Campionul Mondial de Juniori, Dmitry Andreikin: “Cred ca fiecare ar trebui sa-si caute propria cale in sah”

Despre Campionatul Mondial de Juniori sub 20 de ani incheiat acum doua saptamani in Polonia nu s-a scris foarte mult. O exceptie a facut un ziar polonez local, care a realizat interviuri cu cei doi campioni mondiali.

Despre evolutia reprezentantilor Romaniei nu este prea mult de spus. Suntem siguri ca ei au facut tot posibilul pentru un rezultat cat mai bun. De fapt, mai bine pastram tacerea asupra rezultatului propriu zis. Problemele sahului romanesc sunt cu bataie lunga, si noi nu avem solutii la ele, putem doar sa le punctam, ici-colo.

Dmitry Andreikin, locul 1 cu 10 din 13, si-a justificat pozitia de favorit, reusind sa termine la egalitate cu Sanan Sjugirov, (dar cu un bucholtz mai bun) cu o performanta rating de 2734. Comentariul sau despre  Saratov in interviul de mai jos se explica probabil prin nota de pe Wikipedia, care descrie acest oras ca fiind ‘foarte industrializat’.

Dmitry Andreikin (GM, ELO 2650), noul campion mondial de juniori

Am jucat cu adevarat bine. Am fost in forma foarte buna atat mental cat si fizic.

Batalia pentru titlu a durat aproape pana la sfarsit. Ai avut vreun moment de dubii?

Am fost mereu la conducerea cursei, desi la sfarsit mi-am complicat viata un pic atunci cand oboseala a dus la pierderea unei partide si la un final tensionat de turneu. Din fericire totul s-a incheiat cu bine, ceea ce m-a facut extrem de fericit.

Este aceasta cea mai mare realizare a ta in sah?

In principiu, da. Am jucat sah aproape inca de cand m-am nascut in frumosul meu oras natal Saratov de pe Volga (rade). Am strans cateva victorii in turnee, titlul de Mare Maestru si cateva medalii ca si copil. Dar ca junior aceasta este prima mea medalie, si chiar aur, obtinuta la timp intrucat anul acesta implinesc 20 de ani si incetez a mai fi junior.

Cu ce amintiri ramai dupa acest campionat?

Cu amintiri superbe! Este a doua oara cand am jucat in Polonia si mi-a placut mult aici. Competitia a fost excelent organizata. Nu am avut nici o problema si am putut sa ma concentrez la jocul meu. Organizatorii merita toate laudele, mai ales ca s-a jucat intr-un sat, nu intr-un oras sau o statiune cum se intampla de obicei.

Care sunt planurile tale de viitor in sah?

Ei bine… Nu mai sunt junior si acum voi incerca sa obtin ceva ca si senior. Nu am vreun mare idol in sah. Cred ca fiecare sahist ar trebui sa-si caute propria cale.

(SURSA: www.chessintranslation.com)

ALTE POSTARI RELEVANTE

2 Comentarii

  • ovidiu_3003

    Destul de increzator rusul si ce Elo mare are ce s o mai intampla cu speranta noastra Cristian Chirila ca si el termina junioratul…probabil isi cauta si el propria cale …

    septembrie 6, 2010 - 6:38 pm Raspunde
  • rdan

    Andreikin e f talentat….nu avem noi nici un jucator cu talentul lui….stiu ca mai demult facuse 3400 pe playchess…

    septembrie 7, 2010 - 1:09 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.