Suceveanul Ştefan Mirăuţă, dublu campion european la numai opt ani

iulian-ceausescu-hanibal3

Dupa cum spuneam si in reportajele anterioare despre juniorii nostrii, avem talente in Romania si trebuie sa le incurajam, sa le ajutam  si sa le promovam. Despre Marius Mirauta am mai scris in doua randuri si cred ca este benefic sa o facem despre cei tineri ca el. Pentru ca dintre cei care acum sunt adevarate sperante pentru noi, pentru a forma jucatori competitivi si  de a avea noi potentiali mari maestri si jucatori pentru echipa Olimpica nationala.

mirauta-marius-suceava

Mirauta Marius a confirmat si la Cupa Dorsan de la Cluj

Despre Marius Stefano Mirauta ( numele complet este din lista Civ) am mai scris in cateva randuri pe blogul de sah si cu siguranta vom mai avea ocazii destule de a il “prinde” in alte manifestari sahiste la care va participa. Avem nevoie de performante in sah, avem nevoie de talente si mai ales ca avem mare incredere ca  ele vor fi pastrate cu mare grija  si ajutate sa se dezvolte si sa creasca cat mai mult si mai frumos. Trebuie sa continuam sa investim in inteligenta si in bun gust, si cum in marile puteri ale lumii se investeste masiv in sportul mintii, asteptam ca “mintea romanului cea de pe urma” sa aduca pana la urma si sahul in prim plan in Romania.  Felicitari lui Marius Mirauta pentru perseverenta sa in rezultate, mai ales ca a invatat sah nu cu mult timp in urma si deja sunt performante frumoase. Felicitari si celor care stau in spatele acestor rezultate:  antrenorilor, profesorilor, sponsorilor si mai ales familiei care a crezut si crede cu incapatanare in acest copil frumos, care a crescut la fel ca in povestile cu Fat-frumos. Asteptam peste ani confirmarea cel putin cu un titlu de mare maestru, de la “pustiul minune” de la Suceava!

Deşi practică şahul din luna noiembrie şi are doar şapte ani şi opt luni, suceveanul Marius Ştefan Mirăuţă a reuşit să se evidenţieze în Europa, prin două medalii de aur.

Mirauta_Stefan

Mirăuţă Ştefan Marius a cucerit două medalii de aur în Bulgaria

Dacă în urmă cu două luni câştiga doar locul trei la naţionalele de opt ani şi era la doar jumătate de punct în spatele campionului, zilele trecute, tânărul şahist sucevean a fost surpriza plăcută a Campionatului European Şcolar din Bulgaria, acolo unde a devenit campion european cu echipa României, dar şi la individual, la categoria opt ani.
Mai mult, Marius Ştefan Mirăuţă a reuşit să-şi surclaseze adversari de la şcoli puternice de şah, din Rusia şi Belarus, fiind singurul concurent ce a reuşit să acumuleze punctajul maxim.

atodiresei-fluerariu-mirauta

Voineasa, juniori 8 ani: Marius Mirauta bronz (Stanga) impreuna cu alti 2 copii de exceptie:

Fluerariu Radu(loc 2) si Atodiresei Damian (loc 1)

„Toate aceste performanţe nu ar fi fost posibile fără pregătirea de specialitate pe care Marius a primit-o de la profesorul Victor Teodoroiu şi maestrul Andrei Ghilea. La capitolul financiar, singurul care a fost dispus să investească în şahistul sucevean a fost domnul Cezar Vasilciuc de la firma Revine, dar sper ca în perioada următoare să primim sprijin şi de la alţi oameni de bine, inclusiv autorităţile locale sau judeţene”, a declarat tatăl şahistului, Marius Mirăuţă. Acesta a mai adăugat că fiul sau mai are în acest an două mari competiţii unde va lupta pentru medalii, mai exact în august, Campionatul European Individual, ce va avea loc în Austria şi în luna octombrie, Campionatul Mondial, ce se va desfăşura în Antalia (Turcia).

(Scris de Marius SUIU  in Monitorul de Suceava)

ALTE POSTARI RELEVANTE

2 Comentarii

 • virgil

  Romania nu duce lipsa de talente sahiste ci de un cadru organizat de pregatire a acestor copii superdotati pentru marea performanta…

  iunie 25, 2009 - 8:06 pm Raspunde
 • vasim

  Succes baiete!
  Sper ca tatal tau sa investeasca in tine tot ce poate pentru ca meriti!
  Si cine stie poate o sa iti gasesti niste sponsori pentru ca doar cu familia nu o sa poti face performantza.
  De asemenea sper ca tatal tau sa aleaga un antrenor potrivit pentru tine care sa iti permita sa faci peformatze.
  Succes!

  iunie 26, 2009 - 11:40 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.