Calimanesti – Caciulata: Un numar impresionant de juniori se intrec pentru medaliile nationalelor din 2016

626 de juniori si junioare ( 432 juniori si 194 de junioare) se intrec la Calimanesti – Caciulata  in cadrul celor 14 categorii de varsta.              

calimanesti_caciulata         

Sunt puse la bataie 168 de medalii in cele 4 sisteme diferite de intrecere: Clasic, rapid, blitz, dezlegari

 

FETE

Campionatul National de sah al Romaniei pentru copii, juniori si tineret-F08
Campionatul National de sah pentru copii, juniori si tineret-F10
Campionatul National de sah al Romaniei pentru copii, juniori si tineret-F12
Campionatul National de sah al Romaniei pentru copii, juniori si tineret-F14
Campionatul National de sah al Romaniei pentru copii, juniori si tineret-F16
Campionatul National de sah al Romaniei pentru copii, juniori si tineret-F18
Campionatul National de sah al Romaniei pentru copii, juniori si tineret-F20

BAIETI

Campionatul National de sah clasic-2016-B08
Campionatul National Individual pentru copii, juniori si tineret B10
Campionatul National de sah clasic-2016-B12
Campionatul National de sah clasic-2016-B14
Campionatul National de sah clasic-2016-B16
Campionatul National de sah clasic-2016-B18
Campionatul National de sah clasic-2016-B20
 
 

  • coseru ionel

    Incredibil !!!…la B20 nu s au strans nici macar 8 jucatori !…sahul romanesc este in colaps …

    aprilie 18, 2016 - 7:46 pm Raspunde
  • jugarul

    Foarte tare interpretarea stirii..si deloc izolat modul de a interpreta realitatea..

    aprilie 19, 2016 - 12:29 am Raspunde
  • jugarul

    Aveti mare, mare grija…la drobul de sare..

    aprilie 19, 2016 - 12:30 am Raspunde
  • Popescu P. Pion

    Important e sa avem multi copii de gradinita, sa facem bani.
    Sahul de performanta? Lasa domle ca merge si-asa…

    aprilie 19, 2016 - 1:37 am Raspunde
  • Mizdrache

    @Vali
    Nici chiar așa, mai citesc și copii pe aici.

    aprilie 19, 2016 - 5:26 pm Raspunde
  • Niki

    @ Jugarul,
    Excelenta remarca d-lui Coseru, care nu interpreteaza nimic ci scoate in evidenta cruda realitate.
    Sau poate e bine sa ne dam ignoranti si sa ridicam in slavi conducerea FRSah pentru emulatia creata in jurul sahului.
    La ironia nepotrivita cu drobul de sare as replica spunand ca si spalarea pe creier e o alternativa. Cu putin whisky, ca sa ne ia valul fericirii.
    Revenind la subiect, observam clar nr mare de participanti la 8-10 ani, adica la varstele cand parintii inteleg ca sahul poate ajuta la dezvoltarea gandirii copiilor. In plus multi parinti leaga finala de un concediu al lor, asadar impusca doi iepuri.
    Problema apare insa dupa 14-16 ani, cand copii nu mai gasesc motivatia de a face cariera in sah si nici parintii nu socotesc sahul o optiune de viata. Aici ar trebui sa lucreze “sistemul”, cel care tine aproape potentialii performeri.
    Sistem creat si dezvoltat de (ghici) federabili. Dupa cum se vede, sistemul functioneaza impecabil si managementul e productiv. Managementul propriilor interese.
    Moneytalks!

