Un roman a facut remiza cu GM Alexey Dreev la simultanul din Benidorm!

Dupa ce anul trecut l-a ratat de putin pe Ivanchuk, Adrian Stanca a venit pus pe fapte mari la simultanul cu Dreev, declarandu-si in special verbal si mai putin prin jocul la tabla intentiile agresive.

Alegand o varianta offbeat din largul sau repertoriu de variante ´no name´ el l-a pus pe ganduri pe Dreev inca de la mutarea a 3-a! De fapt a fost limpede pentru toata lumea ca Dreev a gandit cel mai mult la partida cu Adrian Stanca, depasind de multe ori, in mod nepermis, un minut!

Pe la mutarea a 10-a Adrian Stanca i-a luat lui Dreev o figura! Aici parerile sunt impartite, spectatorii au considerat ca Dreev a sacrificat o figura pentru un puternic atac la rege, in timp ce Adrian Stanca sustinea ca, dimpotriva, i-a intins lui Dreev o cursa subtila pe care acesta nu a vazut-o, pierzand astfel figura!

O vreme Adrian Stanca a continuat sa se ciondaneasca cu spectatorii, asumandu-si merite pe care acestia, invidiosi, le contestau vehement, timp in care atacul lui Dreev a devenit tot mai periculos.

Traind periculos si mergand pe sarma, Adrian a scapat cu greu de atac, fiind totusi nevoit sa mai restituie din material. S-a intrat intr-un final cu Dreev avand turn si sase pioni, iar Adrian turn, nebun si patru pioni. Din nou parerile au fost impartite, Adrian sustinea ca el il joaca la castig pe Dreev, pe cand spectatorii sustineau ca, dimpotriva, Dreev joaca la castig, pe cand Adrian cam bate pasul pe loc.

Sosind ora mesei, Adrian s-a hotarat ca nu are rost sa-l mai frece pe Dreev, mai ales ca urma sa joace dupa amiaza o partida mult mai importanta impotriva unui foarte puternic jucator african.

Partida s-a incheiat astfel remiza, urmand ca Adrian sa o comenteze pentru blog, pentru posteritate, pentru a o povestii si nepotilor. Mimand supararea, Adrian Stanca a declarat dupa meci: ¨Jucatorii astia, mari maestrii…cam supraevaluati! De pilda Dreev asta, i-am luat o figura in 10 mutari! Nu-mi vine sa cred ca a scos remiza!¨

ALTE POSTARI RELEVANTE

4 Comentarii

 • Vasy Strugari

  Vrem sa vedem partida!

  decembrie 5, 2009 - 1:06 pm Raspunde
 • nicu valahu

  Bravos Adriane.

  decembrie 5, 2009 - 1:44 pm Raspunde
 • Catalin Ionescu

  Amuzant articolul. Astept partida sa vad cum a scapat Dreev de infrangere :-))

  decembrie 5, 2009 - 2:10 pm Raspunde
 • hritcucos

  da! ai fost fair play! nu e frumos sa-l bati pe om asa, trebuie sa ai un pic de intelegere 😉

  decembrie 6, 2009 - 6:37 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.