Hou Yifan isi dovedeste clasa la Villarrobledo

Joi dupa-amiaza a avut loc in Piata Ramon y Cajal din Villarrobledo, traditionalul simultan de sah care a fost in prologul marelui turneu Torneo Internacional Villarrobledo editia XXIV. In deschiderea acestui turneu,  jucatoarea chineza Hou Yifan 2584 a sustinut un simultan la 24 de mese, ea fiind in lume prima jucatoare sub 20 de ani si numarul 3 in lume in lista feminina elo.

Hou_Yifan_2Simultaneasl Ciudad de Villarrobledo 2009 012

Aceasta magnifica jucatoare este cunoscuta in toata lumea de la varsta de nici 14 ani, cand a inceput sa se afirme la scara mondiala, atragand atentia lumii sahiste prin victoria de senzatie la fostul candidat la titlul mondial, MM Nigel Short.

Simultanul a inceput la orele 20 si s-a incheiat dupa ceva mai mult de 2 ore de lupte feroce pe tablele de joc. A fost unul dintre cele mai rapide simultanuri date la Villarrobledo impotriva a 24 de jucatori. La sfarsitul simultanului cand s-a facut contabilizarea rezultatului s-au consemnat urmatoarele :20 victorii, 3 remize si 1 infrangere pentru tanara jucatoare chineza, impotriva unui jucator din Albacete Jose Emilio Villasenor.


HOU_YIFAN_1Simultaneasl Ciudad de Villarrobledo 2009 011

La sfarsitul simultanului, fata tinerei Hou Yifan radia de fericire si bucurie pentru felul in care a fost tratata si pentru atmosfera calda cu care a fost primita si care a existat in timpul sustinerii demostratiei. Multi fani si chibiti s-au inghesuit in Piata Ramon y Cajal pentru a  o vedea in actiune pe fetita minune a sahului mondial.

Hou _Yifan_3Simultaneasl Ciudad de Villarrobledo 2009 002

Din fericire pentru ea, simultanul a fost o reusita pentru simultanist si pentru atmosfera creata in jurul acestei manifestari sahiste. Si asa cum a inceput cu acest simultan se pare ca turneul de sah rapid de anul acesta, aflat la editia 24, va fi cel mai reusit din cele care au fost pana acum organizate la Villarrobledo.

In turneul de sah rapid la care a participat aici la Villarrobledo, talentata jucatoare chineza a reusit o performanta remarcabila de 6 puncte din 9 runde. A pierdut 3 partide, insa la jucatori consacrati precum”: castigatorul turneului Arkadij Naiditsch 2697, la Bacrot Etienne 2721 si la Daniel Friedman 2665. In celelalte 6 partide jucate in compania unor jucatori cu ratingul mai mic decat al tinerei Hou, ea a fost necrutatoare castigand toate partidele si ocupand la final locul 13.

HOU_YIFAN_1Simultaneasl Ciudad de Villarrobledo 2009 011

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.