Anna Muzychuk: “Sahul imi ocupa majoritatea timpului, in fiecare zi”

Despre Campionatul Mondial de Juniori sub 20 de ani incheiat acum doua saptamani in Polonia nu s-a scris foarte mult. O exceptie a facut un ziar polonez local, care a realizat interviuri cu cei doi campioni mondiali.

Despre evolutia reprezentantilor Romaniei nu este prea mult de spus. Suntem siguri ca ei au facut tot posibilul pentru un rezultat cat mai bun. De fapt, mai bine pastram tacerea asupra rezultatului propriu zis. Problemele sahului romanesc sunt cu bataie lunga, si noi nu avem solutii la ele, putem doar sa le punctam, ici-colo.

Anna Muzychuk (rating ELO 2527) a fost marea favorita la fete, si in ciuda unei infrangeri in penultima runda a confirmat asteptarile si a iesit pe locul 1. Interviul cu ea a avut loc dupa runda a 5-a:

Pana acum totul merge conform planului si cu o remiza si patru victorii conduc in clasament. Sper sa pot sa pastrez ritmul pana la sfarsitul turneului.

Este aceasta prima ta vizita in Polonia si in Subcarpati?

Am mai fost in Polonia de multe ori. Imi place sa vin aici si sa joc sah, si am castigat cateva turnee, desi sunt in Subcarpati pentru prima data. Imi place foarte mult aici si aproape ca ma simt ca si cum as fi acasa, intrucat acest tinut este practic vecin cu orasul meu natal Lvov.

Cum ai inceput sa joci sah, si care au fost cele mai mari realizari?

Intrucat parintii mei sunt antrenori de sah aventurile mele cu sahul au inceput foarte devreme, pe cand aveam 2 ani. Am castigat primul meu turneu la 5 ani. Am castigat titlul de Campioana a Ucrainei de 3 ori la diferite categorii de varsta, iar din 2005 reprezint Slovenia si sunt campioana a Sloveniei. Am castigat 5 titluri de Campioana Europeana de Junioare (in diferite categorii de varsta) precum si medalii la Campionate Mondiale de Junioare.

In afara de sah ai timp si de alte activitati, hobbyuri?

Din pacate partidele se termina foarte tarziu, apoi ma intorc la hotel si imi analizez partida si nu am timp sa merg in discoteci. Sahul imi ocupa majoritatea timpului, in fiecare zi. Acum deja trebuie sa ma duc sa ma pregatesc pentru partida de azi.

(SURSA: www.chessintranslation.com)

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.