Constanta: Sahistii vasluieni, din nou la înaltime la “Festivalul sahului juvenil”

La Constanta, s-a desfãsurat, în intervalul 3-6 septembrie, cea de-a IV-a editie a „Festivalului sahului juvenil“, destinat concurent ilor de la Palatele Copiilor si Cluburile Elevilor din tarã. La competitie au luat parte practicanti ai sportului mintii din Mangalia, Râmnicu Vâlcea, Botosani, Iasi, Cernavodã, Târgu Jiu, Suceava, Vaslui, Fãlticeni si din orasul gazdã. Acestia s-au întrecut în Openul A (concurenti între 12 si 18 ani) si Openul B (pânã în 12 ani).

copii_turneu

Dupã cele sapte runde disputate în sistem elvetian, sahistii vasluieni, pregãtiti de Constantin Grosu, instructor la Palatul Copiilor si presedinte al Asociatiei Judetene de Sah Vaslui, au avut o bunã comportare. Cinci dintre cei opt au ocupat locuri pe podium.

Maria Vintilã a câstigat competit ia la 16 ani, Carmen Chirica a terminat pe II la 14 ani, ca si Armand Anusca Popa, la 10 ani, si Radu Filipescu, la 8 ani, în timp ce Mihai Veniamin Pancu a încheiat pe III la 12 ani. În urma cumulãrii punctelor, Palatul Copiilor Constanta a încheiat pe primul loc în întrecerea pe echipe, urmat de Palatul Copiilor Buzãu si Palatul Copiilor Vaslui.

Si-au mai adus aportul la zestrea de puncte a Vasluiului sahistii Sergiu Dinu, Robert Maftei si Ciprian Prelipcean. La turneu a fost prezentã si Diana Saizu. Reprezentanta Clubului „Alone Tiger“ Vaslui a terminat pe III la categoria 12 ani.

Nanu_Florentin_Dreapta_ol_gr

Nanu Florentin(Dreapta) a castigat turneul open A

Openul A s-a încheiat cu succesul lui Florentin Nanu iar în openul B s-a impus Vlad Rãdulescu, ambii din Constanta. Primii clasati au primit medalii, cupe, diplome, cãrti si premii în obiecte.

„Ne bucurãm pentru faptul cã am urcat din nou pe podiumul concursului de la Constanta. Prin eforturile de vointã dar si cele materiale, sahistii nostri au fãcut pasi importanti pe drumul dificil, dar si interesant cãtre perfectionare. Si cu acest prilej ei au obtinut clasificãri sportive si puncte CIV  importante. La Constanta, copiii s-au bucurat si de plajã, inclusiv o croazierã pe Marea Neagrã. Au fost vizitate Acvariul si Moscheea din Constanta. Multumesc celor implicati permanent în sprijinirea sahului vasluian: Inspectoratul Scolar Judetean, Palatul Copiilor, Directia pentru Sport a Judetului Vaslui si Primãria orasului. La început de an scolar, adresez urãri de succes tuturor celor implicati în activitatea pedagogicã: cadrelor didactice, elevilor, precum si pãrintilor acestora“, ne-a declarat Constantin Grosu

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.