Nimic despre sahul romanesc

Dupa cum au observat probabil mai multi, de le o vreme lipsesc articolele ‘interesante’, care dadeau sarea si piperul blogului nostru.

http://cache.gizmodo.com/assets/resources/2008/03/3-way_chess.jpg

Articolele cu adevarat interesante nu au lipsit niciodata. Dar acelea nu prea intereseaza. Am observat cam ce intereseaza pe multi , si au existat articole care au starnit polemici aprinse, in care ne-am trezit implicati si noi uneori. Polemici frumoase si constructive, pe tema vreunei partide frumoase, sau a unei variante teoretice, nu prea am vazut. Ei bine, in ceea ce priveste articolele ‘interesante’, ele vor continua sa lipseasca si in viitor.

Saptamana trecuta a avut loc Superliga, si nu am scris despre ea. Nici nu am avut timp, dar nici nu am dorit. Nu am dorit, deoarece ne-am propus sa nu mai scriem despre competitii care se joaca la un nivel pe care noi nu l-am atins inca. In timp ce la Superliga se disputau ultimele runde, echipa noastra a participat la o cupa oarecare pe echipe la un nivel inferior. Asadar nu mai scriem despre sahul de pe la noi si nu mai comentam partide de pe la noi, nu putem. Asta nu inseamna ca nu vor mai aparea articole despre sahul de la noi. Dar nu le vom mai scrie noi. Sunt binevenite orice fel de reportaje si impresii legate de ce se intampla pe la noi. Ne punem la dispozitia celor care doresc sa ia pozitie pe diverse teme, care au amabilitatea de a scrie pe diferite teme legate de sah.

Nu vom mai face noi asta noi, nu vom mai scrie, din mai multe motive. In acest moment, incercam sa derulam mai multe proiecte in paralel, si este mult mai dificil. Pe de alta parte, ori de cate ori am luat pozitia in trecut pe diferite teme, nu a avut nici un efect, nu s-a intamplat nimic. Ba, mai mult, nu o data s-a intamplat ca aceste luari de pozitie principiale sa se intoarca impotriva noastra. Nu mai vrem sa mai facem asta, avem lucruri mai importante de facut decat sa scoatem castanele altora din foc si sa purtam discutii la nesfarsit fara nici un rezultat. Avem si noi un club de sah, incercam sa ne antrenam, incercam sa organizam diferite turnee face to face sau online. Si, de fapt, nu avem noi solutii pentru problemele sahului romanesc. Exista numerosi specialisti, exista o federatie, aceia sunt cei care trebuie sa caute solutii, si sa gaseasca rezolvari la problemele care sunt.

Se vorbeste prea mult pe la noi prin sah despre chestii colaterale, se tot vorbeste ba despre X, ba despre Y, ca ala face nu stiu ce, ca alalalt a zis nu stiu ce, samd. Nu prea se vorbeste despre…sah. De fapt, partidele jucate la 99% din turnee nu apar pe nicaieri. Nu intereseaza pe nimeni, din cate intelegem.

Asadar, numai de bine despre sahul romanesc. In ceea ce ne priveste, de acum incolo nu vom publica decat clasamente, si eventual linkuri catre albume de poze de la competitii. Adica, cam singura chestie ce intereseaza pe toata lumea.

Bun, am stabilit ca nu vom mai scrie NOI despre sahul romanesc, de nivel inalt. Dar vom scrie in continuare despre sah, despre sahul extern, avem multe lucruri frumoase de tradus, scris si relatat pe tot felul de teme .

Aceasta este abordarea noastra, deocamdata. Daca gresim cu ceva, si ne vom da seama ca gresim, ne vom schimba abordarea.

