Rezultatele alegerilor de la Adunarea Generala Extraordinara a FRSah. 22 septembrie 2013

ALTE POSTARI RELEVANTE

10 Comentarii

  • nicu valahu

    Am ales pana la urma aceasta formula de a prezenta rezultatele recentelor alegeri, in locul unui articol in care ar fi trebuit sa prezint mai pe larg evenimentul ce se dorea initial a fi unul de referinta pentru curatenia morala a sahului romanesc.
    Personal, ma bucur pentru domnii Marian Stere si Jugaru Lucian. Altfel, nu-mi pot explica sub nici o forma cum oameni ca Gergely Szabo si Gabriel Grecescu au fost dati deoparte pentru a se face culoar acelorasi personaje din fostul consiliu director, aceleasi personaje care au acceptat sa fie servitori ai lui Nea Titi. Aceleasi personaje care se lauda inca cu faptul ca au legalizat “mita” pentru turnee, care au schimbat in mod repetat sistemul competitional nepasandu-le de faptul ca incalcau flagrant statutul, pe care il interpretau dupa ureche si dupa interese, etc…Le-am mai spus de atatea ori, incat nu cred ca mai trebuie sa insist asupra lor.
    Ma asteptam ca si de data aceasta, o parte dintr-o generatie invatata sa stea cuminte in banca si sa voteze dupa “listuta”, sa aiba o atitudine smerita. Ce m-a surprins insa, este faptul ca aceste personaje, in goana de a nu pierde privilegiile oferite de functiile respective, au adus si tineri jucatori(unii dintre ei, foarte talentati si promitatori), probabil pentru a se obisnui din timp cu postura de marionete pe la cluburi raspandite prin tara. Nu le dau numele, i-au vazut deja destui.
    Va spun sincer ca nu pot inca sa trec peste injosirea la care au fost obligati sa se supuna acesti naivi copii. Pe langa aceasta mizerie, celelalte lucruri care meritau totusi spuse, nu-si mai rostul. Poate doar o intrebare: De cand un vicepresedinte ECU are dreptul sa conduca si sa stabileasca regulile de desfasurare ale unei Adunari Generale a unei federatii de sah independenta?

    septembrie 23, 2013 - 4:41 pm Raspunde
  • Gabi

    @Domnului Comisar Mizdrache:
    Mi-am luat abonament din timp pentru loja. In timpul spectacolului, voi consuma cuminte fistic si poate ceva popcorn de la dvs 🙂
    Nicu Valahu a batut deja gongul, cortina s-a ridicat, soap-opera poate sa inceapa. Nu este recomandata vizionarea de catre minori si cei cu probleme cardiace. Spectacolul poate sa contina scene de violenta explicita 🙂

    septembrie 23, 2013 - 5:11 pm Raspunde
  • Mihai Ghinda

    Detalii, domnule Valahu, va rog, cat mai multe amanunte. Vreau \ vrem o parere obiectiva.
    Multumesc

    septembrie 23, 2013 - 5:13 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Regulile jocului au fost aceleasi pentru toata lumea. Atata vreme cat candidaturile si mandatele au fost validate si nicuna din parti nu a reclamat nimic inainte de vot, ba chiar au acceptat mici ajustari pe ultima suta de metrii, rezultatul nu poate fi contestat. Restul e cancan…

    septembrie 23, 2013 - 5:50 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Comisare, raspunde sincer. Chiar era nevoie sa se apeleze la copiii? Chiar nu mai exista morala, demnitate?

    septembrie 23, 2013 - 5:55 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Regulile jocului permit ca un club sa poata delega orice persoana majora.

    septembrie 23, 2013 - 6:01 pm Raspunde
  • Vlad Jianu

    Speram articol mai mare,nu rezumat.
    O sa incerc sa povestesc eu,fac eu articolul,imi asum responsabilitatea celor scrise.

    Marea adunare era prea mare ca nu incapea in sala,nu aveau destule scaune.Cu greu am ajuns in randul 2,in spatele dnei Ionita,dl Erbasu si dl Manole.Inconjurat de dulshele grai moldovienesc.Ce facem aici?Votam pentru FRSah.Ok,sa intre candidatii.

