Școala marilor maeștri

Asociaţia Judeţeană de Şah Timiş în colaborare cu Federaţia Română de Şah va derula în anul 2014 proiectul naţional ŞCOALA MARILOR MAEŞTRI.
În cadrul acestui proiect se vor derula trimestrial acţiuni de pregătire şi formare a juniorilor şi antrenorilor din România.

Prima acţiune se va desfăşura la Buziaş şi se adresează juniorilor de perspectivă în performanţă precum şi antrenorilor care doresc să se perfecţioneze. Acţiunea se va organiza cu circa 20 de şahişti împărţiţi în trei grupe valorice: pentru categoriile II, I şi CM. Materialele prezentate se vor adresa celor trei grupe valorice separat şi se vor derula pe parcursul a 48 de ore în 8 zile. Toţi cursanţii vor primi o mapă cu toate cursurile prezentate precum şi un CD.

Lectorii vor susţine zilnic, în perioada 1-8 februarie, câte 6 ore de cursuri, dimineaţa în intervalul 9-12 şi după amiaza în intervalul 15-18. Fiecare curs de 3 ore va conţine minim 50 min lucru interactiv, lector-subiect în vederea fixării cunoştinţelor dobândite. Materialele predate de lectori se vor adresa fiecărei grupe valorice în parte. Pe lângă aceste cursuri se vor desfăşura şi 4 acţiuni distincte: concurs blitz; concurs dezlegări; un test tematic şi testul final. Se vor acorda diplome de participare, special concepute pentru acest proiect.

Lectorii şi materialul prezentat

  1. MM Alin Berescu – 48 ore Alegerea planului de joc în poziţii asimetrice: a) Superioritatatea figurilor uşoare; b) Structura de pioni; c) Spaţiul; d) Materialul; e) Controlul coloanelor sau al câmpurilor cheie; e) Dezvoltarea; f) Iniţiativa.
  2. MM Cristina Foişor – 42 ore Strategie de bază: a) Pionul izolat; b) Pionul izolat în jocul de mijloc; c) Pionul izolat în final; d) Valoarea relativă a pieselor; e) Calul mai bun decât nebunul; f) Nebunul mai bun decât calul.
  3. MI Ovidiu Foişor – antrenor emerit – 42 ore Strategie de bază: a) Atacul cu piesele grele; b) Sacrificiul poziţional de pion; c) Finaluri de turnuri – activitatea mai importantă ca materialul; d) Gândirea pe idei în final.
  4. Corneliu Paşcalău – antrenor emerit – 24 ore Noţiuni fundamentale de strategie: a) Puncte tari, puncte slabe, avanpostul; b) Calculul variantelor; Aprecierea poziţiei; b) Planul de joc.
  5. MI Sergiu Grunberg – antrenor emerit – 18 ore Strategie de bază: a) Limitarea pieselor adverse; b) Tehnica schimburilor.
  6. Conf. Dr. Horia Prundeanu – maestru al sportului – 18 ore Psihologia de concurs la juniori: a) Utilitatea cunoştinţelor de psihologie; b) Autocunoaşterea; c) Cunoaşterea adversarului; d) Mentalitatea de învingător; e) Mentalitatea de învins; f) Interpretarea fizionomiei şi a gesturilor.

Costul acţiunii este 1350 lei de persoană. Sosirea la Buziaş pe 31 ianuarie 2014 după orele 12, plecarea pe 9 februarie după orele 14. Informaţii suplimentare la tel.0724500422 – Corneliu Paşcalău Preşedinte AJŞah Timiş – coordonator proiect. Plata în numerar la sosire sau în contul RO53INGB0002008122178911 deschis la la Banca ING BANK Timişoara pentru Asociaţia Judeţeană de Şah Timiş.

Sursa: FRSah

  • Mihai

    Cum e posibil ca la “Scoala Marilor Maestri” sa predea Corneliu Pascalau?

    Am verificat lista elo si am constatat ca ultimul concurs la care a participat a fost Campionatul Mondial pentru Amatori de la Predeal (2007). La acel concurs a obtinut o performanta elo de 1992 puncte.

    ianuarie 18, 2014 - 8:32 pm Raspunde
  • Mihai

    Inca un proiect facut in stilul pur romanesc. Faptul ca nu sunt singurul care crede aceasta e dovedit si de numarul de voturi primite de acest articol si de calificativul obtinut.

    ianuarie 18, 2014 - 8:39 pm Raspunde
  • Lucian Gilea

    pentru a fi un antrenor bun nu trebuie sa fii neaparat si un mare jucator

    ianuarie 18, 2014 - 10:47 pm Raspunde
  • Mihai Ghinda

    @ 1,2
    Alt “expert” anonim veninos! Sper ca Mihai este numai un nick!

