Bent Larsen, marele campion, a murit joia trecuta, in anul in care a implinit 75 de ani

Dupa cum multi dintre dumneavoastra au vazut acum cateva zile, marele sahist danez Bent Larsen a murit pe 9 septembrie, la varsta de 75 de ani. Timp de cateva decenii el s-a aflat in elita mondiala, iar in anii ’60-’70 s-a vorbit la modul serios despre el ca despre un candidat la titlul mondial.

The image “http://www.chessbase.com/news/2010/larsen01.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Una din ultimele fotografii cu Bent Larsen, ianuarie 2010

Dupa cum era de asteptat, un jucator de acest calibru a invins multi jucatori mari ai istoriei sahului, inclusiv campioni mondiali, si a produs multe partide fantastice. Daca dati click pe urmatorul click extern, puteti rejuca un numar de 37 parrtide de-ale lui Larsen, de pe siteul The Chess Mind, impreuna cu comentarii pe scurt apartinand Maestrului FIDE Dennis Monokroussos.

Click AICI pentru a rejuca cateva din cele mai bune partide de-ale lui Bent Larsen!

Sunt incluse si toate victoriile sale impotriva Campionilor Mondiali (a reusit sa-i invinga pe Botvinnik, Smyslov, Tal, Petrosian, Spassky, Fischer, Karpov si Anand), plus cateva alte partide: remize cu Euwe si Kasparov, infrangeri faimoase la Tal, Spassky si Fischer; mai exista 5 partide impotriva unor jucatori care nu au iesit campioni mondiali. Exista si un fisier pgn pe siteul respectiv, pentru cei interesati. As sugera celor care nu prea au vazut partide de-ale lui Larsen sa profite de aceasta ocazie, si sa savureze partidele pe care o sa le vada.

(SURSA: THE CHESS MIND)

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.