    Dl Erbasu,foarte slab pregatit pentru aceasta confruntare,un speech lung si citit de pe foaie.A zis cateva lucruri interesante,dupa ce a lasat foaia din mana,cum ca cei ca el nu se mai gandesc la sporirea averii ci la nivelul societatii in care urmasii lor vor trai.Mi-a placut ideea.Intrerupt de aparitia dnei Polihroniade,ropote de aplauze.A vorbit frumos,o schema concreta,idei usor de urmarit.A scapat totusi o gresala.A zis ca daca aduce bani in sah,acestia vor reveni sportivilor si nu membrilor CD sau persoanelor afiliate.Halal intuitie!Nicio intrebare pentru dansul,toti au inteles.

    Dl Iacoban a vorbit deschis,cu patima si a folosit stilul lui Creanga.Am aflat de la dansul ca tatal lui il batea.Am dedus apoi ca la sah,ca desi plangea il batea si el.S-a adresat adunaturii cu “Stimati delegati” intrucat stia ca din multele guri de hranit nu toti sunt sahisti.A vorbit ca un politician,dar nu m-a plictisit.Mi-a placut faptul ca acesta il invita pe dl Erbasu alaturi de dansul dupa ce va pierde alegerile.Nici in ruptul capului zic eu.A venit foarte pregatit la confruntare,avea experienta superioara fata de contracandidat,a predat o lectie de politichie.Exemplar si admirabil!O nelamurire din partea dl Anuta cu referire la afacerea “politehnica” care insa nu a fost satisfacuta,pe motiv ca “nu se face domne asa ceva”,nu pe terenul meu.

    Deja gandeam ca e o situatie inexplicabila,in care nu trebuie sa alegem cel mai mic rau,ci cel mai bun bine.Nu vad cum am putea da gres cu oricare dintre cei 2.Sortii au decis sa castige dl Iacoban,eu am votat cu dl Erbasu.Dl Iacoban a preluat conducerea,asa cum a scris pe blogul personal.

    Au urmat vicepresedintii.Pe undeva p-acilea a venit dl Pasarelu sa anunte ca s-a retras candidatul lui,ca adunarea e ilegala,ca cei din CD care si-au depus demisiile comit un lucru imoral candidand din nou.De langa mine reprezentantul clubului Tiger s-a luat de el,ca cine esti tu,dar Pasarelu a replicat,dar cine esti tu.Recunosc pe Pasarelu oricand,dar clubu Tiger sa ma ierte dar e mai putin cunoscut.

    Dna Ionita,dnii Manole si Pascalau.Discursuri,povesti.De ce ar dori dna Ionita un organizator de turnee platit de federatie care sa castige bani de la finalele de juniori pentru FRSah?Deasemenea despre sahul online ca poate avea un viitor.Nu stiu,dar mi se par idei bune pe care viitoarea federatie le-ar putea folosi.Au urmat acuze si fitile de la dl Grunberg,schimb de replici intre acesta si dl Georgescu de la Apa-Nova,incheiate cu fantastica constructie “Ia mai du-te dr…!”Tribuna era in delir,aveam circ,majoritatea mancau sandvichuri.

    Sa trecem la vot.Revine in sala dl Iacoban care isi anunta echipa.Am remarcat ca lumea avea nevoie de acest refresh,unii isi pierdusera listele,nu aveau ochelarii la ei,altii adormisera deja.Castiga dl Manole detasat,iar dl Pascalau o intrece pe dna Ionita la 4 voturi.As fi crezut ca e stupoare,dar nu,lumea era linistita,macelul continua.Am votat constient Manole si Ionita,convins ca e alegerea buna pentru sah.

    In momentul asta deja m-am mutat langa prieteni,satul de mascarada lor.Am barfit,am chicotit,am ras de Szabo Gergely ca a venit fara mandat si deci nu are votul lui.Intre timp incep sa scanez lumea din sala.Gurile rele radeau de Ocnarescu de la Universitatea Cluj.Eu ma uitam insa la puhoiul de ieseni.Aici am clacat,recunosc.M-am aprins si am inceput sa vorbesc tare.Acesta va fi principalul motiv al acestei redactari.

