Ian Nepomniachtchi- “Nu supraestimati posibilitatile mele!”

Echipa a 2-a a Rusiei este considerate a 4-a din punct de vedere al tariei jucatorilor prezenti la acesta olimpiada. Ce parere au invittatii nostri Vladimir Potkin, capitanul echipei si and Ian Nepomniachtchi, cel ce are in primire masa 1 a echipei, veti afla immediat.

Ian ce preferi, sa fi lider a echipei secunde a nationalei, sau rezerva pentru prima echipa?
Ian Nepomniachtchi: In orice caz, sa joci pentru echipa nationala este o mare onoare si responsabilitate. Faptul ca sunt invitat sa joc pentru echipa nationala inseamna foarte mult pentru mine.

Maine vom publica urmatorul buletin in care esti considerat printre favoritii de la masa 1 a competitiei. Ce crezi despre asta?
I. N.: Sunt placut impresionat ca sunt cotat asa sus, dare u nu nsunt asa optimist. In general scopul nostru este orientat catre rezultatul echipei decat o performanta individuala.

Abilitatea ta de a juca foarte rapid a devenit legendara…
Eu doar incerc sa aleg solutiile simple si eficace si sa folosesc timpul eficient –  asta e tot.

Vladimir, cum te simti in calitate de capitan al echipei nationale, chiar daca este echipa a doua?
Vladimir Potkin: Este o senzatie noua si speciala. Deja in  timpul ceremoniei de deschidere am realizat ca nu este un simplu eveniment, dar este un turneu al natiunilor la care poti studia geografia intregii lumi. Echipa  noastra este tanara, avem o atmosfera buna, sic red ca a m inceput destul de bine.

Spune-ne despre jucatori.

V. P.: Ian joaca la prima masa, Evgeny Alekseev joaca la masa 2, urmati de Nikita Vitiugov, Evgeny Tomashevsky, si  Artyom Timofeev. Ordinea la mese nu reflecta taria jucatorilor, ei sunt foarte apropiati ca si valoare. Mai mult reflecta planul strategic pe care l-am conceput si care, sper sa ne aduca succes.

Care este  obiectivul pentru acest turneu?
I. N.: Obiectivul principal pentru fiiecare echipa este de a juca cat mai bine. Vom incerca sa ne clasam in primele locuri.
V. P.: Dorim sa ne facem suporterii nostri fericiti. – aceasta Olimpiada este organizata in Rusia. Sper ca oamenii sa se bucure de jocul nostru si sa respecte spiritul echipei noastre,

Rusia este reprezentata aici de 5 echipe, un eveniment fara precedent!

V. P.: It is great that our country has so many strong players who can compete at the highest level. I wish every host of the Olympiad could bring many good teams.

Este excellent ca tara noastra are asa multi jucatori puternici care pot concura la cel mai inalt nivel. Imi doresc ca fiecare gazda a olimpiadei sa poata aduce asa multi jucatori puternic.

I. N.: Este intr-adevar un caz unic. In realitate sunt echipe de juniori formate din jucatori foarte puternici Sa koace pentru Rusia la Olimpiada este un mare pas inainte pentru ei.

Puteti surclasa prima echipa a Rusiei?
V. P.: Este greu de spus acum. Tva decide mai incolo. Sper ca pentru noi sidaca vom reusi sa surclasam Rusia 1, nu va fi rau deloc.

Ati simtit vreun discomfort sa jucati contra celor cu probleme de vedere?
I. N.: Este o situatie deosebita. In ceea ce ma priveste, am jucat contra lui Yury Meshkov, jucator pe care il cunosc de multa vreme.  Foloseste o tabla obisnuita, asa incat nu ama avut probleme. Pentru coechipieri a fost mai deosebit, deoarece pronuntau fiecare mutare, dar nu ne-a afectat jocul nostru.
V. P.: Este important ca sahul este deschis pentru toata lumea, indiferent de problemele fizice. Trebuie sa fim mandri de acesti oameni care pot concura cu toate natiunile.

Ai avut timp sa vizitezi Khanty-Mansiysk?
I. N.: Programul nostrum este foarte strict. Am avuns pe 20 septembrie si deja trebuia sa jucam ziua urmatoare. A fost pacat ca nu am putut sa ne odihnim dupa zbor astfel incat sa fim in forma optima. Totusi, din cate stiu, vom avea 2 zile libere, sper sa avem timp sa vizitam un pic imprejurimile.

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.