- 27 mai 2009
Colosseum 63 penultimul turneu din Grand Prix Mai
Sevenhunt’s Colosseum 63 2009
(TD: Sevenhunt, Time: 5m + 0s, 9 rounds)
Citeste Articolul
- 13
- 642
- 1
Citeste Articolul
Inainte de a pleca sa se “alimenteze” de la concertul AC/DC de la Atena, Costin a lasat materialele pentru zilele cand va fi lipsa la apel. Vom posta aceste materiale in lipsa titularului de drept.
Albul muta si castiga
Diagrama 1
Citeste ArticolulSambata trecuta s-a incheiat turneul MTel de la Sofia. Turneul a fost castigat de catre Alexei Shirov, care l-a intrecut pe Magnus Carlsen prin victoria directa din ultima runda.
Multi fani se vor bucura de faptul ca autorul cartii “Fire on the Board” a castigat acest turneu de elita. Carlsen are si el, de asemenea, un numar mare de fani, care ar putea fi cam dezamagiti.
Dar pentru mine si pentru multi altii, stirea principala si trista in legatura cu acest turneu este prabusirea lui Vassily Ivanchuk, care a fost al 3-lea pe lista rating FIDE recent, in ianuarie 2009.
Citeste ArticolulPrimul campion mondial oficial al jocului de sah Wilhelm Steinitz (1886-1894) s-a nascut la Praga, la 17 mai 1836, într-o familie de evrei austrieci cu venituri financiare foarte modeste. Desi învata sa joace sah înca de la vârsta de 12 ani, îsi descopera vocatia pentru acesta, careia îi va consacra întrega viata, abia dupa ce devine student la Viena, la Institutul Politehnic, unde pentru a se putea întretine dadea meditatii la matematica.
Wilhelm Steinitz (1886-1894)
Citeste ArticolulAici puteti sa revedeti Aprecierea statica a pozitiei (2)
IM Catalin Ardelean, prietenul blogului nostru, revine cu un nou serial cat de se poate de instructiv si interesant, pe care l-a pregatit cu minutiozitate si competenta sub numele de “Aprecierea statica a pozitiei”.
Asa cum ne-a obisnuit in tot acest timpsa ne punem in miscare ” Gandirea Schematica“ si sa descoperim noi taine despre “Imbunatatirea pozitiei figurilor” , Catalin Ardelean transpune in aceste articole, ideile sale impreuna cu cele mai noi si de interes articole teoretice ale momentului din sah.
Exemplul 3
Citeste Articolul
Puteti citi aici Teoria Deschiderilor- Strategia blocadei pe campuri albe (1)
Continuam in epi sodul de azi prezentarea Sistemului Gurgenidze, cu bunele si relele sale:
Citeste Articolul
round 1. and 2. (27.05.2009) | ||
GM Navara | 1/2 | GM Ivanchuk |
GM Ivanchuk | 1-0 | GM Navara |
Am deschis o noua serie de articole dedicata “capcanelor” si/sau greselilor care pot avea repercusiuni imediate la inceputul partidei. Ne-am gandit ca un astfel de subiect ar fi interesant pentru toti cei care vor sa evite pierderea meciurilor chiar la startul lor.
Credem ca e mai bine ca acestea sa va fie prezentate ca diagrame in momentele “cheie” ale combinatiilor, dupa cateva zile urmand ca postul sa fie actualizat cu partida intregrala, cu eventualele comentarii aferente (asta daca nu cumva da cineva solutia inainte, cum s-a intamplat cam de fiecare data pana acum).
Dutch Defense: Janzen-Korchnoi Gambit (A80)
Citeste Articolul
Albul profita de pozitia expusa a regelui negru pentru a lansa un atac devastator. Pozitie ce s-a intalnit intr-o partida Ljiljak-Goddard, disputata in anul 1968.
Albul muta si castiga
Citeste Articolul
Luna mai se vor disputa 6 turnee care vor conta pentru GP Mai, din care vor conta 4 cele mai bune.
Citeste Articolul
Fii la curent cu ultimele postari