 • silvester

  De ce oare marele sahist Stanca Adrian are ceva cu cei de la Ineu?Sa fie de vina victoriile repurtate de Ineu1 si Ineu 2 la echipa din Giurgiu cu 4 0?Sa fie de vina cele 3,5 puncte pe care domnul Stanca le a pierdut la jucatori cu elo de sub 2000?Daca castiga Giurgiu se facea mare tam tam.Au fost 10 echipe domnule Stanca si nu i nici o rusine ca sunteti pe locul 3.Parca spuneai ca esti un om integru si care spune lucrurilor pe nume.Ma asteptam o lauda pentru organizatori,pentru desfasurare sau macar pentru arbitru,dar frustrarea e mare pentru un jucator care va pierde la elo 40puncte.Oricum numai de bine va transmit cei de la Ineu si va ast.la divizia A

  septembrie 13, 2010 - 3:08 pm Raspunde
 • Sahistulmascat

  Daca ar fi fost doar 3 echipe,”semiesecul” celor din Giurgiu ar fi fost mai defaimator.Asa se pot consola cu infrangerea pustilor de 10 ani si a echipei satelit.Uneori autocritica nu scuteste gafele!

  septembrie 13, 2010 - 3:26 pm Raspunde
 • adrianstanca2009

  Cupa Ineu nu face subiectul articolului de mai sus, dar daca tot a venit vorba…
  Colosseum Giurgiu 1-Ineu 1 0-4
  Colosseum Giurgiu 1 – Ineu 2 0,5-3,5.

  Si acum, rezultatele lui Stanca Adrian, candidat de maestru, ELO 2253, cel mai mare ELO la Cupa Ineu editia 1:
  r1 Stanca Adrian-Bujor Daniel, ~1900 1-0
  r2 Stanca Adrian-Nastase (junior) ~1800 1-0
  r3 Popescu Florin ~2200-Stanca Adrian 1-0
  r4 Constantin Dragos Georgian ~2000- Stanca Adrian 1-0
  r5 Stanca Adrian- Cimpoieru ~1900 0,5-0,5
  r6 Oprita (junior) ~ 1600 – Stanca Adrian 0,5-0,5
  r7 Stanca Adrian – NN (nu-mi amintesc numele) ~1800 0-1

  Vom publica cu mare placere infrangerile lui Stanca Adrian, comentate de catre cei care l-au invins, daca respectivii doresc aceasta. Publicam, de asemenea, orice luare de pozitie sau impresie de la aceasta cupa pe echipe, o initiativa laudabila, este nevoie de cat mai multe competitii de acest gen.

  Felicitari echipei (echipelor) de la Ineu, keep up the good work, felicitari organizatorilor samd. O mica critica, constructiva, pentru editiile viitoare: rugam organizatorii sa asigure…hartia igienica, sau macar sa mentioneze in prospect “echipele participante sunt rugate sa vina cu garniturile de sah proprii si cu hartie igienica”. Sunt sigur ca este o problema minora, care se va putea rezolva la editiile viitoare.
  Inca o data, felicitari clubului Ineu, organizatorului, arbitrului, tot respectul, asteptam sa primim rezultatele pentru a le publica pe site impreuna cu un album foto.

  septembrie 13, 2010 - 3:30 pm Raspunde
 • ceausescuiulian

  Silvester:Reportajul despre Cupa Ineu, cu rezultatele complete si multe fotografii de la aceasta frumoasa si utila competitie il voi face eu, iar asta va fi cumva in seara asta sau maine, cand voi primi pe mail rezultatele si fisierele de la Grigore Petre.Tocmai am vorbit mai devreme cu el la telefon si le voi primii in seara aceasta. In alta ordine de idei domnule Silviu Pavel, cred ca acum chiar ai gresit cu atacul tau de aici. Mai ales ca au fost mult mai multe lucruri bune la “Cupa Ineu”, iar micile nemultumiri sau probleme, chiar ca nu stiu daca trebuiesc amintite, dar organizatorii trebuie sa tina seama pe viitor de ele pentru un turneu pe echipe si mai bun. Victoriile si locurile 1 si 2 ale echipelor de la Ineu au fost incontestabile, pentru ca scorul a fost 4-0 in ambele intalniri. Ar fi bine de amintit ca intrecerile au fost foarte disputate si intalnirile se puteau decide si in celalalt sens la inclestarile care au avut loc la tabla si crizele de timp in care s-au jucat partidele de la primele 3 mese in aceste meciuri. Insa asta era numai o fateta, care nu poate stirbi sau micsora din victoriile clare ale echipelor din Ineu. Dupa cum a spus si Adrian in articolul de astazi, noi am stabilit cu peste o luna in urma ceea ce a scris el in articol, mai ales pentru evitarea polemicilor inutile pe blog si pentru a continua pregatirea si proiectele pe care le avem in derulare.Putina decenta si putintica rabdare nu strica, zic eu. Asta ca sa nu dai cu bata in balta si sa anulezi intentiile bune pe care le am sa le transpun in articolul cu Cupa Ineu.Despre organizare si arbitraj sunt lucruri numai de bine de spus si felicitari pentru toti care au trudit la Cupa Ineu, mai ales ca au reusit cu eforturi mari si sustinute sa faca dintr-o intrecere pe echipe, cumva de mana doua, intr-una foarte utila si frumoasa, placuta si disputata si spectaculoasa in toate fazele ei. Am ramat placut impresionati de semnalul pentru competitiile pe echipe dat de aceasta “rara avis” intr-o mare de turnee unde aproape intrecerile pe echipe lipsesc.
  Nu avem nimic personal cu nici un jucator sau conducator de la Ineu si aceleasi urari de bine si succes la divizia A, le avem si noi pentru echipa din Ineu.

