Campionii europeni la sah, premiati de Inspectoratului Scolar Judetean Iasi

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) i-a rasplatit pe cei mai buni scolari sahisti din judetul Iasi. Astfel, 21 de copiii cu varste cuprinse intre 8 si 16 ani, de la unitati scolare din municipiul Iasi, alaturi de cei trei profesori indrumatori, respectiv Vasile Manole, Vladimir Danilov si Vlad Ungureanu, au participat in corpul C al ISJ la o festivitate de premiere.

campionii_europeni_premiati_la_Iasi

Elevii de la Hasdeu invata de mici sa fie  cu steagul Romaniei pe masa, in mana si in suflet!

“Este un moment deosebit sa constatam ca exista oameni inimosi, iar prin programul Sahul in Scoala, Iasul devine categoric capitala sahului romanesc”, a declarat Seryl Talpalaru, inspector-general al ISJ. Lotul iesean a participat la Campionatul European de Sah Scolar desfasurat in orasul Varna, din Bulgaria, si s-a intors cu doua medalii de aur si trei de argint.

varna_u10

In unitatile prescolare, primare si gimnaziale, lucru singular in Romania, sahul, ca materie de studiu optionala, oficial si cu note in catalog, functioneaza din 1986 si reluat din 2000 la Scoala Generala Bogdan Petriceicu Hasdeu. Miscarea s-a dezvoltat si, anul acesta, Asociatia Judeteana de Sah are doua programe in derulare “Sahul in Scoala” si “Sahul in Gradinita”, in cadrul carora in 45 de unitati prescolare fac sah peste              12 .000 copii si in 10 scoli, aproximativ 800 de scolari invata sah. Mai mult, ISJ-ul doreste sa propuna in Consiliul Local organizarea la Iasi, in 2011, a Campionatului Mondial de Sah Scolar.

sah_in_cartiere

Sah in cartiere o competitie de masa ce a avut mare succes

Unul dintre sustinatorii sahului iesean este SC Cotnari SA, un sponsor care a reusit sa aduca in prim-plan aceasta disciplina. De asemenea, nu trebuie uitat aportul consilierului local Sorin Iacoban (fiica lui, Andreea Iacoban, este o sahista din prim-plan care a luat medalia de bronz la Varna), cel care a fost initiatorul seriei de concursuri ” Sahul in cartiere”.

(Scris de Valentin HUTANU pe bzi.ro)

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.