    Numarul de voturi si calificativul inseamna numai ca au fost mobilizati telefonic 15-20 de patzeri dusmanosi si au votat numai stea. Cornel Pascalau i-a descoperit si antrenat pe Corina Peptan si Alin Berescu. A fost facut ANTRENOR EMERIT pe merit. Tu ce merite ai, ce calificare sahista ai ca sa-ti dai cu parerea in acest mod?

    Mihai, esti un habarnist rauvoitor! Cum apare o inititiva laudabila, cum apar 10 Dorel(i). Shame on you!

    ianuarie 19, 2014 - 12:27 am Raspunde
  • Mihai

    Domnule Ghinda,

    Una e sa descoperi copii talentati si alte e sa predai unor jucatori ca e posibil sa joace mai bine decat tine. Din prezentarea proiectului reiese ca domnul Pascalau va preda si unor jucatori care detin categoria CM. Sunteti prea inteligent ca sa pot crede ca nu sesizati diferenta! Poate ca domnul Pascalau ar fi putut preda intr-un proiect intitulat “Primii pasi spre maiestria sahista”, dar la “Scoala Marilor Maestri” e de asteptat sa predea oameni mai competenti.

    Astept sa vad cati copii antrenati de dumneavoastra vor merge la aceste cursuri.

    ianuarie 19, 2014 - 1:59 pm Raspunde
    • Lucian Gilea

      Mihai, care e numele tau intreg? Daca tot sustii aceasta teorie arata-ne cine esti ca sa vedem si noi cat si daca te pricepi!

      ianuarie 19, 2014 - 4:45 pm Raspunde
  • Mihai Ghinda

    Whatever

    ianuarie 19, 2014 - 3:08 pm Raspunde
  • Sergiu Grunberg

    Numele scolii e dat in speranta unor performante progresive in timp
    La aceste cursuri mai predau Cristina Foisor , Ovidiu Foisor , Alin Berescu si eu. Suntem la inaltimea standardelor dumneavoastra ?.
    Cornel vine cu o lucrare foarte interesanta , nu a vrut initial sa predea , dar nu a putut veni Ciprian Nanu .Materialele se vor publica si tremuram toti in asteptarea verdictelor dumneavoastra.
    Lumea spune ca eu sunt rau , si poate ca sunt, cand prostia intrece orice limite . Dar voi ? Repede sa criticati tot , ca e bun, ca e rau . Toti criticati tot ,dar personal nu faceti nimic .
    Mai intentionam sa public pe site un articol cu o tema foarte incitanta .
    Insa stiind ca va urma critica mizerabila
    Ma cuprinde o tristete… iremediabila

    ianuarie 19, 2014 - 3:57 pm Raspunde
  • Mihai Ghinda

    @ Lucian Gilea

    Fii linistit, sigur nu-l cheama Mihai! Eu cred ca nici nu este de pe acest tărâm. Este fantoma lui Yorick, răposatul bufon din ”Hamlet”, care a venit sa se răzbune pe noi pentru ca nu-si mai găsește craniul pe care l-a rătăcit Florin Piersic la ultima reprezentație ca prințul Myshkin din ”Idiotul”, împiedicându-se de el la intrarea in scena.

    O ipoteza oarecum bizara, recunosc, dar la fel de plauzibila ca spusele lui ”Mihai”.

    Dupa spusele lui, Agdestein era mai tare decat Magnus, Dvoretsky juca mai bine decat Dolmatov si mai ales Jussupov, Kart mai bine decat Beliavsky si Romanisin, Dohoian mai tare decat Kasparov, Boleslavsky si Bondarevsky mai tare decat Botvinnik si Igor Zaitsev il zdrobea pe Karpov, cand avea chef. Altfel cum i-ar fi putut antrena pe acesti super jucatori?

    Bleah!

    ianuarie 19, 2014 - 5:31 pm Raspunde
  • Dan Rat

    Nu va suparati, dar pe undeva omul in cauza are ceva dreptate….Nu am nimic cu dl Pascalau, din contra avem o relatia buna, dar daca Mihai are un copil si se gandeste sa isi aduca copilul la un asemenea trainig si sa plateasca 1350 e normal sa aiba si ceva pretentii de lectori de renume pt copii CM. Ceilalti mai sus mentionati sunt de top, nimic de spus, dar daca Nanu nu a mai putut onora cu prezenta acest seminar poate era mai interesat de gasit un alt jucator/antreor de renume. Totusi e o suma de bani care se plateste.