  septembrie 13, 2010 - 3:41 pm Raspunde
 • silvester

  Il felicitam pe domnul Stanca pentru amabilitate(desi rezultatul cu marele maestru Popescu a omis sa-l afiseze).La partea cu timpul toata lumea a fost de acord,cat priveste hartia igienica se stie ca traim vremuri maronii,ca sa nu spun altfel.Exprimarea domnului Stanca lasa loc de interpretari.

  septembrie 13, 2010 - 3:42 pm Raspunde
 • silvester

  Iuliane,mai inteles gresit.Nu am atacat pe nimeni,numai ca nu este corect ca Adi sa se exprime asa de urat gen:locul 3 din 3 echipe,nivel inferior,cupa oarecare.S au facut eforturi pentru organizare.cum te ai simti daca si noi am spune de concursurile organizate de voi?

  septembrie 13, 2010 - 3:45 pm Raspunde
  • ceausescuiulian

   Silviu Pavel: Nivel inferior poate pentru ca s-a jucat odata cu Superliga si practic 4 echipe au contat pentru primele 4 locuri. De 3 echipe si altele cred ca a scris Sahistul mascat, intr-un comentariu mai jos. Din pacate in afara primelor 4 clasate, celelalte echipe participante au fost in mare parte cu juniori sau copii. Chiar este un lucru foarte bun, util si frumos ca au venit copii si inca multi si seriosi tare la tabla si la joc. Din pacate targetul era si pentru alte echipe din Bucuresti si Ploiesti, cu o componenta si un lot cat mai bun, care au lipsit din pacate. Cred ca si voi si noi ne doream mai multe echipe tari sa vina la aceasta competitie. Bucurestiul are atatea echipe bune si nu cred ca o verificare de 2 zile strica cuiva. Si maine este o zi, si sigur ne vom mai intalni si altadata pe echipe. Eu cred ca asta ar fi o problema de discutat in jurul careia ar fi productiv sa vedem ce este de facut. Asta pe langa problemele care sunt in sahul romanesc cu declinul numarului de jucatoare de sah si multe probleme cu care se confrunta conducatorii de cluburi. Ne dorim sa facem cat mai multe lucruri utile pe viitor si de aceea evitam “subiectele interesante” si scandalurile fara nici o finalitate.

   septembrie 13, 2010 - 4:15 pm Raspunde
 • silvester

  Adi vezi ca nu am scris corect gramatical

  septembrie 13, 2010 - 3:45 pm Raspunde
 • adrianstanca2009

  Silviule, esti sigur ca ai citit articolul? Nivel inferior, cupa oarecare, sunt aprecieri obiective comparativ cu Superliga, despre asta este vorba.

