Interviu cu Surya Shekhar Ganguly, secundantul campionului mondial Anand in meciul cu Kramnik(I)

Marele Maestru Surya Shekhar Ganguly are un rating FIDE de 2637 si decide recordul de 6 titluri consecutive de campion al Indiei. El a jucat un rol crucial ca secund al lui Anand in meciul pentru titlul mondial impotriva lui Kramnik. Cateva din ultimele sale impliniri sunt titlul de campion al Asiei, Openul International Parsvnath si campionatul national al Indiei.

anand_ganguly

Ganguly impreuna cu Anand , pe care l-a secondat in meciul cu Kramnik, in urma caruia Anand este campion mondial la sah

In acest interviu cu GM Surya Ganguly, el ne impartaseste experientele sale in urma colaborarii cu Viswanathan Anand. Conform lui Ganguly, lucrul cu Anand i-a schimbat atitudinea complet, de asemenea i-a crescut nivelul increderii in sine la un nivel inalt. El vorbeste despre meciul Anand – Topalov, programul sau zilnic, tatal sau care este un faimos astrolog.

Latest Chess: -Salut Surya, suntem bucurosi sa te avem la LatestChess. Felicitari pentru castigarea campionatului continental al Asiei! Cum a fost turneul?

Surya Ganguly: – Multumesc mult! Turneul, dupa cum era de asteptat, a fost destul de puternic cu 40 de mari maestrii participand la campionat. Deoarece a fost un turneu de calificare pentru Cupa Mondiala, aceasta a facut ca turneul sa fie chiar mai puternic. Am avut o lunga sesiune de antrenamente inainte de campioatul Asiei si m-am hotarat sa sar peste multe turnee pentru asta. Am avut cateva sesiuni de antrenamente cu IM Atanu Lahiri si GM Sandipan Chanda. Aceste antrenamente m-au ajutat imens. In afara de asta am facut antrenamente fizice serioase, antrenamente care au avut efectele scontate.

ganguly-surya-shekhar-sq-13671

Rezultatele sunt excelente si in turneele unde joaca Ganguly

Latest Chess: – Ai avut oportunitatea sa muncesti cu Anand si sa privesti partidele sale in timpul meciului Anand-Kramnik; probabil ca este o experienta uimitoare sa vezi cum se pregatesc si joaca campionii. Ai putea sa impartasesti cu cititorii experienta ta? Cum te-a abordat?

S.G.: – Cred ca aceasta a fost una din cele mai importante momente ale carierei mele sahiste. In afara de faptul ca este un jucator de sah legendar, cu o inteligenta incredibila si cu o memorie fenomenala, Anand este o fiinta cu suflet foarte bun. Cand vorbesti cu el te simti ca si cum ai vorbi cu un frate mai in varsta care te ajuta in orice mod posibil. La fel este si nevasta sa, Aruna. Am invatat multe lucruri stand impreuna cu ei. Anand este in varf nu doar pentru rarul sau talent ci si datorita disciplinei sale stricte si dedicatiei sale. El este intotdeauna motivat sa continue sa-si imbunatateasca sahul pe care-l joaca.

Latest Chess: – Ai avut un mari succese recent, cu titluri de campion la Parsvnath International Open, Campionatul Indiei si Campionatul Asiei. Vezi vreo schimbare in abordarea ta,  in stilul tau de joc, in special dupa ce ai lucrat indeaproape cu Anand?

S.G.: – Fara nici un dubiu ca au aparut schimbari la mine. Faptul ca am fost cu Anand mi-a schimbat atitudinea complet. Sa-i vad nivelul dedicatiei si al determinarii a avut un mare impact la mine, ceea ce nu numai ca mi-a schimbat modul de a ma antrenam dar de asemenea mi-a crescut nivelul de incredere.

ganguly_suryasekhar copy

Ganguly este pe un drum ascendent de cand a fost secundantul lui Anand

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.