- 17 mai 2010
Matul zilei (248)
Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:
Citeste Articolul- 12
- 1125
- 8
Vă propun spre rezolvare următoarele diagrame de mai jos:
Citeste ArticolulA continuat weekendul trecut seria noastra de turnee in stil duplex, sambata blitz in Bucuresti, duminica sah rapid la Giurgiu. Unii au reusit sa vina la ambele turnee, si le multumim.
Update 16,47
6. Iaşi:Campionat de şah organizat de Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Români
Citeste ArticolulAcum aproape un an, aparea la noi pe blog traducerea unei recenzii de carte care mi-a trezit atentia. Este vorba despre cartea lui Isaac Lipnitsky “Questions of Modern Chess Theory”, carte pe care in cele din urma am achizitionat-o. Intrucat cartea se ridica la nivelul asteptarilor, mi-am propus sa traduc fragmente de ici-colo din ea, o pagina ici, doua colo, cu exemplele care mi s-au parut cele mai relevante din fiecare capitol al cartii.
Isaac Lipnitsky (1923-1959) a fost de doua ori campion al Ucrainei
Citeste Articolul
40
Cred ca la inceput de saptamana cand nici iarba nu creste, un imbold primit din partea unor probleme de logica ar fi binevenit pentru “demarajul” mintal necesar unei noi saptamani. Sper sa fiti mai inspirati decat sunt eu lunea.
Problema 1
Luam o sfoara lunga de 2 metri si o innodam la capat, formand astfel o bucla inchisa. Daca imbracam o jacheta, incheind-o la nasturi, bagam
Citeste Articolul
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.
A Carretero Calzon 2162 – Shakhriyar Mamedyarov 2754
Villa de Canada de Calatrava 2007 · Sicilian Defense: Alapin Variation. General (B22)
Citeste Articolul
O pozitie in care avantajul material al albului pare sa fie depasit de cel pozitional al negrului.
Albul muta si castiga
Citeste Articolul(Scris de Adrian Todor pe www.adevarul.ro)
Deşi este la vârsta la care mulţi copii optează pentru un alt sport decât cel al minţii, arădeanul a ales şahul tocmai pentru că îi oferă satisfacţii.
A fost pasionat de şah de când se ştie, iar tata l-a învăţat să aşeze piesele pe tablă şi să le mute. „Eu îmi doream de mult timp să joc şah. Când eram mai mic îi tot spuneam tatei să jucăm un «şahiţ». Mi-a plăcut pentru că atunci când m-am apucat serios de şah, ştiam să joc, ştiam regulile”, spune Sergiu Săcăleanu.
Fii la curent cu ultimele postari