  septembrie 13, 2010 - 3:51 pm Raspunde
 • silvester

  Nu are rost sa mai despicam firul in patru.Chiar daca crezi sau nu,ma bucur ca ati venit la concurs,si sper sa ne mai intalnim si la altele,dar pe echipe ca este mai captivant

  septembrie 13, 2010 - 3:56 pm Raspunde
 • nicu valahu

  Acest ” nimic” a fost si ideea unui cunoscut serial, “Seinfeld” (excelent, dupa parerea mea). Ideea despre acest nimic din sahul romanesc, este ca nu se intampla nimic. Cu mici exceptii,totul se face intr-un mod egoist. Toate lucrurile bune, chestii de nimic in fond, trebuiesc comentate cu . Zilele trecute am auzit un update la o binecunoscuta zicala romaneasca. Acum trebuie sa moara stapanul, ca sa ramana capra. Este incredibil in ce mod am ajuns sa gandim ca natie. Nu se poate scrie ceva despre o idee, caci imediat o interpretam in mod personal,si reactionam in consecinta.Dar nu spre bine. Nimic din ceea ce se intampla in acesta perioada nu ofera o certitudine in ceea ce priveste viitorul sahului romanesc. Luati ca exemplu aceasta laudabila si inedita actiune a celor de la Ineu.Ca orice “Nimic” bun, nu ramane nici el nepedepsit, neterfelit si nemurdarit.Acest lucru l-am inteles eu din acest articol. Si cred ca a fost o reactie la respectivul Rdan, sau a celor de genul lui, care stau pe margine, asteptand doar-doar o aparea vre-o samanta de scandal, dar nici atunci nu au curajul sa se afiseze si sa aduca ceva constructiv. Prefer un dialog cu un Silvester putin grabit in vorbe, decat pe cineva care nu face nimic. In rest, o sa mai vorbim despre nimicuri.

  ps. Ce zici Rdan, e viu blogul acum?

  septembrie 13, 2010 - 4:31 pm Raspunde
 • Volodia Vaisman

  Lunga mea experientà sahistà m-a învàtat cà trebuie sà ai un minimum de respect fatà de adversarii la care eventual ai càstigat pentru cà mâine s-ar putea sà pierzi la aceeasi (si vice-versa!).

  septembrie 13, 2010 - 6:08 pm Raspunde
 • ovidiu_3003

  Nu stiu daca e corect sa piarda cineva la elo chiar daca toti participantii au dost de acord sa se joace la 45 de minute …regulamentul este clar trebuie sa fie cel putin 61 de minute …iar daca se intampla sa transfere Colosseumul un jucator de la voi cum e posibil voi veti pierde un punct si Colosseumul il va castiga .Asa ca s ar putea sa fie ultima data cand castigati in fatza lor.

  septembrie 13, 2010 - 6:47 pm Raspunde
 • George_C

  Ovidiu,am impresia ca tu nu stii multe,nu doar ce e corect si ce nu.Si te rog,nu-mi raspunde…ca n-am chef sa polemizez cu neantul,pe aici :).Multa bafta!

  septembrie 13, 2010 - 7:54 pm Raspunde
 • Axinte Stefan

  Eu nu-l cunosc personal pe Adrian Stanca şi fiţi siguri că nu fac partipriuri.Probabil daca Silvester ar fi urmărit blogul îndeaproape ar fi vazut cum s-a persiflat şi autoironizat după periplul panonian.Sper ca este un hîtru simpatic şi cred că mi-aş dori sa- cunosc !Deci pică varianta dumnealui.În altă ordine de idei, îi salut şi le transmit felicitări fraţilor Opriţa !S-a auzit şi la Moldova de rezultatele lor bune.Ar mai fi de spus multe…dar ma grăbescla temele copiilor,aşa că numai de bine !

  septembrie 13, 2010 - 7:55 pm Raspunde
 • haulica ioan

  din pacate(sau/si fericire) multi jucatori de sah ii subestimeaza pe alti jucatori de sah si nu`i respecta.e ceva la ordinea zilei.rdan e f.infatuat si felul lui de a se purta lasa de dorit,o atitudine care nu`l ajuta la nimic(dimpotriva).probabil cauta scandal.pt.el,multi sunt patzeri si el e mare jucator.
  volodia vaisman are mare dreptate.probabil varsta si experienta dumnealui,desi nu`l cunosc,isi spun cuvantul.respectul in ziua de azi lipseste cu desavarsire.vad asta si la iasi,in special la clubul politehnica.multi de acolo se cred prea buni,prea grozavi si chiar daca ar fi asa totusi e bine sa ai bun simt,decenta si sa te porti frumos cu fiecare.nu vreau sa dau nume.chiar daca esti mai bun la sah decat altul,e bine sa te porti frumos si sa`ti respecti adversarul la maxim,indiferent de numele lui,cat.sahista etc.

