Olimpiada de șah – ediția 42 Baku 1-14 septembrie 2016

Baku_logo

Runda 1 Masculin

Br. 30

Romania (ROU)

Elo 119

Malta (MLT)

Elo 0 : 0
29.1 GM
Lupulescu, Constantin
2618 CM
Pace, Colin
2172
29.2 GM
Parligras, Mircea-Emilian
2595 CM
Gauci, Joseph
2151
29.3 IM
Deac, Bogdan-Daniel
2524 CM
Zerafa, Robert
2068
29.4 GM
Marin, Mihail
2572
Psaila, Clarence
2057

Runda 1 Feminin

Br. 11

Romania (ROU)

Elo 77

Dominican Republic (DOM)

Elo 0 : 0
11.1 IM
Foisor, Cristina-Adela
2353 WFM
Diaz Cesar, Wilsaida Pieranlly
1889
11.2 WGM
Cosma, Elena-Luminita
2331 WCM
Munoz Santana, Doribel
1899
11.3 IM
Bulmaga, Irina
2395 WCM
Jose Polanco, Kenia
1923
11.4 WIM
Dragomirescu, Angela
2227
Almanzar Vasquez, Jennifer Maria
1768

Competiția majoră a eşichierului mondial, a 42-a ediție a Olimpiadei de şah are loc la Baku în Azerbaidjan în perioada 1 – 14 septembrie 2016. Competiția, care se va desfășura în spațioasa și moderna construcție Crystal Hall, construită 2012 pentru a găzdui Eurovision-ul și având o capacitate de 25.000 locuri, se anunță a fi una dintre cele mai frumoase Olimpiade de șah, ținând cont și de bugetul alocat de peste 13 milioane Euro! Și-au anunțat participarea 140 echipe la Feminin și 180 echipe la secțiunea Open. Componenţa formaţiilor României este următoarea:
– Feminin: Corina-Isabela Peptan, Irina Bulmaga, Cristina-Adela Foişor, Elena-Luminiţa Cosma, Angela Dragomirescu (căpitan: Ciprian Nanu)
– Open: Constantin Lupulescu, Mircea-Emilian Pârligras, Mihail Marin, Vlad-Cristian Jianu, Bogdan-Daniel Deac (căpitan: Cătălin Ardelean)
Delegaţia este condusă de Vladimir Danilov – Secretar general al F.R.Şah. La această Olimpiadă vor oficia şi 2 arbitri internaţionali români: Alin-Vivian Câmpeanu şi Radu-Cătălin Chirilă. Competiţia se desfăşoară de-a lungul a 11 runde, cu o zi liberă în 7 septembrie.
Puteti citi articolul despre Olimpiada de la Baku publicat pe sahisti.ro aici
Site oficial aici

 

ALTE POSTARI RELEVANTE

9 Comentarii

  • sofronie iulian

    intram in primii 10…bafta!!

    septembrie 1, 2016 - 8:48 pm Raspunde
  • Gabi

    A ajuns aberanta corectitudine politica si in sah? De unde pana unde la Masculin i se zice acum Open?
    Ce sa intelegem din asta? Ca femeile pot juca in echipele masculine pentru ca sunt o minoritate si ca, teoretic, ar fi mai slabe la jocul asta?
    Poate-mi explica si mie cineva, e prima oara cand vad chestia asta. Auzi tampenie, Olimpiada feminina si Olimpiada open.
    Astia mai au putin si ne castreaza pe toti 🙂 sau ne fac transgender.

    septembrie 2, 2016 - 8:14 pm Raspunde
  • Gabi

    Nu stiu daca m-am facut inteles. Nu e problema daca jucatoare de exceptie sunt cooptate in echipe de baieti, dar de aici pana la schimbarea denumirii Olimpiadei masculine in Open …
    Ce idiotenie!

    septembrie 2, 2016 - 8:24 pm Raspunde
  • Vali

    Debut perfect pentru ambele echipe romanesti in prima runda! (Desi nu pricep cum de a castigat Cosma Luminita cu negrele, cand albul statea mai bine. Probabil i-a expirat aleia timpul…In fine, sa fie primit.) Referitor la titulatura “Open”,ea se refera de obicei nu doar la sexul jucatorilor, ci si la varstele lor sau diferente de rating uriase. Probabil la ultimele doua chestii s-au gandit, pentru ca sunt si juniori, dar si diferente mari de Elo intre echipe. Oricum, la sectiunea “Open” chiar nu sunt femei, din cate am vazut.