    aprilie 19, 2016 - 7:06 pm Raspunde
  • coseru ionel

    Domnule Jugaru nu fa pe smecherul cu mine ca eu nu vorbesc in dodii …eu chiar ma pricep la sah …ma refeream la sahul de performanta nu de masa …iti dau un singur exemplu …Bida Mihai care este MF si nascut in 1996 …multiplu campion national la alte categorii de varsta nu participa la aceasta editie …dintre cei sapte participanti doar un singur nume mi a atras atentia …este vorba de Tomici …care are oarece sanse sa ajunga MM sau Mi bun …ia mai fa odata socoteala cu drobul de sare …

    aprilie 19, 2016 - 7:31 pm Raspunde
  • Mizdrache

    https://youtu.be/qlY2tssnE7s

    aprilie 19, 2016 - 8:48 pm Raspunde
  • jugarul

    Eu am inteles cu totul altceva din articol si de la fata locului si n-am putut sa fac legatura cu comentariile.Se poate discuta pro si contra comentariilor la nesfarsit cu argumente mai mult sau mai putin serioase.
    Nu pricep nici care-i cauza si vinovatul pentru lipsa unor jucatori de talia lui Mihai Bida(nu-i singurul absent).
    Va rog sa ma scuzati, nu m-am putut abtine! O sa ma abtin cu siguranta cel putin pana de Pasti !
    Sarbatori fericite !

    aprilie 20, 2016 - 12:39 am Raspunde
  • carmina

    De ce in ultimii ani C N de sah se organizeaza numai la Calimanesti-Caciulata? Mai sunt si alte locuri frumoase in tara (Brasov, Cluj, Timisoara, Alba Iulia, Bucuresti…) si alte persoane capabile sa organizeze un turneu de acest nivel !!!

    aprilie 20, 2016 - 9:27 am Raspunde
  • coseru ionel

    Domnule Jugaru problema este serioasa …nu trebuie tratata superficial …acum 10 ani cand la categoriile superioare ale fetelor nu se mai juca sistem elvetian din cauza lipsei de participante …nu credeam ca o sa se ajunga si la baieti sa nu se stranga macar 8 participanti …eu imi exprim doar parerea de rau ca s a ajuns aici …nu caut vinovati iar una din cauze este ca sahul nu mai este iubit ca inainte .

    aprilie 20, 2016 - 7:11 pm Raspunde
  • Vali

    Mda…

    aprilie 21, 2016 - 12:08 am Raspunde
  • Thernandier

    Eu cred că e minunat ce se întîmplă acolo. Probabil e efectul introducerii şahului în şcoli. Dacă an de an vor fi mulţi participanţi, chiar dacă nu vor ieşi magnuşi de acolo, tot va fi bine pentru viitorul şahului şi al ţării. Eu aş prefera să fim o ţară în care toţi fac un sport, chiar dacă n-o să avem campioni olimpici crescuţi în eprubetă.

    aprilie 21, 2016 - 12:34 am Raspunde
  • Costin Beiu

    Eu cred ca unui copil de 8-12 ani trebuie sa i se gaseasca motivatia de a continua, nu ca asa vrea taticu. Trebuie sa il faci sa ii placa sa vina la club. Urmaresc cu interes deosebit campionatul american de sah ce se joaca acum. Credeti ca unei fetite de 12 ani cum este Carisa Yip ii mai spune tati sa mearga la club? Sunt sigur ca altcineva o motiveaza si a facut-o s aii placa jocul. La 12 ani are 3/6 cu partide grele contra jucatoarelor renumite. Tatev nu a reusit sa o bata iar azi Nazi Paikidze, lidera dupa 5 runde nu a reusit sa se impuna in pozitie castigata. Si nu este singura. Mai sunt jucatoare de 13 ani si jucatori de varsta mica, invitati sa joace la cel mai inalt nivel, fiindca pot si sunt incurajati nu de tati.
    Sunt curios cum se va prezenta CN de seniori. Cum va fi prezenta on line transmisia , daca va fi? Vreau sa vad si eu un “Maurice Ashley” care face circ in tranmisia live analizand partidele, e adevarat cu engine, dar stie sa faca circ, sa atraga.
    Cu stima.

