Dupa 40 de ani…fotografii inedite si spectaculoase cu Bobby Fischer date publicitatii pe 9 martie 2012

“Fotograful Harry Benson: Bobby Fischer este persoana cea mai excentrica si fascinanta pe care am fotografiat-o vreodata!”

Pe 9 martie 2012, Bobby Fischer ar fi implinit 69 de ani si putine siteuri au semnalat ca se implineau aproape 7 decenii de la nasterea genialului campion american.

[Foto de Harry Benson,Islanda, 1972: Vezi ziarul cu titlul mare: Bobby este Campionul!]

Despre Fischer s-au scris tone de carti si articole, pro si contra, s-au comentat pe mii de siteuri si in mii si mii de ore, dar se pare ca mai sunt multe de descoperit. Fotograful Harry Benson a organizat o expozitie comemorativa pe 9 martie si a dat publicitatii fotografii cu Fischer, fotografii inedite si spectaculoase.

Noile ipostaze in care este surprins Bobby, ne mai aduc inca o data in plus, franturi de eternitate cu marele campion american si o fereastra prin care se poate surprinde o parte a geniului controversat si complex, asa cum este rar vazut de catre public.

Fotojurnalistul de origine scotiana, Harry Benson a fost fotografiul privilegiat sa stea in preajma lui Bobby Fischer, in timpul meciului secolului de la Reykjavik. Benson a fost singura persoana acceptata sa aibe acces privat in anul 1972, in timpul desfasurarii meciului pentru titlul mondial Fischer – Spassky.

Puteti vedea aici mai multe fotografii rare sau nedate publicitatii cu Bobby Fischer , fotografii facute de catre Harry Benson.

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.