    E un rationament normal.Atita tot.

    ianuarie 19, 2014 - 7:56 pm Raspunde
  • Paval George

    Buna seara!
    Interesant proiectul “Scoala Marilor Maestrii”, felicitari organizatorilor! Pretul participarii mi se pare cam piperat, este urat ca banul “vorbeste” si in pregatirea copiilor de elita, era interesant sa se faca un asemenea proiect cu ajutorul Federatiei Romane de Sah si sa fie gratuit (sau Federatia sa suporte o parte din bani) pentru copiii care au obtinut performante notabile la nivel national sau international, dar cum in Romania totul se face pentru profit si nu pentru satisfacerea “clientilor” este de inteles.

    ianuarie 20, 2014 - 1:18 am Raspunde
  • Mihai Ghinda

    DA, “Mihai” aAre TOT dreptul la o opinie personala, dar ar fi trebuit expusa civilizat, ca in mesajul # 10, care, lucru tot mai rar pe ScC ESTE SEMNAT Dan Rat. In momentul cand spusele sunt veninoase, anonime si fac parte dintr-un atac concertat, aici pe ScC, asupra lui Cornel Pascalau, da-mi voie sa intervin.

    Am tot dreptul, ca unul dintre seniorii sahului romanesc -cu peste o jumatate de secol de activitate intensa-, sa clarific anumite aspecte si sa neutralizez un val de insulte anonime. By the way (BTW) nici eu nu mor de dragul lui Cornel Pascalau, dar mi se pare total nedrept felul cum este primita o initiativa deosebita si cum este taxata si trimisa in derizoriu o viata dedicata sahului, viata plina de performante absolut remarcabile. fie ca ne place sau nu lucrul acesta.

    Si acesta este un rationament normal. Nu-i asa?

    ianuarie 20, 2014 - 1:26 am Raspunde
  • Dan Rat

    Sunt total de acord ca ar fi trebuit sa aiba un ton civilizat.Vorbeste asa doar pt ca e anonim.Altfel nu si-ar fi permis.Dealtfel, mi-am si exprimat opinia ca ar fi mult mai bine sa nu se permita anonimilor sa scrie(marturie stau multiplele insulte aduse aici), dar moderatorii au o alta opinie…

    ianuarie 20, 2014 - 7:12 am Raspunde
  • Fofirca

    Domnule Ghinda,

    trebuie sa recunosc ca m-ati dezamagit total. Se pare ca obsesiile din trecut va urmaresc si personajul “Anuta”,va bruiaza echilibrul logico-sentimental.Acelasi lucru si pentru bunul dvs.prieten, care este clar ca va influenteaza pas cu pas. Cum a afirmat ca as fi cine as fi, cum v-ati trezit brusc sa aveti aceeasi opinie. Este amuzant.
    Ca anonim neidentificat imi place sa credeti orice, atata timp cat nu intru in malaxorul dvs. de “civilizatie” gen : “Mihai, esti un habarnist rauvoitor! Cum apare o inititiva laudabila, cum apar 10 Dorel(i). Shame on you!” sau “Bleah!”.
    Domnule Ghinda, imi tulburati uzul ratiunii atunci cand afirmati ca doriti : “… sa neutralizez un val de insulte anonime.” Nu mai inteleg nimic. Singurele insulte scrise in mesajele de aici sunt ale dvs. Am parcurs de cateva ori cele 3 mesaje ale anonimului “Mihai” si n-am gasit nici urma de insulta verbala. Ca are o opinie contrara cu a dvs. este adevarat. Dar ce om civilizat il jigneste pe interlocutor doar pentru ca are o opinie diferita ? V-am mai spus-o : sunteti mult prea agresiv si in mod nejustificat. Pacat!

    ianuarie 20, 2014 - 8:48 am Raspunde
  • Mihai Ghinda

    Hm, finalmente un mesaj anonim curatel si civilizat.

    Dar, scopul lui este unul singur: Domnul “Fofarca ” clameaza “urbi et orbi” pe ScC ca nu ar fi jupan Anuta, de parca ar fi avut alta alegere. Eu unul sunt convins de contrariu, desi acest mesaj nu este plictisitor, repet este logic si curatel. Mi-a urmat sfatul si, scris cu propozitii scurte si randuri putine, a iesit ceva ca in zilele bune ale lui jupan Anuta.

    Pacat ca este scris de un anonim, pentru ca i-as fi raspuns cu exemple clare din ambele threaduri. Dar am declarat clar ca nu voi mai duce dialoguri cu necunoscuti. Asa ca, va trebui fie ca sa astept ca domnul “Fofarca” sa se uite in buletin si sa-si aminteasca numele propriu, fie sa traiesc restul vietii cu sentimentul apasator ca l-am dezamagit. Stai, pe cine oare?

    PS Ca Sergiu si cu mine gandim la fel, este normal dupa aproape 50 de ani de prietenie stransa. Nu vreau sa declar pompos ca “marile spirite gandesc la fel”, asa ca ma voi gandi la o reformulare modesta (si chiar umila 🙂 ) a acestui cunoscut dicton.

    ianuarie 20, 2014 - 10:40 am Raspunde
  • vasim

    Sa va spun parerea mea, asa foarte neutrala.
    Faptul ca exista initiativa este un lucru foarte bun.
    Acum daca FRS ar sprijini initiativa financiar etc… ar fi si mai bine.

