Primul interviu acordat de noul Presedinte al Federatiei Romane de Sah, domnul Constantin Dumitriu

Ieri, dupa validarea alegerilor noului Presedinte al Federatie Romane de Sah, domnul Constantin Dumitriu a acordat un scurt interviu presei. Multumim domnului Nicu Jeltopop pentru inregistrarea facuta.

Noua conducere a Federatiei Romane de Sah

PREŞEDINTE:

Dumitriu Constantin

VICEPREŞEDINŢI:


Ioniţă Mariana Manole Vasile

MEMBRI:

Candea Daniel, Câmpeanu Alin-Vivian, Dragomanu Vasile, Iordache Claudiu-Badea, Nanu Costică-Ciprian, Paşcalău Corneliu

Rezultate:
Preşedinte: C.Dumitriu 91, D.R.Zătreanu 65
Vicepreşedinte (tur 1): V.Manole 85, M.Ioniţă 61, C.Paşcalău 57, V.Cîrjă 42, G.Candea 23, N.Turcuman – retras
Vicepreşedinte (tur 2): M.Ioniţă 70, C.Paşcalău 60
Membri: C.Iordache 93, C.Paşcalău 81, V.Dragomanu 72, D.Candea 71, A.Câmpeanu 65, C.Nanu 60, C.Muntean 57, O.Foişor 55, A.Georgescu 37, I.Mărăşescu 32

În aceeaşi Adunare generală, au fost aleşi ca membri de onoare ai federaţiei antrenorii emeriţi Mihail-Viorel Ghindă şi Mircea Pavlov.

Sursa: frsah.ro

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=vE8AzZ32lqk]

ALTE POSTARI RELEVANTE

11 Comentarii

  • Nedelcu Ionutz

    Interesant acest interviu…presedintele este constient ca l asteapta o munca grea in ce consta aceasta munca nu ne spune.Pai trebuie sa aduca iar medalii de la campionatele mondiale si europene ,la diferitele categorii de varsta ale copiilor si juniorilor.La seniori in cei 4 ani macar o clasare intre locurile 6- 10 la masculin ,la olimpiada.In sahul feminin ar trebui 2 clasari pe locurile 5-6 in cei 4 ani la olimpiada .Bine ca se va introduce sahul in scoli ,asta nu ne va face mai performanti pe plan mondial si european eu cred sincer in studiul individual si ca un copil talentat va gasi oricum sahul sau sahul il va gasi pe el .Pe mine ma intereseaza performantza care se obtine lucrand pe grupe mici de 2-3 elevi cate 5-6 ore pe zi .Apoi se gasesc turneele unde sa se urmareasca elevii ce au acumulat .Daca nu ai unde sa pui in practica ce ai invatzat degeaba te antrenezi .Iar aceste turnee costa .Nimeni nu da bani la sah.De unde sa aiba parintii copilor bani de turnee internationale de pregatire ?
    Daca te pregatesti numai in tara rezultatele se vor vedea .Adversarii copiilor nostri sunt din afara granitelor tarii noastre nu te duci la primul turneu international copil fiind la europene sau mondiale ca iei locul 30 in cel mai bun caz .La seniori e dezastru .Anul acesta a castigat cineva din echipa olimpica deci campionul face sigur parte din lot ,dar cine a fost pe 3 ?Juniorul Dragomirescu care s a clasat in fatza d lui Szabo .De aici tragem urmatoarea concluzie ; seniorii nostri nu joaca toate partidele la potential maxim ,nu pot , nu vor , nu au chef se imbolnavesc nu conteaza motivul.Niciodata nu i vor prinde din urma pe rusi cu asemenea mentalitate .Mi ar fi placut sa fie mai bun Dragomirescu decat dl Szabo dar nu e …In meci direct va pierde ca atunci se va trezi ambitia in dl Szabo si nu va mai remiza in 7 mutari .Pana cand nu i voi vedea pe toti seniorii ca joaca toate partidele din turneele la care participa cu maxima ambitie si fortza de joc nu cred sa progresam mai sus de locul 15 sau cam pe acolo .

    Numai ganduri bune !

    februarie 21, 2010 - 5:04 pm Raspunde
  • virgil

    Mult succes noii echipe de conducere a Federatiei Romane de Sah!
    Noi alesi sa nu uite ca asteptarile iubitorilor de sah din tara noastra sunt foarte mari…Performantele sahistilor care ne vor reprezenta in competitiile interne si internationale depind foarte mult de performanta acestei echipe nou aleasa…Asteptam de la ei criterii clare de promovare a valorilor sahiste la loturile nationale, transparenta actiunilor, echidistanta in raport cu jucatorii,initiativa,grija pentru cresterea talentelor autentice, atragere de sponsori, reabilitarea sahului de masa, crearea unui cadru organizat de pregatire a sahistilor si extinderea spatiilor in care acestia isi pot desfasura activitatea prin crearea de cluburi si cercuri didactice atat in orasele mici cat si in mediul rural…Este necesar sa se colaboreze cu reprezentantii Ministerului Educatiei pentru ca sahului sa i se deschida larg portile scolilor noastre…Nu in ultimul rand, ar fi oportun ca macar competitiile importante, interne si internationale, sa fie bine reflecate in media romaneasca,inclusiv prin transmisii directe,in conditi tehnice optime, pe internet…
    Sa fiti sanatosi si sa aveti putere de munca!

