- 13 sept. 2010
Matul zilei (306)
Vă propun spre rezolvare diagramele de la Campionatul de șah – dezlegări -Polonia, 2000.
Pentru astăzi avem diagramele de la runda 1.
Timp de gândire: 20 minute.
Citeste Articolul- 11
- 680
- 4
Vă propun spre rezolvare diagramele de la Campionatul de șah – dezlegări -Polonia, 2000.
Pentru astăzi avem diagramele de la runda 1.
Timp de gândire: 20 minute.
Citeste ArticolulVă propun spre rezolvare următorul studiu din anul 1928 a maestrului cehoslovac de şah şi unul dintre cei mai buni jucători din lume în perioada 1910-1920 Richard Reti (n.28 mai 1889-d.06 iunie 1929).
Citeste ArticolulDupa cum multi dintre dumneavoastra au vazut acum cateva zile, marele sahist danez Bent Larsen a murit pe 9 septembrie, la varsta de 75 de ani. Timp de cateva decenii el s-a aflat in elita mondiala, iar in anii ’60-’70 s-a vorbit la modul serios despre el ca despre un candidat la titlul mondial.
Una din ultimele fotografii cu Bent Larsen, ianuarie 2010
Dupa cum au observat probabil mai multi, de le o vreme lipsesc articolele ‘interesante’, care dadeau sarea si piperul blogului nostru.
Citeste Articolul
Citatul Zilei
“A Chess game is divided into three stages: the first, when you hope you have the advantage, the second when you believe that you have an advantage, and the third … when you know you’re going to lose ! – Savielly Tartakower“
40
Cred ca la inceput de saptamana cand nici iarba nu creste, un imbold primit din partea unor probleme de logica ar fi binevenit pentru “demarajul” mintal necesar unei noi saptamani. Sper sa fiti mai inspirati decat sunt eu lunea.
Problema 1
Daca se da un triunghi cu un unghi obtuz, este posibil ca acesta sa fie “taiat” intr-un anumit numar de triunghiri mai mici, toate fiind triunghiuri
Citeste Articolul
Am deschis o noua serie de articole dedicata “capcanelor” si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.
Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele “cheie” ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu continuarea din partida, si cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).
Alexander Kotov – Tigran Vartanovich Petrosian
Ch URS Moscow 1949 · Queen’s Gambit Declined: Exchange. Positional Variation (D35)
Citeste Articolul
Benko gaseste calea de a-si conserva avantajul material si de a intra intr-un final castigat. Pozitie dintr-o partida contra lui Lokvenc, jucata la Bad Gastein in anul 1948.
Negrul muta si castiga
Citeste Articolul
Fii la curent cu ultimele postari