    aprilie 21, 2016 - 12:42 am Raspunde
  • jugarul

    Domnule Coseru, un sambure de adevar este in ceea ce spuneti, dar impresia mea este ca, cresterea semnificativa si continua a numarului de juniori mici in ultimii ani, numarul mare oameni care au inceput sa se implice in organizarea fenomenului sahist si altele, incep sa se simta si la grupele mari de varsta. Este o impresie acum(bazata si pe ceva argumente si experienta, totusi) , nu am timp zilele astea sa fac o analiza mai amanuntita dar se simte bine de la fata locului comparand cu ultimii 5 ani. MI SE PARE MIE ca grupa 20 este o exceptie, caci la grupele 16 si 18 imi amintesc ca in anii trecuti au fost ceva mai putini si turneele mai slabute.
    Este drept ca jucatori de talia lui Deac nu avem multi, dar avem cativa pe la 14-18(capabli sa faca fata si la 20) in crestere si cu performante la nivel international.
    Domnule Carmina, celelalte persoane capabile sa organizeze nu au participat la licitatie in ultima vreme, iar cele ce au mai participat in trecut au licitat si ele cu Caciulata in primul rand pentru ca raportul pret/calitate de aici este greu de gasit in alta parte si aproape imposibil intr-un complex care sa poata asigura peste 700 locuri de cazare si 5-6 sali maari de joc in conditii bune.
    Eu auzind mai multe voci ca din competita asta organizatorul se imbogateste. Eu fiind un organizator muritor de foame, m-am gandit sa ma bag la pomul laudat, dar dupa ce am facut cateva calcule nu mi-a iesit ca as putea sa ma aleg cu altceva decat maaari batai de cap daca as castiga o licitatie si nu prea am gasit locatii mai potrivite, cel putin nu in aceasta perioada a anului.

    aprilie 21, 2016 - 12:49 am Raspunde
  • Popescu P. Pion

    Institutul Elie Wiesel pregateste un protest oficial in care sa-i ceara lui Nazi Paikidze sa-si schimbe numele.
    Once a Nazi, always a Nazi.

    aprilie 21, 2016 - 7:06 pm Raspunde
  • Gabi

    Asa-i trebuie, mama ei de fascista 🙂 Daca o chema Bolshevika, IEW propunea statuie 🙂

