Rezultate excelente ale juniorilor ploiesteni la Turneul Centrocoop

Echipa de sah a Clubului Sportiv Municipal Ploiesti a participat, in perioada 27 august-2 septembrie, la turneul international “Trofeul Centrocoop”, aflat la editia cu numarul XXII. Au fost prezenti sportivi din Rusia, Moldova si Romania, de la CSM Ploiesti concurand Iulian Brisan, Catalin Sandu, Sergiu Herea, Constantin Stoica.

Ploiesti_csm

Gheorghe  Vasii impreuna cu juniorii premiati la Turneul Centrocoop

Sportivii ploiesteni, pregatiti de catre antrenorul Gheorghe Vasii la Palatul Copiilor, s-au descurcat impresionant, impunandu-se in dauna reprezentantilor rusi, principalii lor adversari, la amandoua probele cuprinse in cadrul turneului.

brisan_iulian_coop

Iulian Brisan locul 1 la sah practic

Astfel, in proba de sah practic, categoria copiilor de 10 ani, Iulian Brisan a obtinut medalia de aur, adunand opt puncte din noua partide jucate, situandu-se inaintea rusului Alexandera Dimitrova, cu 7,5 puncte.

Sandu_marian_Catalin_coop Herea_SergiuGabriel_coop

Catalin Sandu locul 1 la dezlegari si Sergiu Herea

Podiumul de premiere a fost completat de catre ploiesteanul Catalin Sandu, care a obtinut 6,5 puncte in cele noua meciuri jucate, acesta fiind urmat de colegul sau Sergiu Herea, cu un total de 6 puncte.

stoica_eduard_constantin

Stoica Constantin locul 2 la dezlegari

Foto de pe www.youngchess.com

Constantin Stoica a incheiat pe locul opt, la egalitate cu inca cinci sportivi, cu 5 puncte. La proba dezlegarilor de studii si probleme a fost randul lui Catalin Sandu sa se impuna, atat la categoria baieti-10 ani, cat si in clasamentul general, obtinand 25 de puncte. Locul doi in cadrul categoriei i-a revenit lui Sergiu Herea, cu 20 de puncte, situat in ierarhia generala, insa, pe pozitia a cincea. Constantin Stoica si Iulian Brisan au participat la categoria baieti-12 ani, clasandu-se, in ordine, pe locurile 2, respectiv 3. In clasamentul general, acestia au incheiat pe pozitiile 4, respectiv 6.
“Toti sportivii nostri au prezentat o forma sportiva foarte buna, confirmandu-si valoarea”, ne-a declarat antrenorul Gheorghe Vasii, care a tinut sa mai precizeze:

Constantin Stoica a fost cel mai ghinionist dintre participantii nostri. A ratat primul loc la dezlegari de probleme din cauza unei greseli minore. A rezolvat cel mai rapid dintre toti, insa a incheiat cu cinci puncte mai putin decat Catalin Sandu“.
Evolutiile bune ale celor patru sportivi ploiesteni nu reprezinta nicio surpriza, din moment ce acestia au alcatuit formatia clubului municipal care a castigat titlul de vicecampioana nationala la campionatul desfasurat la Iasi, in iulie.
Pentru acestia urmeaza participarea de la Cupa Conpet Ploiesti, care se va desfasura maine si duminica.
(Scris de Petre APOSTOL pe www.ziarulprahova.ro)

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.