    septembrie 3, 2016 - 1:22 am Raspunde
  • Mr John

    @ Gabi: Si in 2014 a fost la fel: open si feminin. Se mai practica “open” pentru cazurile in care premiile sunt mai mari pentru masculin. La tenis de camp fetele au dat in judecata organizatorii (din circuitul ATP) pentru discriminare cu ceva timp in urma si acum premiile sunt egale. Daca e “open” atunci nu mai e discriminare.

    septembrie 3, 2016 - 2:41 am Raspunde
  • Gabi

    @4, 5 Multumesc pentru raspunsuri.
    Mie oricum imi suna a discriminare pozitiva, a marxism cultural. Sunt conceptele care au tampit occidentul.
    La Olimpiade ar trebui sa nu se puna-n discutie premiile, macar aici sa nu primeze banul.
    Cat despre diferentele mari de ELO, ar fi culmea sa fie asta motivul. Important e sa participi, parca asa era dictonul.
    Ce, daca noi suntem slabi la fotbal, atunci turneele europene sau mondiale la care participam in preliminarii sau finale trebuie sa se cheme Open?:)

    septembrie 3, 2016 - 9:54 pm Raspunde
  • Gabi

    Am gasit chestii interesante pe site-urile wikipedia, agerpres, olimpbase.
    Primul turneu feminin a fost in Olanda, la Emmen, in 1957. A fost distinct, numai feminin.
    S-ar parea ca denumirea asta de Open s-a considerat a fi necesara o data cu prima Olimpiada de sah defalcata pe doua sectiuni Masculin (Open) si Feminin. Nu mai stau sa caut cand a fost si prima Olimpiada “defalcata”, ca deja m-a obsedat destul subiectul asta.
    Oricum, a fost un subiect delicat pentru ca sahul nu e un sport de muschi, in care sa zici clar: baietii e mai buni 🙂
    Culmea culmilor este ca acum pe 04.09.2016 a aparut un articol la adresa http://www.olimpbase.org/index.html?http%3A%2F%2Fwww.olimpbase.org%2Farticles%2Fwomen.html, scris parca sa ma “linisteasca”.
    Extras:
    The history of Chess Olympiads spans back to 1927, yet women’s tournament was introduced only in 1957. While traditional division between men’s and women’s events was, and still it, predominant, technically speaking there are no “men’s” Olympiad in chess, since they have always been open for every player, regardless of his or hers sex. This article thoroughly guides thru history of women’s participation in the “men’s olympiads”. And it has never been easy for women to be successful, given there are no gender parities prescribed in chess, and all of them qualified for the national teams only because there were no stronger male players in sight.
    Concluzia mea: Nu exista Olimpiade masculine – creierul nu are sex (sau are?) – si, oricum, nu sta nimeni sa verifice jucatorii ce si cum la toaleta 🙂

    septembrie 4, 2016 - 9:06 am Raspunde
  • Gabi

    Mai scrisesem ceva acum vreo 1/2 ora, dar vad ca nu a aparut.
    Nu o mai lungesc, am gasit un articol foarte interesant pe olimpbase, aparut culmea, parca sa ma “linisteasca”, chiar azi 4 septembrie 2016, scris de unul, Wojciech Bartelski.
    Ce coincidenta!
    Nu mai dau linkul ca probabil d-aia nu a aparut ce am scris initial.
    The history of Chess Olympiads spans back to 1927, yet women’s tournament was introduced only in 1957. While traditional division between men’s and women’s events was, and still it, predominant, technically speaking there are no “men’s” Olympiad in chess, since they have always been open for every player, regardless of his or hers sex. This article thoroughly guides thru history of women’s participation in the “men’s olympiads”. And it has never been easy for women to be successful, given there are no gender parities prescribed in chess, and all of them qualified for the national teams only because there were no stronger male players in sight.

    septembrie 4, 2016 - 9:44 am Raspunde
  • launpahardeceaiturcesc

    pentru Gabi, la echipele masculine pot juca si femei, de aici denumirea de Open … este clara acum ???

    septembrie 6, 2016 - 8:21 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.