- 18 oct. 2010
Turneul Toamna Sahista Bucuresteana, lista jucatorilor, perechi runda 1
Toamna Sahista Bucuresteana
Lista jucatorilor
Citeste Articolul- 6
- 468
- 0
Vă propun spre rezolvare următorul studiu din anul 1938 a jucătorului de șah rus Nikolai Dmitrievici Grigoriev și care a compus peste 300 de studii de finaluri cu regi și pioni pe tablă.
Citeste ArticolulVă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:
Citeste ArticolulLa Olimpiada recent incheiata, Ivanchuk a fost cel mai bun jucator pe prima masa, si s-a vorbit mult despre victoriile sale, el avand un start fulminant cu 6/6, cu victorii printre altii la Beliavsy, Leko, Vachier-Lagrave si Jobava.
Citeste ArticolulUpdate 12,58
4.EditiaVII- Calvia Amateur Open – Oct, 09 – Oct, 17 2010 a avut la start si 3 romani. Gabriel Voiteanu 2236 a avut o evolutie entuziasmanta, reusind sa realizeze acelasi scor ca si primii 3 clasati, 7 puncte.
Gabriel Voiteanu a jucat in 12 zile 15 partide, facand numai o remiza doar!Asta da pofta de viata si de sah, in conditiile in care de la Mamaia pana la Calvia( Spania) sunt numai…3343 de kilometri!
Citeste ArticolulCorespondenta de la antrenorul Fugulyan Gergely
In umbra Olimpiadei , la Batumi (Georgia) juniorii nostrii din pacate au jucat slab, cu nici o clasare in primii 6. Consider ca ei stau cel mai prost la forta de joc
Hai sa vedem citeva partide :
Citeste Articolul
1. Te rugăm să te prezinţi (nume, vârstă, naţionalitate, etc)!
Sebastian Siebrecht, 37 de ani, dar mă simt încă tânăr, din Essen (Germania). Tânăr, dinamic şi mereu radiant de bucurie. Probabil cel mai inalt MM din lume (2.02 m).
40
Cred ca la inceput de saptamana cand nici iarba nu creste, un imbold primit din partea unor probleme de logica ar fi binevenit pentru “demarajul” mintal necesar unei noi saptamani. Sper sa fiti mai inspirati decat sunt eu lunea.
Problema 1
Daca cineva ti-ar spune:
Citeste Articolul
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.
Paul Morphy – A Knight
New Orleans cg 1856 · King’s Gambit: Accepted. King’s Knight Gambit (C37)
O frumoasa realizare dintr-o partida Janowsky-Samisch, jucata la Marienbad in anul 1925.
Albul muta si castiga
Citeste Articolul
Fii la curent cu ultimele postari