Craiova: Marele Maestru Cristian Chirilă simultan de sah in Bănie

Tinerii şahişti craioveni l-au înfruntat ieri pe campionul mondial. Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ a fost gazda întâlnirii care a durat mai bine trei ore, marele maestru realizând un simultan de 14 table.

Chirila_simul_sah

Copiii de 5, 6 ani, precum şi oameni în toată firea au încercat să ţină piept celui mai tânăr mare maestru pe care l-a avut România până în prezent. Cristian Chirilă a venit la Craiova împreună cu tatăl său, care este şi impresarul său. Cristi este multiplu medaliat la campionatele europene şi mondiale.

Cea mai importantă medalie a fost cea de aur la Campionatele Mondiale de juniori, la grupa băieţi 16 ani, în urmă cu un an şi jumătate. „Mă bucur că mă aflu la Craiova şi îmi pare bine că sunt mulţi copii prezenţi“, au fost primele cuvinte ale lui Cristi Chirilă la venirea în Bănie.
Începutul a fost greu

Peste o sută de partide jucate
Tatăl său, Radu Chirilă, a vorbit despre parcursul lui Cristi şi, evident, despre performanţele sale.

Radu_Chirila_Ligia_Jicman_CCStim

Radu Catalin Chirila omniprezent oriunde este nevoie de el ca arbitru

„Cristian a jucat peste 120 de partide oficiale. Cu siguranţă, au existat şi eşecuri. Nu a câştigat toate meciurile. Din fiecare eşec a încercat să înveţe şi a progresat mult. Are şapte titluri de campion naţional în 12 ani de şah. Recent, a fost convocat într-un cantonament organizat de Federaţia Română de Şah, fiind selectaţi primii patru şahişti din ţară“, a spus Radu Chirilă.

(Articol publicat in adevarul.ro de Flaviu Dinca)

ALTE POSTARI RELEVANTE

4 Comentarii

  • vasim

    Cand a ajuns Cristian Chirila mare maestru ?
    Am pierdut eu articolul sau nu ati publicat pe site despre acest eveniment ?
    Felicitari Cristian pentru titlu chiar daca vine din partea mea cu intarziere!
    Esti preferatul meu dintre jucatorii romani, iti doresc mult succes si cine stie poate o sa ajungi cel putin sa joci pentru titlul mondial odata si odata!
    Daca crezi in tine poti!
    Sper sa ai si noroc de un antrenor bun si de ce nu, de un manager bun din strainatate, pentru ca acest lucru te-ar ajuta mult sa fii promovat la mariile turnee!

    iunie 8, 2009 - 11:53 am Raspunde
  • vasim

    M-am uitat pe site-ul fide si inca Cristian e trecut un IM nu cu GM …
    Poate ne lamureste Iulian ce e cu titlul lui Cristian…

    iunie 8, 2009 - 11:56 am Raspunde
  • vasim

    Am gasit pe site-ul FRF: “La Memorialul Victor Ciocaltea Cristian Chirila si Gergely Szabo au realizat o norma de mare maestru, cea de-a treia pentru tanarul elev al antrenorului emerit Mihail-Viorel Ghinda ! ”
    Dar trebuie sa vina o numire oficiala a FIDE antai si acest lucru nu s-a intamplat inca nu ?

    iunie 8, 2009 - 3:54 pm Raspunde
    • ceausescuiulian

      vasim: Cristian Chirila are deja trei norme de mare maestru, si la prima intrunire a boardului Fide ii va fi confirmat titlul. Am vorbit in seara aceasta cu el, venise de la Craiova unde a promovat sahul si a dat un simultan despre care am scris si noi . Mi-a spus ca nu stie nici el cand va fi urmatoarea intrunire sigur inca unde se va face confirmarea. Poate Federatia poate stii mai bine, insa nu vad importanta acestui lucru. Este ca o diploma de bacalaureat pe care o ridici la un timp dupa ce ai luat examenul. Cristian are examenul luat si ramane numai o chestiune de zile pana va fi confirmat titlul sau de mare maestru international de sah.

      iunie 8, 2009 - 11:14 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.