Piticii din Ploieşti şi-au disputat “Cupa Conpet Junior”

A devenit o traditie ca luna septembrie sa reprezinte luna in care Clubul Sportiv CONPET Ploiesti organizeaza propria competitie sahista. Este al treilea an consecutiv cand o atentie deosebita a fost acordata micilor sahisti, copiilor sub 12 ani, organizandu-se un concurs numai al lor.

In zilele de 5 si 6 septembrie, la baza sportiva “CONPET-Vointa”si-au disputat intaietatea pe tabla cu 64 de patratele 27 de copii cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani de la cluburile C.S.M.Ploiesti, Petrolul Ploiesti, Gambitul Damei Ploiesti, A.S.C.Snagov, Carpati Sinaia si bineînteles clubul gazda CONPET Ploiesti. S-au jucat 9 runde de sah activ ( 30 minute de jucator). S-a dorit a fi un festival sahist al celor mici, care indiferent de rezultatul final au fost rasplatiti de organizatori cu un premiu si o diploma, iar cei mai buni au primit madalii, pe categorii de varsta, atat la fete cat si la baieti.

In calitate de arbitru si organizator am avut doua zile “de foc”, in care efervescenta emotionala atat a copiilor cat si a parintilor si bunicilor ce-i insoteau m-au convins ca sahul are resurse nebanuite inca si acest sport al spiritualitatii va rezista actualei crize financiare simorale. In ciuda unor erori facute pe tabla de joc, cei mici au demonstrat tenacitate si s-au comportat ca adevaratii sportivi, acceptand cu resemnare infrangerile si bucurandu-se rezervat la victorii. Au mai fost si lacrimi de suparare, au fost imbratisari si pupaturi de bucurie cu “suporterii”,dar toate acestea nu au schimbat impresia generala de tratare “profesionista”a competitiei. Si daca vorbim de calitatea competitorilor, sa spunem ca acest open a aliniat la start cateva adevarate vedete ale celei mai tinere generatii de sahisti, nu doar din Prahova, ci chiar din tara. Nastase Robert (11ani), Nastase Andreea (8 ani), Sandu Marian (9 ani), Brisan George (10 ani), Herea Sergiu (9 ani) si Stoica Eduard (9 ani) erau marii favoriti, la care se adauga Coman Emilia (8 ani), reprezentanta clubului gazda.

Dupa primele “derby”-uri ,din runda a-2-a, Brisan – Sandu, adjudecat de cel de-al doilea, marea speranta a sahului juvenil prahovean si din runda a-4-a, Herea – Nastase Robert, castigata cu negrul de juniorul din Snagov, marele favorit (singurul posesor de ELO din concurs), se parea ca disputa avea sa se decida in confruntarea directa din runda a -5-a dintre Nastase R. si Sandu. De castigat a castigat Nastase, insa lucrurile aveau sa se complice in runda urmatoare in care Brisan, cu albul il invinge pe lider, iar cum Herea il invinge cu negrul pe Sandu si cele doua “amazoane de 8 ani”Nastase A. si Coman castiga si ele, plutonul fruntas se strange si castigatorul cupei este greu de prevazut.

In runda a-7-a, Herea il invinge pe Brisan, care se si vedea castigator, fratii Nastase se lupta intre ei, iar Andreea practic iese din lupta , in timp ce Emilia si Marian se mentin in plutonul fruntas prin victorii. Ultimele doua runde aveau sa consemneze tot atatea victorii ale lui Herea, care profitand de surpriza din ultima runda cand Nastase R. pierde la Stoica, avea sa castige pe merit trofeul pus in joc. O alta surpriza a rundei finale a fost victoria Emiliei la Sandu, confirmand evolutia buna din ultima vreme.

ALTE POSTARI RELEVANTE

1 Comentariu

  • Anuta Laurentiu

    Multumesc Domnului Ceausescu pentru preluarea articolului pe care l-am scris pentru “PHonline”. Trebuie totusi sa precizez ca fata de ceea ce am trimis spre publicare si ceea ce a aparut exista cateva diferente.Nu cunosc din ce motiv redactorul le-a operat.Vina nu-mi apartine. Acestea sunt :
    1.Au fost 9 poze si nu 6. Pozele cu juniorii individuali au fost plasate in ordinea locurilor in clasament,specificandu-se numele acestora.
    2.A fost dat clasamentul in intregime (probabil daca era un clasament de la fotbal, l-ar fi publicat )
    3.Dupa clasament urmau “concluziile” :
    “O victorie muncita si meritata a juniorului D-lui prof. Vasii Gheorghe, care alaturi de colegii lui de club, Brisan G., Sandu M. si Stoica E. sunt “schimbul de maine ” al performerilor sahisti prahoveni. La acestia se adauga micuta Coman Emilia, care in ultima jumatate de an a progresat considerabil si care speram sa duca mai departe succesele sahului feminin prahovean. Insa dincolo de rezultatele finale, sunt de apreciat toti participantii la acest turneu, copii care gandesc si o fac bine. Vazand entuziasmul micutilor si pasiunea insotitorilor acestora, cred ca trebuie sa facem efortul pentru organizarea mai multor concursuri de sah pentru copii , educarea tinerei generatii in spiritul sportului, “fair-play”-ului si modelarii gandirii .”

    Din ce motive a disparut si acest pasaj nu stiu. Oricum se poate observa ca articolul aparut se termina abrupt,fara o finalitate.
    Inca o data specific faptul ca vina nu-mi apartine.

    septembrie 22, 2009 - 7:36 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.