    RUSINE!
    Pentru toti tinerii care au facut munca de sclavi,crezand ca ei isi sustin parerile!Ati fost folositi!Si neplatiti multi dintre voi!Cei care au vandut/tradat macar s-au ales cu ceva!Judetul Iasi,Brasov si Timisoara au condus detasat topul delegatilor slugarnici.Ar fi frumos sa dau nume,dar puteti cauta sa vedeti ce juniori au procedat asa.Bila neagra pentru toti,indiferent de metoda prin care ati fost constransi.Evident ca veti fi iertati daca dovediti ca ati inteles gresala.Nu veti fi uitati insa de cei care au avut ce pierde de pe urma naivitatii/prostiei voastre.Szabo Gergely a venit fara mandat cum ati venit voi si a pierdut un vot gratuit pentru ca nu a trisat!!!
    Nu-l condamn pe dl Manole ca s-a folosit de elevii dansului si de regulile astea dubioase.Dansul isi doreste ceva si a reusit sa castige.Ii condamn pe acesti tineri care intr-o duminica au prins un bioritm nefavorabil si au comis o eroare morala.Pe scurt,daca nu faci parte dintr-o structura,stai in banca ta!

    Propun sa modificati aceste legi.Sa vina sa-si dea cu parerea oameni din lumea sahului.Oameni care au de suferit sau de castigat de pe urma alegerilor.Nu unora care li se rupe.Eu vreau sa muncesc inca vreo 40 ani in sah,cu cine vreti,cu asemenea caractere???Modificati legea sa vina sahistii sa-si aleaga liderul.Sa ne fie la toti bine.Dl Iacoban.dl politician,daca acuzele dl Anuta “nu se face” nici folosirea tinerilor pentru aranjarea alegerilor NU SE FACE!NU E MORAL!Dar desigur dvs stiti asta.

    Inaintea alegerilor pentru CD a revenit dl Iacoban sa insulte memoria delegatilor reamintindu-le ce sa voteze.Pasarelu a comentat cum ca nu ar fi legal,dar a fost pus la punct repede.A comentat si dl Georgescu,dar a fost estompat si el.Macelul a continuat iar 100% din cei doriti de dl Iacoban au fost alesi.Eu am sperat votand Campeanu(chit ca face parte din echipa , mie mi-a fost simpatic mereu si chiar a facut ceva pentru sah in judetul sau),Ionita(ultima sansa),Grecescu(e tanar si doreste sa ajute sahul),Szabo(e GM,are ceva experienta in materie de sah),Stere(pare un om de treaba la prima vedere),Pasarelu(putea fi un ghimpe care sa-i oblige cumva sa faca mai multe la vedere,poate aveam parte de transaparenta),Cu toate astea e mai bine ca nu au iesit asa,pentru ca acuma dl Iacoban are fix echipa pe care si-a dorit-o.Inseamna maxim de eficienta.Inseamna ca vor respecta putinul care l-au promis.Am auzit de la galateni expresia “sa calci pe cadavre”.Multa bafta cu gandirea asta,care va sunt prietenii?

    Ma astept sa se tina de cuvant,doar sunt cetatean care crede in politician.Lucrurile bune care le-au realizat la nivel de judet sa le faca la nivel national.Nu ii opreste nimeni,nu au piedici,nu au polite de platit,vor putea lucra in liniste!Ce sa contreze veselul domn Pascalau sau mereu zambaretul Nanu?Le-a iesit rocada.

    In concluzie, dauna totala,lectie de politica predata de dl Iacoban.Am avut invataturi in acea duminica.

    Nu sunt influentat de aceste alegeri,asemenea stejarului dl Ghinda si eu am de impartit foarte putin cu FRSah.
    As ruga moderatorii,ca la aceste discutii,cand este vorba de o treaba mai serioasa,sa nu permita opinii rautacioase ale anonimilor.Au trisat suficient cat sa mai trebuiasca sa-i suport iara.
    Aceasta e relatarea mea,cu parerile mele prin care nu vreau sa influentez pe nimeni.

    septembrie 23, 2013 - 9:10 pm Raspunde
  • jugaru lucian

    Am promis ca voi fi in slujba jucatorilor de sah si le voi apara interesele. Va multumesc pentru incredere !

    Astept orice fel de critici, propuneri, proiecte, probleme pe care le intampinati in activitate sau ce ar trebui supuse conducerii Federatiei, din partea oricarui jucator sau club de sah la adresa :

    jugarulucian@gmail.com
    tel. 0744 13 12 63

    septembrie 23, 2013 - 9:46 pm Raspunde
  • rocadamare

    Tineri sahisti prezenti pentru vot au fost din ambele tabere. Campania electorala a fost decenta, candidaturile asisderea asa ca nu e deloc imorala aceasta participare. Dar sa votezi Pasarelul, asta chiar e naivitate.
    Daca dl Manole va initia modificarea statutului va fi o ocazie ptr schimbarea sistemului de vot in baza propunerilor cluburilor.

    septembrie 24, 2013 - 9:20 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.