Catalin Ardelean castiga pentru a doua oara Arad Open
Catalin Ardelean castiga dupa editia din 2007 si Arad Open 2009
Catalin Ardelean
Catalin Ardelean castiga dupa editia din 2007 si Arad Open 2009
Catalin Ardelean
Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame.
Citeste ArticolulIntotdeauna Vladik Nevednicii 2570 a avut un joc echilibrat si sigur, ceea ce i-a asigurat o constanta in joc si in evolutiile sale din turnee si de la echipa nationala. Anul 2009 a reprezentat un an excelent pentru Vladik care a urcat din nou la coeficientul elo in apropierea pragului de 2600 si a intrat fara doar si poate in vizorul echipei nationale a Romaniei. Openul jucat la Kavala a aratat inca o data ca Grecia ii prieste lui Vladik si asta o spunem dupa campionatele pe echipe, unde jucatorul roman a avut o evolutie excelenta la masa 1. El a terminat neinvins cu +1 si o performanta elo de invidiat: 2667! Se pare ca si la Kavala lucrurile au mers foarte bine pana in ultima runda, cand s-au decis primele locuri la departajari de buch0lz. Jucatorul roman s-a clasat aici pe locul 5, dupa o remiza cu Sandipan ( care a terminat la final pe locul2).
Evolutiile bune si foarte bune ale jucatorilor romani, care fac parte din loturile nationale, nu poate decat sa ne bucure si sa ne dea sperante pentru viitorul echipei masculine. Mai ales ca europenele bat la usa si in curand vom sti si ce echipa vom alinia. Nu este usor nici pentru selectioner si nici pentru antrenor, insa consideram ca este benefica aceasta evolutie frumoasa a lui Vladik Nevednicii, asta pe langa cealalta evolutie de exceptie a lui Mihail Marin. Vladik ramane un jucator constant si pe care ne putem baza, iar experienta lui nu poate fi decat folositoare pentru sahul romanesc masculin.
Am deschis o noua serie de articole dedicata “capcanelor” si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.
Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele “cheie” ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu partida intregrala, cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).
Sicilian Defense: Nyezhmetdinov-Rossolimo Attack. Fianchetto Variation (B31)
Citeste Articolul
Albul intra intr-un final castigator cu o frumoasa combinatie. Diagrama dintr-o partida Kristiansson-Kinnmark, jucata la Halle, in 1967.
Albul muta si castiga
Citeste ArticolulUpdate 07,42
9.Campionatul Frantei – Veterani. Volodea Vaisman are 2,5 puncte dupa primele 3 runde
Citeste Articolul
Gelip Ioana – medalie de aur la Under 14 ani; Daria Visanescu – medalie de argint la Under 14 ani
Atodiresei Damian – medalie de argint la Under 8 ani; Salim Riza – medalie de argint la Under 10 ani
Citeste Articolul
Intotdeauna am fost cuprins de emotie atunci cand am ajuns pe plaiurile harghitene, mai ales ca multi ani de zile mi-am facut vacantele la Toplita, putin mai sus de Miercurea- Ciuc. Am fost de multe ori in Miercurea-Ciuc si pot spune ca am amintiri frumoase de acolo si mi s-a facut asa de dor de tot ce este atat de frumos acolo…
Miercurea Ciuc cu o splendoare de cer infuriat pe care din fericire nu se poate pune impozit! Cladirea Bancpostului, intr-o aripa unde stau o parte dintre concurenti.
Citeste ArticolulÎn opinia lui Mihnea, un şahist de valoare trebuie să fie „isteţ, calculat, să se comporte frumos, să nu fie bădăran şi să fie fair-play”.
Mihnea Costachi este un şahist excepţional, dar şi un elev eminent. Foto: Călin Mădălin
Mihnea s-a întâlnit prima dată cu şahul la patru ani. „Tati m-a învăţat să mut piesele”, spune el.
Iniţial, a fost înscris de părinţi la tenis de câmp, dar după ce antrenorul l-a ţinut o lună în tribune să-i urmărească pe ceilalţi copii cum joacă, a renunţat.
Fii la curent cu ultimele postari