Succese internationale pentru tinerii sahisti de la CS Cotnari-Politehnica Iasi

La Campionatele Europene de şah de la Subotica (Serbia), secţia de şah Cotnari-Politehnica Iaşi a participat cu un număr de 12 sportivi, însoţiţi de antrenorii Manole Vasile şi Danilov Vladimir.

Subotica-Serbia

Subotica a fost locul “invadat” de romanii setosi dupa o medalieCompetiţia a avut loc pe categorii de vârstă, la 8, 10, 12, 14, 16 şi 18 ani. Întrecerile s-au desfăşurat pe 4 secţiuni: individual – şah rapid (30 minute partida pentru fiecare jucător), individual – şah blitz (5 minute partida pentru fiecare jucător), individual – dezlegări probleme şi echipe – şah rapid.
Continuând seria succeselor din acest an (Cotnari-Poli a obţinut până acum 45 medalii), sportivii ieşeni au reuşit să cucerească 2 medalii de argint şi alte 4 locuri IV, 2 locuri V şi 1 loc VI.

Performerii nostri sunt:

Morea Georgiana – locul II, la F 14 ani sah rapid;

MoreaGeorgiana14ani

Morea Georgiana

Chifor Emanuel şi Anton Roxana – locul II cu echipa României.

Chifor_Emanuel_Sub Anton_Roxana_Ana_Sub

Chifor Emanuel  premiat impreuna cu Anton Roxana

Rezultate foarte bune a avut şi Gheorghiu Călin, care la nici 12 ani a ocupat 3 locuri IV, la şah rapid 12 ani, şah blitz 14 ani şi echipe 14 ani.

Gheorrghiu_Calin_Sub

Gheorghiu Calin

La obţinerea succeselor şahiştilor ieşeni şi-au adus aportul şi ceilalţi sportivi ai clubului: Atodiresei Damian – 8 ani, Acsinte Matei, Tiron Călin, Olinici Emanuel, Pintilie Vlad – 10 ani, Năstasă Robert – 16 ani, Gelip Ioana, Vişănescu Daria – 14 ani.
Din partea secţiei de şah CS “Micul Şahist” Iaşi a participat şi sportiva Cusmuliuc Diana, care a obţinut un rezultat foarte bun clasându-se pe locul II în concursul de şah rapid  F 12 ani.

Diana_Cusmuliuc_sub

Diana Cusmuliuc

În această vară, după cum ne declara antrenorul emerit Vasile Manole, calendarul sportiv al secţiei de şah de la Cotnari-Poli Iaşi este foarte bogat, principalele “borne” fiind:
1. În perioada 26-30 iulie, în Iaşi se vor desfăşura Campionatele Naţionale pe echipe copii, juniori şi tineret, la care CS COTNARI-Politehnica Iaşi va participa cu un număr de 15 echipe, unde se speră cucerirea unui număr de cel puţin 10 medalii. La această competiţie şi-au anunţat participarea 75 echipe din toată ţara şi aproximativ 250 sportivi;

2. În perioada 4-13 august, 7 sportivi ai secţiei de şah COTNARI-Politehnica Iaşi, însoţiţi de antrenorii Manole Vasile şi Ungureanu Vlad, vor participa la Campionatul Uniunii Europene pentru copii şi juniori, ce se va desfasura la Mureck, în Austria;

3. În perioada 9-17 august, sportivii : Pauleţ Iozefina, Pădurariu Smaranda şi Miron Lucian vor reprezenta România la etapa de BALCANIADĂ din localitatea Cetinje (Muntenegru);

4. În zilele de 16 şi 17 august, CS Cotnari-Poli Iaşi va organiza împreună cu Primăria Municipiului Iaşi şi Fundaţia Sportului Ieşean ediţia a VI-a a concursului “Şahul în Cartiere”, competitie ce s-a bucurat la ediţiile anterioare de o numeroasă participare (peste 350 persoane la fiecare ediţie) şi pe care, în acest an, se va desfăşura în 5 locaţii:

a. Pe data de 16 august, între orele 17-21, vor avea loc concursuri de calificare în Parcul din Podu Roş, Parcul din Alexandru cel Bun (în faţa fostului cinematograf Dacia), Esplanada din cartierul Tătăraşi, Parcul Expoziţiei din Copou şi la Iulius Mall;

b. Pe data de 17 august, între orele 17-21, va avea loc finala acestui concurs în Piaţa Unirii.
Drept de participare la fazele preliminare o au amatorii de şah cu ELO < 2000 indiferent de vârstă, iar la faza finală vor promova primii 10 sportivi de la fiecare grupă preliminară. Sportivii sunt rugaţi să vină cu şahuri, nu vor exista taxe de participare, iar primii 10 clasaţi vor primi premii in bani şi cupe .

5. În perioada 19-25 august, va avea loc la Iaşi ediţia a 24-a a Festivalul Internaţional de şah “Mihail Sadoveanu”, care va reprezenta şi o ETAPĂ DE BALCANIADĂ. Va fi turneul A pentru sportivii de performanţă şi turneul B pentru copiii sub 12 ani. Premiile vor fi în valoare de 9.000 Euro.

În final, antrenorul emerit Vasile Manole a mai menţionat:

„Mulţumim pe această cale celor care sunt alături de noi la realizarea acestor frumoase evenimente, precum:

Fundaţia Sportului Ieşean, Primaria Iaşi, Cotnari SA, Iulius Mall. Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi, Carrefour, Parmalat, Apa Vital Iaşi, SC Moldova Universal SA, DSJ Iaşi”.

(Scris de Dan Teodorescu pe www.sport365.ro)

Fotografii de pe www.youngchess.com

3 Comentarii

 • vasim

  Respect pentru articol.
  Ca cat l-i se face mai multa reclama cluburilor sportive de sah cu atat o sa poata convinge mai multi sponsori sa le fie alaturi!
  Respect Iulian!

  iulie 22, 2009 - 1:46 pm Raspunde
 • geo

  MOREA GEORGIANA ESTE SORA COLEGULUI MEU MOREA BOGDAN. EL NE POVESTESTE CU DRAG DE SORA LUI SI SE MANDRESTE DE EA . SE EL AR VEA SA FIE CA EA .BOGDAN……..

  iulie 26, 2011 - 9:31 pm Raspunde
 • Alexandra Strimbu

  emanuel olinici a fost cel mai bun el e destept frumos si talentat la sah

  noiembrie 19, 2013 - 6:00 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.