sa gandeasca.Nu scrie si in scriptura : “Fericiti cei saraci cu duhul”. ? Noi vrem o tara fericita!
10.Evitarea remizelor de complezenta este foarte simpla : Inainte de pornirea ceasurilor de control ,cei doi adversari isi vor trage 10 perechi de palme cu forta medie dupa care isi vor exprima public, cinstit, optiunea politica. Daca totusi si in aceste conditii arbitrul constata zambete suspecte la cei doi combatanti si o acalmie in joc, va trece la ultima varianta :
promisiunea ca va acorda castigatorului partidei un paharel din tuica personala protejata cu grija la masa arbitrului.
Se va institui titlul de remizist international de performanta, celui care chiar si in aceste conditii va realiza doua norme ce constau din 7 sau mai multe remize consecutive in aceeasi competitie.
11.Evitare aranjamentelor : Pentru a evita ceva trebuie mai intai sa te familiarizezi cu acel lucru.Se vor institui stagii de familiarizare cu fenomenul la Satu-Mare la “fabrica de ELO”. Cateva turnee acolo, dupa care cei insruiti vor trece la punerea in practica a celor invatate in localitatea de bastina. Odata extins fenomenul si legalizat, practicantii vor cere singuri sa se inceteze cu asa ceva. Pot sa prevad ca primii care vor cere asta ,vor fi cei de la Satu Mare, scarbiti de
depravarea morala a “copiatorilor”.
12. Conditii optime performantei si bunei desfasurari a oricarui turneu : Jucatorii sa joace spate in spate si umar la umar.
Sa beneficieze de racirea salii de joc iarna si aeroterme de aer cald vara. Geamurile sa permita ca soarele sa le bata in ochi competitorilor. Toaletele sa fie situate la distanta minima de 500 m si eventual sa se procedeze la incuierea acestora din jumatate in jumatate de ora, de preferinta pe criza de timp a jucatorilor. Sonorizarea salii de joc sa fie optima, pentru audierea perfecta a convorbirilor private ale corpului de arbitri.

ALTE POSTARI RELEVANTE

8 Comentarii

  • Comisarul Mizdrache

    Citind statutul Federatiei Romane de Sah, nu am gasit care sunt indatoririle membrilor CD si cum pot fi acestia sanctionati in cazul in care iau deciziii eronate sau abuzive, pentru a-si urmari interesele personale.

    martie 14, 2013 - 7:56 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    “Documentele contabile si Raportul de activitate vor fi publicate Luni 11 martie 2013.”
    Unde?
    Daca se publica, inteleg ca sunt publice…sau nu?
    Domnu’ Valahu, luminati-ne!

    martie 14, 2013 - 9:01 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Domnule Comisar, m-ati intristat asa de tare, incat nici pe mine nu mai pot sa ma luminez. Este infiorator ce ati remarcat in statut. Am verificat si eu, si asa este. Apoi la ce naiba sa mai merg maine la Adunare? Sa fac doar act de prezenta? La o adica, pe banii mei sa ii platesc pe unii ca sa-si bata joc de mine? Si tot eu sa fiu ala care greseste! Pfiuu…
    Imi cer scuze, dar cred ca sfatul lui Niki e de aur. Stiti cum e: o tabla cu un vecin, mai un gratarel, mai iei o bere… si ziua trece. Toata lumea e fericita la final.
    Ca sa nu va dezamagesc totusi, am sa merg la Adunare. Acum, chiar sunt curios ce se va intampla acolo. Vreau sa vad cu ochii mei cum vor pleca spre casa ceilalti reprezentanti, dupa ce se va lua o hotarare pe caz. Desi imi pregatisem un discurs, m-am razgandit. Va fi mult mai interesant de observat, decat de spus ceva in situatia asta. Si va promit ca o sa va relatez cu obiectivitate, asa cum se va fi intamplat.
    Si, macar pentru o zi, sa mai avem pofta de viata si de sah!

    martie 15, 2013 - 1:41 am Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Haideti sa fim obiectivi si sa acuzam acolo unde este cazul !
    Anonimului “Comisarul Mizdrache ” ( si anonimatul nu este bun) ii sugerez sa caute pe site-ul FRSah : la articolul “Adunarea Generală anuală a F.R. Şah”, apasati :”Continuare” si gasiti acolo tot : “raportul de activitate FRSah pe anul 2012 », raportul contabil » si raportul cenzorilor »

    martie 15, 2013 - 9:49 am Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Deci au publicat pana la urma.
    V-am deranjat cu ceva Domnule Anuta? Nu fac parte din specia personajelor, care ataca si acuza doar pentru a obtine unele privilegii. De aceea, raman anonim.

    martie 15, 2013 - 11:06 am Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Nu , catusi de putin, chiar va apreciez interventiile. Totusi, anonimatul in general, il dezavuez categoric. Chiar daca sunt pasibil sa spun uneori si aberatii, prefer s-o spun in nume propriu. Chestie de “curajul raspunderii”.

    martie 15, 2013 - 12:20 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    cica o sa miroasa a fum alb anul asta la Federatie…dupa ce o sa avem multe zile cu fum negru…asa barfesc sursele…
    incepe o noua perioada de negocieri, aliante nefiresti si jocuri murdare.

    martie 16, 2013 - 3:26 pm Raspunde
  • niki

    Concret, ai ceva date despre tabere, aliante si interesele murdare?

    martie 16, 2013 - 5:16 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.