  septembrie 13, 2010 - 9:15 pm Raspunde
 • haulica ioan

  pana la urma sahul e doar un joc si asta tre sa ramana.pt.multi insa,sahul inseamna razboi si nu doar la tabla,motive de cearta,de ranchiuna etc.pierzi sau castigi,life goes on.pt.cine face sah de performanta e alta poveste insa regulile de aur se aplica si aici ca si`n viata:respect,bun simt etc

  septembrie 13, 2010 - 9:19 pm Raspunde
 • rdan

  mai Haulica, iar te bagi in seama aiurea..cu ce am fost eu nedrept fata de tine?…ai uitat ca te am batut la GP Iasi si frecai regele si nu aveai nici un plan de joc ?…ce vrei tu sa demonstrezi aici ?

  Ai uitat de cate ori vin eu in Podu Ros in Iasi si fac 100% la blitzuri ?…treceau ore si nu ma scotea nimeni de la masa! Ti-e ciuda ?…invata si tu jocul si ai sa ma bati !!

  Si sunt destui mai buni ca mine…nu am zis eu ca sunt Kasparov !!

  septembrie 13, 2010 - 10:43 pm Raspunde
 • Paval George

  Buna seara! De mult timp nu am mai scris pe acest site, totusi discutia de astazi mi-a starnit interesul! Eu de curand m-am transferat la clubul Ineu, as vrea sa-i felicit pe colegii mei pentru rezultatele obtinute!!! Mi se parea firesc sa se publice un articol mic despre castigatorii acestei Cupe. Silviu ai gresit frate cu rezultatele obtinute de Adrian, ce treaba are S cu Prefectura….? Nu poate fi nimeni perfect, sa castige la toti favoritii….nu inseamna ca daca elo mai mic esti un jucator slab calitativ. Sunt multi factori care pot influenta calitatea jocului…astea le stiti…nimeni nu trebuie umilit, nu trebuie sa uitam ca sahul este un joc regesc! Imi pare rau ca nu am putut ajunge si eu la aceasta Cupa sa joc, dar colegii mei m-au substiut cu brio!!!
  Haulica te-ai trezit cu fata la cearceaf? Vezi ca Rdan e la POli:)) ai zis ca nu dai nume:))

  septembrie 13, 2010 - 11:18 pm Raspunde
 • Paval George

  *LEGENDA*
  S – nu e Stanca – S..a intelegeti voi…

  septembrie 13, 2010 - 11:20 pm Raspunde
 • ovidiu_3003

  Georgica tu nu stii…regula e regula 61 de minute ca altfel trimitem si blizurile la Fide ca sunt participantii de acord.Ce sa ti raspund eu tie ? Scrii si tu aici cum scriu si eu …numai ca mie imi cam dispar comentarile .O fi bine ?O fi rau ? Intrecerea chiar a fost de mana a doua sprea a treia in prima zi 4 runde in a doua trei …Iar echipa Ineu e slaba nu are bani sa asigure deplasarile jucatorilor ei .Cand vii pe banii tai nu ai ce performantza sa faci .Nu ti pasa daca te cearta cineva .

  septembrie 14, 2010 - 5:12 am Raspunde
 • haulica ioan

  rdan si aseara ai venit in parc si ai inceput sa te dai mare cu o atitudine sfidatoare zicand chiar la un moment dat:i came to watch 2 patzers playing chess ca si cum tu esti el grande giocatore.acuma te lauzi iar ca bati la blitz tot ca m`ai batut in concurs(unde eram remiza da am jucat prost insa n`am scuze-felicitari).astea nu`s decat vorbe goale si se vede ca nu stii sa dai o replica la un adevar crunt.nu caut sa demonstrez nik altceva decat ca in sah ca si`n viata lipseste destul de mult bunul simt,respectul si buna cuviinta.
  cat despre comentariul lui george,nu am decat sa zic ca nu m`am putut abtine sa nu zic de rucsandescu care e cel mai evident exemplu.

