Tinerii sahisti vasluieni si-au confirmat valoarea la “Cupa Luceafarul”

În perioada 5-7 iunie, la Botosani, a avut loc o nouã editie a Cupei “Luceafãrul” la sah, la care au participat practicanti ai sportului mintii de la Palatele Copiilor si Cluburile Elevilor. În total, 42 de concurenti din Moldova, dar si din Buzãu si Constanta, au luat parte la acest concurs, Palatul Copiilor Vaslui fiind înscris cu nu mai putin de opt sahisti.

children_tournament

Dintre acestia, s-au remarcat Adina Gâlcã si Georgiana Cretu, care au terminat pe locul I, la 12, respectiv 16 ani, Veniamin Pancu si Sergiu Dinu (ambii la 10 ani) clasati pe locul III la încheierea întrecerii. Echipajul Palatului Copiilor Vaslui a încheiat pe locul II, dupã Botosani, dar înaintea celor din Buzãu. Ceilalti patru vasluieni (Vasile Sava, George Prelipceanu, Robert Maftei si Radu Filipescu) au întregit punctajul vasluienilor.

pawns_pink

“Sunt foarte multumit de rezultatele înregistrate de echipajul deplasat la Botosani. O notã aparte pentru Adina Gâlcã, mai ales cã, pe 9 iunie, este ziua ei. Îi adresez felicitãri pentru rezultatul obtinut si un sincer “La multi ani!” din partea tuturor iubitorilor sahului”, ne-a declarat Constantin Grosu, cel care a însotit echipajul vasluian la Botosani.

horseblack

La prima editie a Campionatului National interdisciplinar de sah virtual desfãsurat pe Internet, elevii de la Palatul Copiilor Vaslui au obtinut performante deosebite. Maria Vintilã a încheiat pe locul I, Carmen Chirica pe II, în timp ce Sergiu Dinu si Radu Filipescu au terminat pe locul III. Cei patru au fost coordonati de prof. Aurelia Tonita, prof. Carmen Chiritescu si prof. Constantin Grosu. Tinerii sahisti vasluieni vor participa între 17 si 20 iulie la Cupa “Bucovinei”, la Suceava, dupã care vor fi prezenti la CN al Palatelor Copiilor si Cluburilor Elevilor care se va consuma în intervalul 7-10 august, la Buzãu.

(Articol scris in Monitorul de Botosani)

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.