Karpov îi dă lecţii de şah lui Jirinovski

Vicepreşedintele parlamentului rusesc, Vladimir Jirinovski, a început să ia lecţii de la campionul mondial de şah Anatoli Karpov. Potrivit Interfax, Jirinovski îşi doreşte să devină maestru de categorie superioară în acest sport al minţii.

jirinovski

Vladimir Jirinovsky vrea sa se tempereze cu ajutorul sahului

Dacă în tinereţe şahul a reprezentat pentru mine doar un simplu exerciţiu de antrenare a intelectului, în prezent, din perspectiva bogatei mele experienţe politice, privesc cu totul altfel tabla de şah. Evident, am nevoie de un instructor şi un partener competent de şah“, a explicat Jirinovski. El şi-a exprimat convingerea că, în scurt timp, va atinge “noi culmi” în acest sport “extraordinar“.

karpov_in public_zambind

Karpov ramane in centrul atentiei sahiste fiind foarte popular in lume

Şahul nu este singura pasiune a ultranaţionalistului Jirinovski. În ultimii ani, el şi-a convins conaţionalii că este o personalitate cu multiple aptitudini artistice.

Deşi recunoaşte că îi place mai mult să danseze decât să cânte, Vladimir Jirinovski s-a lansat în muzică unde a şi înregistrat peste 40 de cântece şi a participat la emisiunea-concurs muzicală “Două stele”.

Tot la capitorul mărturisiri, el a explicat că a trebuit să-şi perfecţioneze talentul muzical luând lecţii de la cântăreţul de estradă Iosif Kobzon, deputat în Duma de Stat din partea Rusiei Unite.

Jirinovsky2

Jirinovsky in actiune intr-o emisiune televizata

În “cariera” sa de artist, Vladimir Jirinovski a interpretat şi rolul lui Salieri în ecranizarea televizată a textului tragediei lui A.Puşkin “Mozart şi Salieri”, lansată în urmă cu câţiva ani pe micile ecrane din Rusia.

Mulţi dintre criticii de cinema de la Moscova au fost de părere că politicianul a reuşit să-i imprime personajului său o rezonanţă hamletiană, relatează Agerpres.

(Scris de Silvana Chiujdea pe www.adevarul.ro)

ALTE POSTARI RELEVANTE

2 Comentarii

  • sava75

    vreu sa stiu mai mult despre sah mat

    decembrie 20, 2010 - 10:48 am Raspunde
  • Laurentiubv

    Performantele in sah nu garanteaza performante in politica! Legile sahului care are piese care se deplaseaza in anumite moduri pe tabla difera de legile societatii care, uneori, se misca imprevizilbil!

    decembrie 22, 2010 - 5:32 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.