Doliu în șahul românesc

polihroniade_leoncio_sanchez_bilbao

Update luni 25 ianuarie, ora 18,51

Aici puteti citi articolul scris de catre jurnalistul Adrian Soare pe www.romania-actualitati.ro – ,,Şahul după Elisabeta Polihroniade,,

Aici puteti citi articolul scris de catre jurnalistul Alin Buzarin pe http://blogsport.gsp.ro – ,, Doamna de alb-negru ,,

Aici puteti citi articolul scris de Marian Stere pe http://www.stere.ro Elisabeta Polihroniade – Ultima mutare…

Aici puteti citi articolul scris de Maria Andries pe – http://blogsport.gsp.ro – Cea care ne-a povestit şahul

După o lungă suferință, astăzi, 23 ianuarie 2016, s-a stins din viață Elisabeta Polihroniade. Născută în București la data de 24 aprilie 1935, Marea Maestră Elisabeta Polihroniade a fost, fără doar și poate, personalitatea cea mai cunoscută a șahului românesc. 7 titluri de campioană națională, 9 medalii la Olimpiade (atât individuale cât și cu echipa), primul arbitru internațional al României sunt doar câteva dintre performanțele ei profesionale. Pe lângă acestea se adaugă și activitățile de promovare și popularizare a șahului, dintre care menționăm: emisiunea binecunoscută de șah de pe TVR, Revista Română de Șah – Gambit, Campionatul Național școlar de șah și cele 9 ediții ale Turneului Regilor.
Trupul neînsuflețit va fi depus luni, la biserica Domnița Bălașa. Înmormântarea va avea loc marți, la Cernica

ALTE POSTARI RELEVANTE

10 Comentarii

  • Niki

    Ca orice legenda a iscat si controverse, insa acolo sus ingerii ii vor ierta greselile. Noi ii suntem recunoscatori pentru promovarea si beneficiile aduse sahului romanesc. A fost o Doamna si asa va ramane in amintirea noastra.

    ianuarie 24, 2016 - 5:49 pm Raspunde
  • ghita

    Dumnezeu sa o odihneasca in pace

    ianuarie 24, 2016 - 8:44 pm Raspunde
  • pop sorin

    Bunul Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca in pace pana la Marea Inviere a tuturora bogati sau saraci,destepti sau mai putin.

    ianuarie 24, 2016 - 9:17 pm Raspunde
  • Livia

    Dumnezeu s-o odihnească în pace!

    ianuarie 25, 2016 - 7:08 am Raspunde
  • nelu

    Dincolo de orice, Doamna Polihroniade a promovat şahul prin toate mijloacele pe care le-am avut la îndemână.
    Fie-i țărâna ușoară!

    ianuarie 25, 2016 - 8:07 am Raspunde
  • gelusiq

    Doamne, mi-o amintesc de cand eram mic, la televizor erau emisiunile ei unde ne explica atent cate o partida… Pe una sau doua dintre cartile ei am invatat primele notiuni despre deschideri si lucruri de incepator, dar esentiale. Atata distinctie avea femeia asta, atata clasa. Pacat ca nu i s-a acordat mai multa atentie din partea societatii, pe masura importantei ei. A mai incercat emisiuni, dar i se dadea din ce in ce mai putin timp la televiziuni… O sa ramana pentru noi o amintire luminoasa.

    ianuarie 25, 2016 - 12:28 pm Raspunde
  • Finutzu

    Pentru foarte mult timp, atunci cand ziceam sah romanesc, primul nume ce imi venea in minte era Elisabeta Polihroniade. Iar “Primii pasi in sah”, din 1982, poate prima carte de sah citita…Dumnezeu sa o odihneasca

    ianuarie 25, 2016 - 3:41 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Șahul pentru toți, cartea care mi-a deschis orizonturile spre această lume frumoasă. RIP Doamnă Elisabeta Polihroniade!

    ianuarie 25, 2016 - 10:44 pm Raspunde
  • Mihai Ghinda

    Daca ex-fotbalistul Danut Lupu a facut 40 de grade, Adrian Mutu nu si-a platit consumatia la bal sau vreo fufa siliconata de la subteleviziunile pntru mahalagii a fost “tradata in amor” sau i-au plesnit silicoanele, vuiesc ziarele si tabloidele pe front page de dimineata pana seara, timp de 24/7/365.

    Pentru a se scrie cateva randuri despre sahisti, pentru a atrage atentia opiniei publice trebuie ca sa moara cate cineva….Si nu oricine…..

    Mi-este dor cateodata de Silviu Brucan, cu ai lui 90% de “stupid people., desi eu cred ca proportia este sensibil mai mare”!

    ianuarie 27, 2016 - 4:33 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Dumnezeu sa o ierte de Doamna Elisabeta Polihroniade !

    ianuarie 28, 2016 - 12:51 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.