Viorel Iordăchescu: Festivalul „Mihail Sadoveanu” a fost un test exigent pentru mine

Jucătorul moldovean de şah Viorel Iodăchescu a repurtat o victorie importantă la prestigiosul Festival internaţional de şah „Mihail Sadoveanu”, desfăşurat în oraşul Iaşi (România). Viorel a acumulat şapte puncte din nouă posibile, iar pe locul secund s-a clasat un alt reprezentant al R. Moldova, bălţeanul Vasile Sanduleac. Poziţia a treia i-a revenit lui Lucian Filip din România. Imediat după încheierea turneului, Viorel Iordăchescu a acordat un interviu în exclusivitate pentru TIMPUL.

iordachescu_sadov

Viorel Iordachescu a castigat editia din 2009 a Memorialului Mihail Sadoveanu

– Viorel, în ce măsură a fost important turneul pentru tine şi cum caracterizezi evoluţia ta?
– De fapt, competiţia respectivă, cu o lună de zile în urmă, nici nu figura în agenda mea competiţională. E vorba că nu demult în familia mea s-a născut a doua noastră fiică – Angelina. Am două fetiţe minunate, Giulieta şi Angelina, care împreună cu soţia Stela sunt alături de mine şi la bucurii, şi la necazuri. Între timp, a apărut şi setea de joc. Întrecerea mă avantaja din mai multe privinţe, mai ales că eram aproape de casă. În ultimul moment am contactat organizatorii şi m-am deplasat la Iaşi.

– Ţineai cu orice preţ să câştigi competiţia?
– Deşi împreună cu marele maestru Constantin Lupulescu din România, porneam, din start, drept favoriţi principali, nu eram convins că voi juca bine. Am avut o pauză mare între turnee şi nu am dispus de timp suficient pentru şah, naşterea copilului fiind una dintre cauze.

– Ai avut partide cu adversari puternici?
– Da, am avut partide bune. În runda a cincea l-am învins pe Andras Szabo din România. Apoi, am remizat cu Lupulescu şi Gabriel Mateuţa, un şahist perseverent. Desigur, ţin să remarc în mod special şi duelul decisiv din ultima rundă cu românul Vladimir Doncea, un jucător care progresează.

( Interviu de Viorel Ciobanu,  pentru ziarul TIMPUL)

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.