Natalia Pogonina : La 12 ani m-am hotarat sa devin jucatoare profesionista!

eu16

Natalia Pogonina este o WGM din Rusia si membra a echipei Olimpice a Rusiei. In prezent ratingul ei FIDE este peste 2500. Ea a castigat medalia de aur la editia 1 a International Mind Sports Games, alte cateva din cele mai bune performante ale sale incluzand victorii la Bykova Memorial, Rudenko Memorial, Moscow Open.

800px-Natalia_Pogonina_8

Ei i-ar placea sa vada jucatoare ale sahului feminin facand tot posibilul sa faca fata celor mai buni jucatori de la masculin. Dupa parerea ei, am putea sa vedem, la un moment dat, o femeie devenind campion mondial absolut la sah. In afara de sah, Natalia este cunoscuta ca o persoana de o mare frumusete spirituala si fizica.

LatestChess: – Buna Natalia. Suntem fericiti ca ne dai interviu noua, celor de la LatestChess. Ai un start foarte bun de an cu medalie de bronz la Campionatul European feminin si locul 1 la Moscow Open. Cum iti redefinesti obiectivele ca jucator de sah si in ce directie te vezi evoluand?

Natalia Pogonina: –Multumesc, este o placere pentru mine sa fiu intervievata pentru LatestChess. Inceputul anului a fost intr-adevar un success pentru mine, dar nu sunt  superfericita. Intotdeauna am urmarit cele mai inalte obiective, asa ca performantele mele la Campionatul European si la Moscova doar mi-au intarit determinarea pentru a progresa. Acum ma gandesc la Campionatul Mondial Feminin de anul urmator si voi face tot posibilul sa ma pregatesc bine pentru el.

Natalia_Pogonina_3

LC: -Care e balanta dintre multiplele tale profesii, de GM, model, avocat? Te-ai gandit vreodata sa renunti la una dintre ele ca sa te concentrezi la alta?
Natalia Pogonina :- Sahul este ocupatia mea principala, asa ca imi dedic majoritatea timpului pentru sah. Celelalte activitati mentionate nu necesita atata energie asa ca reusesc sa-mi fac ceva timp liber si pentru ele de asemenea. Nimeni nu ar trebui sa se limiteze numai la sah, oamenii ar trebui sa se dezvolte armonios.
LC: – Sahul a fost folosit eficient ca o unealta educatonala puternica; rusii au fost primii care au introdus sahul ca materie in scoli. Care este experienta ta cu sahul ca materie in scoala?
Natalia Pogonina : – Sahul este o materie optionala in Rusia, asa ca la unele scoli apare, la altele deloc. Cand am urmat scoala nu am avut lectii de sah. Doar in ultimii doi ani s-au facut unii pasi in directia introducerii sahului in scoli. Apreciez foarte mult aceasta initiativa deoarece sahul este extrem de eficient in a dezvolta abilitatile de gandire ale unei persoane.

LatestChess - Interviews - Interview with WGM Natalia Pogonina - Mozilla Firefox 5272009 93510 PM

LC: – Studiile tale sahiste au afectat studiile scolare cand erai in crestere? Cand te-ai hotarat sa devii o jucatoare profesionista de sah?

Natalia Pogonina : – Nu cred ca studiul sahului mi-a afectat mult rezultatele in alte domenii. Pe vremea aceea nu-mi petreceam atat timp jucand sah, eram doar un copil obisnuit. Unele lectii erau mai putin interesante, altele erau mai interesante. Cand aveam aproximativ 12 ani m-am hotarat cu fermitate ca voi deveni o jucatoare profesionista de sah.
(interviu tradus de pe siteul LatestChess)

ALTE POSTARI RELEVANTE

2 Comentarii

  • claudia

    bravo ei!

    mai 28, 2009 - 9:56 pm Raspunde
  • Peter Zhdanov

    Thanks for the great articles on Natalia. If you could add a link to her website (http://pogonina.com) or this banner:


    it’d be just great.

    Welcome to Pogonina.com and let me know if there’s anything we can do for you!

    iunie 17, 2009 - 7:00 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.