    februarie 21, 2010 - 7:04 pm Raspunde
  • Marian Tudorache

    Eu as vrea sa urez succes noii conduceri! Dar sperantele mele sunt in oamenii noi. Ascultand interviul d-lui presedinte, nu stiu, am senzatia ca merge la “taiat capul”… E un fel de a spune evident! Nu il vad sub nici o forma entuziast… Ori e foarte constient ca ne aflam intr-o situatie teribila, ori nu stiu, zici ca merge la “moarte”. Imi da senzatia ca nu e foarte convins in ceea ce spune. Cred ca speranta ramane in oamenii noi care au fost alesi si sper ca in “nebunia” lor, cei noi sa nu se adapteze mersului monoton instaurat. Se tot politizeaza pe aici de zici ca gata, totul e in regula, suntem cu cei de la putere si totul vine de la sine!. Schimbati macazul domnilor ca altfel e de rau! Aici nu se trateaza de politica! Daca PD-ul sa zicem intra in “dizgratie”, noi ce facem? Sahul va fi condamnat? Nu, in nici un caz nu este in avantajul d-lui presedinte acest interviu!

    februarie 21, 2010 - 11:46 pm Raspunde
  • mogulu

    Bai, nu stiu ce sa zic……..Sa vedem ce va spune timpul despre acest domn.

    februarie 22, 2010 - 12:33 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Frumoasa minge ridicata la fileu! Of…

    Iti multumesc, Mogulu! Ai reusit, ceea ce toti prietenii mei au incercat in zadar. Ai reusit sa ma lecuiesti de microbul politic, de nebunia de a face parte din masa manipulata in interesul cuiva, dar nu al sahului, de naivitatea mea de a crede ca pot schimba ceva, m-ai lecuit si de nefireasca dorinta de a ajunge sa urasc. Iti multumesc ca mi-ai readus placerea de a juca sah, de a fi din nou alaturi de prieteni, cu care sa analizam impreuna partide, sa ne bucuram de ce este fumos in acest minunat sport. Si sa mai bem si cate o bere impreuna.

    Prieteni ai sahului, m-am intors.
    Bine v-am regasit!

    februarie 22, 2010 - 9:05 pm Raspunde
  • Nedelcu Ionutz

    Bine ati revenit domnule Jelt.Nu mi place deloc noul presedinte , eu n am rabdare , eu stiu ca nu poate sa faca nimeni mare lucru fara bani .Nu o sa vedem transparentza de la noul presedinte de cum vor fi cheltuiti banii de la buget .Pe mine ma intereseaza performantza nu sportul de masa …sahul nu poate fi jucat de oricine.Pana si dl presedinte si a dat seama si a abandonat dupa un timp.

    Numai ganduri bune !

    februarie 22, 2010 - 11:47 pm Raspunde
  • virgil

    Ca sa faci performanta trebuie sa existe un cadru organizat care sa incurajeze performanta…Sportivii talentati,mai ales cei tineri, trebuie sa beneficieze de sprijinul unor antrenori priceputi pentru a-si valorifica potentialul lor de progres…Antrenori competenti exista si in tara si in strainatate, numai ca trebuie identificati iar serviciile lor trebuie platite…Fara bani promovarea tinerelor talente si inscrierea lor pe orbita performantei reprezinta doar un vis frumos…Deci Federatia Romana de Sah, pentru a-si realiza obiectivele propuse, trebuie sa se preocupe si de atragerea a cat mai multi sponsori, iar banii pe care ii are la dispozitie sa fie gestionati corect, adica sa fie investiti in realizarea performantei sportive si nu in alte scopuri…Contrar celor afirmate de Ionutz, apreciez ca sportul de masa trebuie incurajat, deoarece aceasta este singura cale de identificare si promovare a tinerelor talente…

    februarie 23, 2010 - 6:47 am Raspunde
  • GrunfeldDefence

    @Nedelcu Ionutz
    Ca sa faci performanta trebuie sa ai talent si nu gura mare ca tine nepoate.

    februarie 23, 2010 - 9:17 am Raspunde
  • Catalin Ionescu

    @GD: talentul nu te ajuta cu nimic daca nu muncesti si nu ai sansa sa ti-l dezvolti. daca nu ai nici bani, poti sa iei adio de la performanta, ca stai acasa si te uiti pe pereti.

    februarie 23, 2010 - 1:03 pm Raspunde
  • Nedelcu Ionutz

    Ascula unchiule, ma crezi idiot ? Vrei sa jucam cateva partide in deschiderea Grunfeld sa vezi cat de pe dinafara sunt ? Eu spun ce gandesc si mai si joc sah si vad ca pana acum elo meu creste de la un turneu la altul .In primul rand trebuie sa ai sanatate de fier nu cum am eu , apoi da sa ai talent care consta in memorie foarte buna ,inteligentza in joc , fantezie …tu o sa ai gura mare daca nu poti sa ma invingi sau sa joci 9 runde din noua la castig mereu fara sa faci remize scurte .

    Numai ganduri bune !

    februarie 23, 2010 - 11:07 pm Raspunde
  • robert

    Domnul Dumitriu Constantin, presedinte al filialei PDL BRAILA – felicit acest rezultat cu acces datorita numai si numai partidului aflat la putere, daca era de la PSD in mod sigur nu izbandea spre aceasta functie. Rugamintea mea este sa nu mai se foloseasca de acest titlu cand isi pune secretarele sa sune ptr urari ,, cetatenii orasului Braila,, ….este un mod mizerabil de a acumula voturi in acest mod, multumesc mult si urez succes acestui Gagarin al PDL in noua functie .

    octombrie 3, 2011 - 9:48 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.