Propunerea zilei – Luni 15 martie 2010

Meciul generatiilor este organizat pe 11 mai la Porto Vecchio , intre campionul mondial de juniori, Vachier La Grave si campionul mondial la veterani, Miso Cebalo.

Meciul Generatiilor: Vachier La Grave campion mondial juniori- Miso Cebalo – campion mondial veterani

Foarte interesanta promovarea tanarului campion mondial de juniroi under 20 de ani,  Vachier La Grave 2727 intr-o lupta care capteaza atentia mass-mediei sahiste din Franta si din toata lumea sahista de pe glob. Miso Cebalo 2495 este cunoscut ca actualul campion mondial de veterani si comentator al campionatului european de la Rijeka pe siteul oficial. Meciul pare oricum dezechilibrat ca forte de joc, dar rezultatul acestei promovari este cel mai important, chiar si decat scorul sau invingatorul.

Daca francezii au facut si poate fac ceva eforturi pentru aducerea lui Cebalo la acest meci, nu stiu ce ne-a lipsit noua romanilor sa organizam un astfel de meci cu costuri minime si efecte benefice ? Doar aveam campionul mondial al veteranilor, Mihai Suba si un campion mondial de juniori in persoana lui Cristian Chirila.

Cristian Chirila 2487 – Campion mondial juniori  vs  Mihai Suba 2451 – Campion mondial veterani

Ce ziceti de un meci Cristian Chirila 2487 – Mihai Suba 2451, cam ce impact putea sa aibe pentru promovarea sahului la noi in tara si in afara granitelor tarii? Costurile erau nesemnificative si efectele erau de un impact excelent pentru imaginea sahului si promovarea lui in Romania si in lume. Mai ales ca partidele in cazul acestui meci, erau foarte echilibrate, nu atat prin diferenta minima de elo cat prin faptul ca Mihai Suba este jucator foarte activ cu rezultate excelente la respectabila varsta de 63 de ani!
Ramane de vazut, daca reusim ca pe langa meciurile Istratescu – Karpov, Nisipeanu – Topalov si aducerea lui Anand in Romania, care au costat bani grei de tot, sa atragem atentia lumii sahiste, mass mediei, cu un meci Suba – Chirila, care pe hartie arata foarte frumos, iar la tabla cred ca ar arata nemaipomenit.

ALTE POSTARI RELEVANTE

1 Comentariu

  • Dobre Claudiu-Cristian

    Superba idee cu meciul generatiilor! Ar fi frumos sa devina un eveniment de traditie, care sa se organizeze in fiecare an.
    Iar un meci Cristian Chirila – Mihai Suba ar fi ceva exceptional! Sincer, cred ca domnul Suba ar fi usor favorit, in ciuda ratingului putin mai mic pe care il are in acest moment.

    martie 15, 2010 - 4:52 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.