Interviu cu Surya Shekhar Ganguly, secundantul campionului mondial Anand in meciul cu Kramnik (II)

Aici puteti revedea partea I a interviului cu Surya Shekhar Gangul,  secundantul campionului mondial Anand in meciul cu Kramnik

ganguly_shirov_nisi

Ganguly incadrat de Shirov si Nisipeanu

Latest Chess :– Care ar trebui sa fie rolurile unor asociatii de jucatori precum Asociatia Sahistilor Profesionisti (ACP) sau Asociatia Jucatorilor de Sah din India (CPAI)? Si cat de folositoare sunt aceste asociatii in prezent? Numele tau este asociat activ cu vreuna dintre ele?

S.G.: – ACP este o asociatie mondiala si organizeaza turnee in afara de faptul ca joaca un rol important in multe zone. Sunt membru al CPAI dar nu si al ACP inca. CPAI a organizat de asemenea multe turnee si au viziunea lor in multe chestiuni importante.

Latest Chess :– Computerele devin din ce in ce mai importante. A devenit sahul un joc care depinde de pregatire – cine este mai bine pregatit castiga?

S.G.: – Este adevarat, jocul de sah s-a schimbat mult dupa ce computerele au devenit puternice si a aparut si Internetul. In zilele noastre deschiderile devin o foarte mare prioritate su sunt studiate foarte amanuntit fata de cum eram obisnuiti in era computerelor. Cu ajutorul computerului a devenit usor sa studiezi deschideri foarte in amanunt si sa cunosti multe linii chiar daca nu esti ata de puternic ca jucator. Dar nu se sfarseste totul aici. Pregatirea este foarte importanta si altfel este intr-adevar foarte greu sa invingi jucatori de top dar pana la urma jucatorul va trebui sa joace la tabla si acolo apare principala diferenta intre jucatorii de top si jucatorii normali. Jucatorii de top nu numai ca stiu mai multe dar ei joaca sah mai bine in fiecare faza a jocului.

ganguly-surya-shekhar-12019

Latest Chess :– Cum este o zi normala in viata ta?

S.G.: – O zi normala pentru mine este foarte normala! Dupa orice turneu dorm foarte mult…ma trezesc tarziu…ies cu prietenii…carti, filme, muzica etc. Dar daca ma antrenez atunci lucrurile sunt mult diferite. Ma trezesc devreme…exercitii…si aproape toata ziua ma antrenez…uneori fac o lunga plimbare ca sa ma recreez.

Latest Chess : -In lumea sahului indian esti unul dintre cei mai eligibili burlaci. Ai pe cineva in minte?

S.G.: – In sah este foarte important ca ceilalti sa nu stie exact ce este in mintea ta. Asa ca chiar daca am pe cineva in minte…lasati-o acolo.

Surya Shekhar Ganguly

Latest Chess : – Familia Ganguly este faimoasa in Kolkata, Sourav in cricket si Surya in sah. Ti se pare dificil sa apari in public datorita fanilor?

S.G.: – Sourav este foarte faimos aici iar pentru el ar putea fi un pic dificil sa se plimbe dar in cazul meu gasesc ca este foarte placut. Oamenii ma recunosc destul de multi dar ei nu ma deranjeaza niciodata prea mult; oamenii din Kolkata sunt foarte entuziasti in ceea ce priveste sporturile, asa ca in mod normal cand ma intorc victorios de la un turneu sunt primit foarte calduros ceea ce este destul de motivant.

Latest Chess : – Tatal tau este un astrolog faimos si tu intotdeauna porti un inel de diamant. Poti sa ne spui despre el?

S.G.: – Pai…mama m-a rugat sa port acest inel, si desigur tata m-a sfatuit acelasi lucru. Asa ca il am pe deget de mult timp. Desi in afara tarii toata lumea crede ca sunt logodit cand vede inelul! Poate ar fi o idee buna sa port un tricou pe care sa scrie: “Nu va luati dupa inel…sunt inca burlac!”

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.