CS Cotnari-Politehnica Iaşi a ajuns la “Cota 65” in 2009!

Şahiştii ieşeni s-au remarcat la Campionatul Naţional de echipe mixte pentru juniori, acolo unde au cucerit o medalie de aur şi o alta de bronz.

Cotnari_sahCCEdinGrecia

În “week-end”-ul recent încheiat s-a desfăşurat în staţiunea Olăneşti, sub organizarea doamnei Elisabeta Polihroniade, Campionatul Naţional pe Echipe Mixte pentru Juniori. CS Cotnari-Politehnica Iaşi a participat cu două echipe şi a obţinut bronzul la 10 ani (în componenţa: Tiron Andrei, Olinici Emanuel, Chiruţă Adrian, Munteanu Ariadna, Bejan Clarisa) şi aurul la 14 ani (în componenţa: Marinescu Ştefan, Lupaşcu Matei, Tiron Lucian, Gelip Ioana, Morea Georgiana).

Este o nouă performanţă a şahului ieşean, astfel încât clubul CS Cotnari-Politehnica Iaşi ajunge la Cota 65 de medalii cucerite în 2009, dovedind încă o dată valoarea şcolii noastre de şah”, ne-a declarat antrenorul Vlad Ungureanu, care este şi şeful Departamentului Relaţii cu presa din cadrul secţiei moldave de şah. În altă ordine de idei, să menţionăm că recent Marea Maestră Internaţională Alina Motoc, de la CS Cotnari-Politehnica Iaşi, a reprezentat România la Campionatul European pe Echipe de la Novi Sad – Serbia. Jucând la masa a 4-a, Alina Motoc a fost “motorul” echipei României, omul de punct, realizând cea mai bună performanţă şi singura care a jucat toate cele nouă partide. “Colectivul de antrenori i-a cerut jucătoarei noastre ca în fiecare rundă să câştige, ea fiind “Arma secretă” a echipei naţionale. România s-a clasat în final pe locul 11, plecând ca a 14-a favorită, după un meci dramatic cu puternica formaţie a Georgiei. De la aceste campionate a lipsit ieşeanca Iozefina Păuleţ, ea participând în aceste zile la Campionatele Mondiale din Argentina”, ne-a mai declarat prof. Vlad Ungureanu.

Calendar de foc pentru şahiştii ieşeni

Cotnari_Iasi_echipa juniori

Chiar dacă anul calendaristic se încheie peste numai două luni, şahiştii de la CS Cotnari-Politehnica Iaşi nu au intrat în vacanţă, ei participând la acest sfârşit de an la mai multe competiţii interne şi internaţionale. Dacă în perioada 12 – 15 noiembrie, Asociaţia Judeţeană de Şah Iaşi, în colaborare cu CS Cotnari-Politehnica Iaşi organizează Turneul Internaţional Grand Prix Iaşi (etapa a III-a), în perioada 11-23 noiembrie, antrenorul ieşean de şah Vasile Manole va fi şeful delegaţiei României la Campionatele Mondiale de juniori, din Antalya – Turcia. La această majoră competiţie, CS Cotnari-Politehnica Iasi va fi reprezentată de 5 sportivi de marcă: Gheorghiu Călin, Atodiresei Damian, Daria Vişănescu, Diana Cuşmuliuc şi Acsinte Matei. De menţionat că toţi cei 5 sportivi urmează în prezent un program “aspru” de pregătire cu antrenamente zilnice, de lungă durată, care să le permită peste puţin timp să cucerească cât mai multe medalii la aceste Campionate Mondiale din Turcia. În fine, la sfârşitul acestei luni, după cum ne detalia acelaşi Vlad Ungureanu, localitatea Snagov va găzdui Campionatele Naţionale de Şah Rapid, Blitz şi Dezlegări Probleme de Şah pentru seniori şi senioare, competiţie la care CS Cotnari-Politehnica Iaşi va fi reprezentată de toate vârfurile sale, precum şi de viitoarele talente din rândul juniorilor: GM Motoc Alina, GM Păuleţ Iozefina, IM Mateuţă Gabriel, IM Miron Lucian, IM Smaranda Pădurariu, IM Danilov Vladimir, FM Vlad Ungureanu, CM Chifor Emanuel. “Aşteptările de la aceşti sportivi sunt destul de mari, mai ales după ultimele rezultate”, a mai menţionat prof. Vlad Ungureanu.

(Sursa: sport 365.ro |)

ALTE POSTARI RELEVANTE

3 Comentarii

 • nicu valahu

  Tare mult mi-as dori ca sediul Federatiei sa se mute la Iasi. Votez pentru.

  noiembrie 5, 2009 - 10:16 pm Raspunde
 • adrianstanca2009

  Intr-adevar, se anunta miscari mari de trupe dinspre Iasi….

  noiembrie 6, 2009 - 2:33 pm Raspunde
 • Victor_Petrini

  Da, si eu sunt pentru… Cunosc fb orasul si va asigur ca, pur si simplu, sahul se respira! Si e vorba de un sah puternic ozonat, care face fb sanatatii!

  noiembrie 7, 2009 - 3:39 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.