100 de lucruri pe care trebuie să le faci în şah înainte de a fi prea târziu (5)

Traducere si adaptare dupa Tryfon Gavriel

Aici puteti revedea – 100 de lucruri pe care trebuie să le faci în şah înainte de a fi prea târziu (4)

41. Surclasează pe cineva într-o poziţie liniştită de final!

capablanca1

Capablanca aprecia finalul mai mult decât alte părţi ale jocului. Arată această măiestrie dobândită, învingându-ţi adversarii în finaluri aparent anoste! Poţi adesea să îţi foloseşti regele într-un mod foarte agresiv!

Fă-o: şi foloseşte-ţi regele agresiv, mai curând decât să îl ascunzi în vreun colţ

42. Joacă Gambitul Smith-Morra împotriva sicilienei

gambitul_morra_diag

Acest gambit este mult mai periculos decât ţi-ai putea imagina, mai ales la nivel de jucător de club. Citeşte ceva cu privire la acesta, şi fă o încercare la clubul local!

Fă-o: şi încearcă un gambit de calitate

43. Vizitează unele dintre excelentele site-uri de şah de pe Internet!

sah-cu-ceausescu1

Pe internet sunt câteva site-uri care sunt bine în valoare de marcare pentru avid de şah entuziast. Un foarte scurt de selecţie de locuri de care sunt foarte recomandabile sunt:

-Cel mai bun site românesc de şah “Şah cu Ceauşescu“! Are articole diverse legate de şah!

-Excelentul site “Tim’s Krabbe chess curiosities“! Acest site are tot felul de lucruri interesante. Asigură-te că ai încercat cubul lui Bobby Fischer!

-Vizitaţi site-ul “Chescafe“! Acest site are articole de foarte mare calitate!

chesscafelogo

-Fiţi la curent cu noutăţile care apar pe “The Week in Chess! Acest site este la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea şahului!

-Află ultimele ştiri de pe site-ul British Chess Magazine! Acesta are acum noutăţi internaţionale, precum şi ştiri din şahul britanic. Există o excelentă acoperire a ligii de şah 4NCL. Există, de asemenea, o stralucită arhivă – BritBase, precum şi cel mai actualizat de jurnal al evenimentelor din Marea Britanie!

-Uită-te la “My obsession with chess” pe site-ul de desene al lui Scott Mccloud şi vezi cât de bine se potriveşte cu obsesia ta!

ChessCorner.com este un site atractiv care conţine unele lucruri grozave! Există un forum de şah foarte activ, un grup uriaş de membri ICQ, o galerie cu adevărat frumoasă cu prezentări ale campionilor mondiali, un set semnificativ de tutoriale pentru jucătorii de şah începatori şi intermediari!

Kasparovchess.com este “mobilat” cu un conţinut cuprinzător şi este, de asemenea, cel mai puternic finanţat site web din istorie, până în acest moment!

kasparov-chess-sl

Fă-o: şi adaugă-le în lista de Favorites în browser-ul tău pentru vizionările viitoare

44. Fii un “escroc” la şah pentru o zi!

chess_in_bar

Există o mulţime de locuri ca baruri, cafenele şi parcuri în poţi înşela la şah. Un escroc de succes pierde cu subtilitate în primele câteva jocuri pentru a câştiga încrederea victimei lor. Odată ce acest lucru a fost realizat, mizele sunt, în general, ridicate, şi escrocul prinde în gheare victima candidă.

Fă-o: şi câştigă nişte bani de buzunar

45. Cumpără ChessBase!

logo_chessbase

ChessBase nu se adresează doar jucătorului profesionist de şah. El face jocul de şah mai interesant, în ultimele versiuni prezentând fotografii ale jucătorilor, şi alegând cele mai relevante poze ale persoanelor în funcţie de vârstă. De exemplu, îi poţi vedea John Nunn şi Mestel în vârstă de peste 22 de ani şi, respectiv, 20 de ani!

Fă-o: şi observă cum au evoluat moda şi frizura la jucătorii de şah de-a lungul deceniilor

46. Urmăreşte-l pe cel mai bun jucător din clubul tău cum e strivit de Fritz/ Rybka

deep_fritz rybka01

Uită-te cum se descurcă jucătorul numărul 1 al clubului împotriva programului tău de şah la un bliţ. Aceste programe s-au îmbunătăţit cu adevărat!

Fă-o: şi publică unele dintre cele mai zdrobitoare victorii ale computerului pe blogul “Şah cu Ceauşescu“!

47. Du-te să vezi piesa de teatru cu subiect şahist, “Siciliana” de Aurel Baranga

Trebuie să vezi piesa de teatru  “Siciliana” de Aurel Baranga, care descrie câteva dintre dramele din lumea şahului în intriga sa!

theater_chess_morelia

48. Vizitează un club de şah rusesc!

Ar fi interesant să vizitezi un club de şah din Rusia, cum ar fi Clubul Central de şah din Moscova pe care l-a vizitat odată şi Fischer!

bobby_fischer_home_page_2

Fă-o: pentru că altfel nu ai merge în Rusia

49. Joacă două jocuri de şah diferite, în acelaşi timp!

kramnik_simultan_2games

GM Michael Adams a făcut asta o dată cu succes la un campionat de juniori la şah!

Fă-o: şi creşte-ţi în felul acesta rapid numărul de jocuri dintr-un sezon

50. Vizitează câteva dintre magazinele de şah!

chess-shop2

The London Chess Centre este un magazin amuzant devizitat magazinul în Londra, care are de tone de cărţi şi de echipamente, precum şi un personal foarte prietenos şi jucător de şah! Umileşte-i la blitz pe Chris Duncan / James Coleman în timp ce-ţi cauţi accesoriile dorite pentru şah!

Magazinul BCM (n.t. British Chess Magazine) este de asemenea bine înzestrat cu accesorii de şah grozave şi merită să-i faceţi o vizită.

Fă-o: şi cumpără-ţi accesorii de şah de calitate.

 

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.