Impresii de la Sovata Chess Open 2013

Sovata Chess openMI Dan Vasiesiu, MI Baratosi Daniel, D-na Elisabeta Polihroniade si MF Marius Ceteras, cateva repere ale sahului de calitate de la Sovata Chess Open 2013.

Album foto aici

Un eveniment sahistic reusit.

Locatia: Sovata, Sala de conferinte a Hotelului Szeifert

Iata domnilor sahisti, ca se poate vorbi si de bine in tara asta! Dovada e Sovata Open Chess 2013. De aceea, doresc sa impartasesc impresiile legate de acest turneu, cu iubitorii de sah din Romania.

In cateva cuvine, se poate spune ca a fost un turneu foarte reusit. Din toate punctele de vedere: organizare, desfasurare, locatie, arbitraj, participare sahista. Nota noua plus. Nota zece cu felicitari se va acorda probabil pentru Sovata 2014 !

Domnul Arpad Fekete – organizatorul turneului si domnul Engi Albert – administratorul Hotelui Szeifert, locatia unde s-a desfasurat openul, au contribuit semnificativ la reusita Sovata Open Chess 2013.  De asemenea, domnii Radu Chirila si Balăzs Istvăn au asigurat arbitrajul intr-o maniera impecabila. Opinia personala este ca, simpla prezenta a d-lui Radu Chirila garanteaza seriozitatea, profesionalismul si buna desfasurare a oricarui eveniment sahistic. Am reintalnit aici, la Sovata, vechi colegi de generatie. Ca participanti, au fost sahisti din toate generatiile, de la septuagenari la juniori nascuti mai tarziu de anul 2000.

IMG_0836

Dl.  Engi Albert a asigurat, pentru toti participantii la turneu, pranz servit la Hotel Szeifert pentru 15 lei, sau demipensiune dupa dorinta sahistului-turist.

Hotel SzeifertHotel Szeifert

Pentru sahistii ce vor dori sa participe la Sovata 2014, ar fi bine sa va inscrieti din timp si nu cum am procedat eu, inscriindu-ma in ultimile zile, nefiind sigur ca timpul si programul imi permit participarea. In fine, chiar daca nu mai gasiti locuri la Hotel Szeifert: http://www.hotelszeifert.ro/  (da, pozele de pe site sunt conforme cu realitatea! este un hotel nou, modern, cochet), exista numeroase oferte de cazare in zona, e suficient sa cautati pe Turistinfo. Zona este splendida.

Incercand o comparatie, as putea afirma ca Sovata Open Chess 2013 a fost imaginea in oglinda, opusa celei de la CN de Seniori Olanesti 2013. Campionat National unde aveai senzatia ca te-ai intors in timp, undeva in anii 1985, in aceleasi locatii acrite de timp. Mochete, piese de mobilier vechi si uzate, mirosind a mucegai, mancare ca la soldatii de trupa, dar la tarife piperate.

Iubitorilor de sah din Romania, le recomand cu incredere urmatorul turneu de sah Sovata 2014. Vor regasi aici respect, civilizatie, conditii deosebite, peisaje superbe, liniste, relaxare. Parafrazand o reclama arhicunoscuta, daca exigenta cere impecabilul, atunci exigenta cere Sovata 2014!

Cateva fotografii:

https://picasaweb.google.com/100891527856996101667/SovataOpenChess2013

Clasament final  Sovata Chess Open 2013 aici

Un sahist amator

FLORIN TANASE

ALTE POSTARI RELEVANTE

2 Comentarii

 • Marian Gavrilescu

  Frumos articol! Felicitari organizatorilor!
  E bine ca jucatorii sa scrie si cand le-a placut un turneu, de obicei se scriu numai criticile!

  mai 27, 2013 - 1:59 pm Raspunde
 • Comisarul Mizdrache

  Bravos! Asa da!

  mai 27, 2013 - 4:11 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.