  septembrie 14, 2010 - 6:58 am Raspunde
 • rdan

  Dar voi stiti bancul cu iepurasul si vaca nebuna ?

  septembrie 14, 2010 - 6:58 am Raspunde
 • haulica ioan

  nu ti`ar strica sa fii mai modest rucsandescu asta e o alta idee pe care as dori s`o subliniez.te dai rotund si facisi alte gesturi pe care nu are rost sa le comentez.cu totii gresim da tre sa facem ceva in sensul asta ca sa nu mai repetam greseli over and over again.oricum tie iti zice omul ceva si tot degeaba.

  septembrie 14, 2010 - 7:03 am Raspunde
 • ovidiu_3003

  Chiar imi pare rau de echipa Colosseum …nu prea este o intamplare cand pierzi la scorul acesta la amandoua echipele din Ineu .Ca elo nu stateati deloc rau …Stanca,Petrescu ,Ceausescu,Petre Mihai…echipa bunicica…dar n ati pierdut la jucatori din Ineu singurul care era din Arad a facut remiza cu Petre Mihai .De unde jucatori competitivi care sa se nasca in Ineu ?
  Tot din Bucuresti sau imprejurimi sunt…ar putea si d-l Ceausescu daca ar dori sa si intareasca echipa. Ineu este o echipa in descompunere …Silviu a creat o si David a stricat o .Cum crede ca or sa joace in A fara bani ? Si daca or sa joace ,ce performantza o sa faca ? Si cat or sa reziste asa ?Probabil nici voi nu aveti bani da nu va certati intre voi .Cred ca ati putea si voi sa gasiti jucatori tari care sa joace de placere ca sa nu mai pierdeti asa sever …sau sa ramaneti in actuala componentza ca si prietenia e importanta si sa sperati ca a fost doar o zi neagra …Apropo pe singurul jucator din judetul Arad l a batut d-l Jeltopop… deci se poate.
  Rdan care este bancul cu iepurasul si vaca nebuna ?

  septembrie 14, 2010 - 7:36 pm Raspunde
 • nicu valahu

  Draga Ovidiu_3003, cunosti lucruri pe care nici noi nu le cunoastem intre noi. Sa fie asta doar o clarviziune, sau sa fie doar o simpla tulburare de ape, sa se vada ce iese?
  Din partea mea, iti doresc sa nu te afle si acei “voi”. Cu siguranta, nu vei auzi bancuri cu iepurasi.
  Sa fi sanatos, si sa ai mare grija de tine.

  septembrie 14, 2010 - 7:49 pm Raspunde
 • ovidiu_3003

  Mie nu mi e frica de nimeni …De ce sa nu ma afle ? Asta mi doresc cel mai mult o discutie fata in fata cu David ,Dragoi si care or mai fi…eu singur si ei toti.

  septembrie 15, 2010 - 5:33 am Raspunde
 • silvester

  Ovidiule pana la urma mergi la divizie sau nu?Si de ce crezi ca Ineu este o echipa in descompunere?Pleaca cineva si noi nu stim?

