Anand a avut o replica geniala despre Ivanchuk, atunci cand Vassily a castigat Campionatul mondial de sah rapid din Quatar in 2016!

Cred ca numai vazand fotografia si filmuletul de mai jos veti descoperi atatia mari jucatori, campioni mondiali sau candidati la titlul mondial incat chiar ca a fost un moment incarcat cu atata emotie si multa calitate sahista in tot cadrul acestei intamplari. Carlsen este marcat de faptul ca a iesit pe locul 3 in acest campionat mondial si se vede reactia lui de la final, cand pleaca grabit, poate nesuportand faptul ca nu a castigat. El are puterea sa rada de cat de haios este Ivanchuk cand miroase florile din buchetul primit de la organizatori si grimasele si gestica lui Chucky care este cu totul in partida de dame pe care vrea sa o castige! Minunat totul, dupa parerea si simtirea mea!

Clasamentul de la campionatul mondial de sah rapid 2016 il puteti vedea aici

Ivanchuk a pierdut la Aronian si la Nepomniachtchi

Grischuk a pierdut la acelasi Korobov si Carlsen .

Carlsen a pierdut la Ivanchuk in partida directa si la ucraineanul Korobov si georgianul Pantsulaia.

 Atunci când Ivanchuk a plecat pentru a primi medalia de aur a campionului mondial, Anand i-a spus lui Jobava: „Porneste ceasul! Vassily se gândește la mutare în timp ce merge! ”

Aceasta fotografie a ramas pentru istoria sahului si acest video a intrat adanc in memoria sahistilor care l-au vazut, s-au bucurat de emotiile si de umorul degajat de ineditul situatiei. Unul dintre cele mai frumoase personaje ale sahului, Vassily Ivanchuk, supranumit Chucky, este protagonistul acestor referinte si cred ca cei care vor vedea pentru prima data articolul si ceea ce contine el, se vor bucura cu siguranta !

 

Inainte de decernarea premiilor sahistii ce pot face in tot acest timp? Mai joaca un blitz sau in cazul nostru de fata, Baadur Jobava joaca o partida de Shashki cu Ivanchuk! Este vorba de o partida de relaxare de Dame rusesti si puteti gasi referinte despre aceasta varianta de dame intalnita in fostul URSS si in Europa de est. Daca eram in Romania, putem spune ca aici s-a transformat in tintar, varianta de dame. De obicei se joaca cu puluri de table pe tabla de sah si acestea muta doar pe aceeasi diagonala.

Russian draughts starting position

Ce a urmat o sa vedeti si voi, iar replica data de Anand pentru Jobava este acum cat se poate de reala si de geniala. La fel de genial, natural si inedit Vassily prin simplitatea sa si tot timpul el se gandeste la ceea ce are de facut pe tabla de dame si toate gesturile sale stangace ne transmit atata emotie si bucurie a unui om care a trait pentru ceea ce a facut in acel moment si s-a  bucurat mereu de prezent pe care l-a trait mereu intens!

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.