    aprilie 21, 2016 - 7:23 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Domnule Jugaru,
    daca ati fi fost un simplu comentator nu m-as fi caznit sa intervin, dar in calitate de membru al CD-ului, a cuiva care face parte din grupul celor ce ne decid destinele sahiste, ma vad nevoit sa fac cateva comentarii.
    In primul rand, in calitatea pe care o aveti, ar trebui sa stiti exact cum stau lucrurile si care sunt motivele, dar mai ales sa aveti un plan de redresare, de imbunatatire a situatiei sahului romanesc . Din nefericire stiu ca nu puteti raspunde la nici una din cerinte in momentul de fata. Ati raspuns singur la orice nedumerire : “…, dar impresia mea este ca…”.
    Dvs. in loc sa aveti certitudini ( bune, false) , aveti impresii doar. Singurul lucru bun este ca munciti cu juniorii proprii. Spor la treaba si rezultate cat mai bune! Dar asta nu schimba cu nimic bunul mers al activitatii sahului romanesc in ansamblu. Ca dvs. au fost, sunt si vor fi multi, dar pentru buna coordonare trebuie complet altceva decat cei ce se preocupa doar de proprii juniori. Si acum la modul concret , matematic ( pe care il dezavuati ), am sa va rastorn falsa impresie pe care o aveti.
    Dvs. afirmati : “cresterea semnificativa si continua a numarului de juniori mici in ultimii ani”. Este o impresie falsa. Mi-am pierdut vremea si am alcatuit un tabel cu numarul de participanti la fiecare categorie de varsta , la baieti si fete incepand cu 2007 si pana anul acesta. Ca numar de participanti, fata de 2016, cand sunt 626, in 2011 au fost 603, deci
    o diferenta nesemnificativa, tinand cont de introducerea sahului in scoala intre timp, se poate spune ca este chiar un esec. Pentru acelasi motiv, cresterea de la 85 la B8 in 2011
    la 103 in 2016 este anihilata de scaderea la F8, de la 39 in 2011 la 26 in 2016, de scaderea de la 122 la B10 in 2011 , la 113 in 2016, asa cum diferente conjuncturale sunt la
    B12, cand in 2011 au fost 83, iar in 2016 sunt 87 ; la F10 in 2011 erau 48, fata de 2016, cand sunt 52 . Singura crestere majora este la F12, de la 36 in 2011 la 52 in 2016, dar asta tine de generatie si conjunctura. Asta la juniorii mici. La F20 mai mereu au fost putine din 2008 , cu doua exceptii : 5 participante in 2008 si 2013, 6 in 2011, 2012, 2014 si 2015, si exceptiile in 2009 – 12 jucatoare si 2010- 10 jucatoare. In schimb la baieti 20 ani (B20) constatam o scadere constanta incepand cu 2012 : 8-9 participanti, iar in 2016 sunt doar 7, fata de 16,18,14 si 15 in 2008,2009,2010 respectiv 2011.
    Mai afirmati : ” …numarul mare oameni care au inceput sa se implice in organizarea fenomenului sahist…”. Din nou fals. Dvs. sesizati doar ceea ce se petrece in propriul oras , unde intr-adevar s-a produs o adevarata efervescenta sahista in ultimii 2-3 ani, dar va scapa din vedere disparitia unor adevarate fabrici de juniori, sau care nu prea mai produc.
    Fostele mari puteri (la juniori) Clubul Central de Sah Bucuresti, CSS nr.1 Timisoara, CSS Tg. Mures mai traiesc din inertie, Apa Nova Bucuresti a disparut si mai sunt destule care din motive financiare si-au redus sau incetat “productia”. A disparut si “CONPET-ul” si cate or mai fi. Concluzia este ca dvs. confundati activitatea dvs. particulara cu cea generala. Unii dispar, altii apar, totul este intr-o continua miscare. Partea proasta este ca nu se vede nicio implicare a politicului, pardon : a actualei conduceri in impulsionarea activitatii sahiste.
    Daca ati fi fost in cunostiinta de cauza, i-ati fi raspuns lui @coseru ionel la obiect : La baieti 20 ani exista aceasta situatie urmare a unor conjuncturi nefavorabile : desfiintarea clubului Apa Nova Bucuresti si lipsa finantarii juniorilor acesteia (2 juniori + 1 junioara), plecarea la studii in strainatate ( de unul stiu eu) sau lipsa finantarii din partea clubului in raport cu valoarea juniorului. De asemeni, fata de anul trecut cand Deac a jucat la B20, anul acesta nu a mai facut-o.
    Atata timp cat cluburile si antrenorii care produc juniori de perspectiva sunt lasate de izbeliste, lasati sa se descurce fiecare cum poate, conjunctura financiara critica in care ne gasim va duce la disparitia treptata ,valoric si numeric a juniorilor.

    aprilie 22, 2016 - 10:35 am Raspunde
  • Nae le stie pe toate

    Deac nu a fost anul trecut, iar motivul neparticiparii lui Mihai Bida este facultatea ( o circumstanta nefavorabila)

    aprilie 22, 2016 - 8:41 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Corect! Deac a jucat la B20 in 2014. Anul trecut la B20 a jucat Costachi M.

    aprilie 23, 2016 - 12:19 pm Raspunde
  • un parinte

    Deac a castigat anul asta la B20. Eu am o nelamurire legata de dezlegari, de ce puncteaza toate subiectele egal? Ar mai fi mai usoara si corecta departajarea daca subiectele grele ar avea mai multe puncte. Impresia e ca au fost cam usoare subiectele anul asta. Cel putin la U8 si U10 si am mai vazut o categorie unde erau 3 baieti cu 30 de puncte.

    aprilie 29, 2016 - 9:00 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.