  septembrie 15, 2010 - 12:38 pm Raspunde
 • ovidiu_3003

  Nu are bani pentru componentii ei …nu le plateste nici taxa anuala catre Frs care este cativa lei da sa mai si supravietuiasca in A ai sa vezi .Joc sah 30 de ani si antrenez de 10 rareori ma insel .Trebuia sa se tina seama si de cuvantul meu …nu s a tinut inseamna ca numai sunt dorit .Eu trimiteam mereu copilul pe banii mei ca sa nu aiba pretentie nimeni in cazul in care n ar fi facut puncte .Prin faptul ca l ati bagat la Ineu 2 m ati enervat rau .Serios ma gandesc sa pun pe cineva sa scrie un memoriu la F.i.d.e sa va anuleze turneul daca vi l aproba …ce daca l ati intrebat pe copil ce stia el e minor .A jucat turca la 45 de minute .E clar ca nu ati procedat corect fata de el si or sa va ajunga blestemele mele …ca blestemele lui Nicolita pe Razvan Lucescu .Eu nu l mai las sa joace pentru voi baiatului nici nu i a pasat ca a jucat la Ineu 2 nici nu cred ca scade la Elo ca e pe plus la jucatoroii cu elo dar m ati suparat rau.Cine stie daca ne vom intali real ca doar n o sa va caut expre pentru ca m ati suparat la sah dar si daca ne vom vedea real o sa vezi cum o sa ma cert cu voi fara nicio introducere fara nimic .O sa va zic direct …De ce mi ati bagat baiatul la ineu 2 ? Si o sa continui pe aceeasi tema mult timp, cu multe vorbe spuse cu viteza olteneasca .

  septembrie 15, 2010 - 8:46 pm Raspunde
 • adrianstanca2009

  Ovidiu_2003, cu siguranta dvs scrieti aici in necunostinta de cauza. Dorian David este un om deosebit, stiu asta de foarte multi ani si n-o sa imi schimb parerea niciodata, indiferent de unele intelegeri care momentan fac ca el sa fie suparat pe mine. Cat despre Clubul de Sah Ineu, stati linistit, si sa nu va mirati daca o sa-l vedeti in cativa ani participand la Superliga. Este doar o chestiune de timp, lucrurile se vor aseza cu siguranta si in ceea ce priveste banii, si am certitudinea ca asta se va intampla TOCMAI pentru ca acolo se afla un om precum Dorian David. Tot respectul pentru Dorian David, colaboratorii sai, si sahistii de la echipa. Asadar, tot respectul pentru cei de la Ineu, inca o data felicitari pentru organizare si victoriile nete, meritate, si sper ca pe viitor rivalitatile firesti care apar la tabla de sah sa dea nastere la discutii publice mai constructive.

  septembrie 16, 2010 - 2:45 pm Raspunde
 • ovidiu_3003

  Domnule Stanca eu am dreptate nu Dvs …NU TREBUIE SA VA SCHIMBATI PAREREA .Eu stiu mai bine ce mi a gresit si daca mi a gresit nu l uit .Bani pentru sah nu sunt .Nu vedeti ca vor sa nu mai trimita echipa nationala la Olimpiada. Timpul imi va da dreptate in ceea ce priveste chipa Ineu ca de asta ma uit la sah de peste 30 de ani . Jucatorii buni costa .Iar de jucatorii care ar fi putut sa devina buni nu trebuia sa se desparta .Poate sa faca ce vrea. E clar ca nu se pricepe la sah ca mine .Cand copilul lui va invinge un copil antrenat de mine atunci o sa aiba sanse Ineu de promovare in superliga.Sau daca promoveaza inainte o vedem ca pe Diana Galati
  numai cu infrangeri .Eu ma uit si peste partide …nu numai peste rezultat ca a fost 4-0.La o ora jumate o sa fie altceva …o sa vedem la Mamaia .
  Totusi intariti va echipa sau concentrati va la maxim ca este usturator sa pierzi la 0 .Nu mi se pare deloc echipa Ineu peste Colosseum ca valoare .

  septembrie 17, 2010 - 3:45 am Raspunde
 • George_C

  Poate echipa Ineu 2,la care a jucat fiul dumneavoastra :)).Asta ca sa fiu finutz si ironic 🙂

  septembrie 17, 2010 - 5:04 am Raspunde
 • ovidiu_3003

  N am timp de tine george.

  septembrie 17, 2010 - 7:14 pm Raspunde
 • George_C

  Asta voiam sa va spun si eu,ca va pierdeti timpul pe aici.Vorbiti mai putin si mai argumentat,ca altfel,oricine poate spune orice despre orice si oricine.Respectati,daca doriti sa fiti respectat.Sau,mai precis,respectati-va si veti fi respectat.Numai bine! 🙂

  septembrie 17, 2010 - 7:24 pm Raspunde
 • Cosmin Harkonnen

  :)))))))))))))))

  septembrie 19, 2010 - 8:26 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.