    Parerea mea e ca atunci cand te inscrii la un curs ar trebui sa ai posibilitatea sa iti alegi profesorul.
    “Pachetul” e laudabil dar daca un posibil cursant ar dorii din cele 6 cursuri doar 3 cursuri sa zicem ?
    Cine este invitat sa predea cursurile este treaba organizatorilor.
    Un posibil cursant are o problema cand nu poate sa aleaga doar ceea ce crede el interesant sau ca merita banii.
    Dar atunci cand functioneaza legea cererii si a ofertei se vede automat cine este apreciat si cine nu.

    Deci propunerea mea e: fiecare curs sa fie separat, si fiecare curs sa aiba un pretz(in functie de numarul de ore si pretzul pe ora al profesorului).
    Viitorul cursant isi alege la ce cursuri vrea sa participe.
    Numai bine si mult success!

    ianuarie 21, 2014 - 2:58 pm Raspunde
  • Cristi

    Tipic balcanic acest dialog ! In loc sa apreciem initiativa si sa incurajam orice dezvoltare a acestui minunat sport in Romania incepem sa criticam. Nu sunt jucator profesionist, insa as participa cu placere la astfel de cursuri, cel putin din urmatoarele considerente:
    – reputatia lectorilor (domnilor, chiar credeti ca persoanele in cauza nu ar fi avizate ?);
    – spectrul tematic deosebit de interesant;
    – faptul ca, poate este cea mai interesanta actiune de acest gen / anvergura din ultimii ani.
    Cu tot respectul pentru fanii adevarati si propotorii acestui sport.
    Cristi

    ianuarie 21, 2014 - 4:17 pm Raspunde
  • Cristi

    promotorii, scuze

    ianuarie 21, 2014 - 4:18 pm Raspunde
  • Mihai

    Iata cum stie sa poarte un dialog “unul dintre seniorii sahului romanesc”:

    “expert” anonim veninos

    patzeri dusmanosi

    habarnist rauvoitor

    fantoma lui Yorick, răposatul bufon din ”Hamlet”

    spusele sunt veninoase, anonime si fac parte dintr-un atac concertat.

    Iata si argumente reale:

    Corneliu Pascalau preda pentru ca nu a putut veni Ciprian Nanu. (Sergiu Grunberg)

    Daca Mihai are un copil si se gandeste sa isi aduca copilul la un asemenea trainig si sa plateasca 1350 e normal sa aiba si ceva pretentii de lectori de renume pt copii CM. (Dan Rat)

    Daca Nanu nu a mai putut onora cu prezenta acest seminar poate era mai interesat de gasit un alt jucator/antreor de renume. Totusi e o suma de bani care se plateste. (Dan Rat)

    Domnilor Ghinda si Grunberg,

    Imi pare rau ca varsta va impiedica sa va adaptati societatii in care traiti. Faceti o munca usora de informare si o sa vedeti ca pe marea majoritate a site-urilor comentariile sunt anonime. Daca vreti un site pe care sa nu poata comenta anonimii, nu va retine nimic sa il faceti. Pana atunci, scutiti-ne de lectiile voastre in ceea ce priveste comunicarea. Limitati-va la sah sau la alte lucruri pentru care detineti o licenta!

    ianuarie 21, 2014 - 9:40 pm Raspunde
  • luciangilea

    si totusi, draga “mihai”, care e numele tau?

    ianuarie 21, 2014 - 10:09 pm Raspunde
  • Mihai Ghinda

    @ “Mihai”

    Daca ai fi incercat sa citesti siturile de la marile cotidiene on-line romanesti, ai fi vazut ca 50% dintre cuvintele folosite sunt triviale iar “indemnurile” la incest, acte sexuale gay si la reintoarcere in uterul matern ocupa celelalte 40% (adica injuraturi, ca sa intelegi).

    Eu am varsta pe care o au majoritatea sefilor de statelor europene si nu cred ca infantilismul sau teribilismul in gandire este o calitate si maturitatea un defect. Daca nu-ti place ca te-am luat peste picior, muta-te pe siturile unde poti insulta, denigra sau injura anonim
    Sau, desi este evident mult mai dificil pentru tine, exprima-ti opiniile critice in mod civilizat, fara sa incerci sa distrugi reputatia unui tehnician, antrenor emerit, la glezna caruia, probabil, nici ajungi in materie de sah.
    Chiar daca am presupune ca ai copii la sah, daca nu-ti convine nu ii trimite la cursuri. Ceea ce ai facut este murdar, ai incercat sa sufoci in fasa o incercare laudabila a celor din Timisoata, deschiderea unei scolii permanente de sah.
    .

    Si alte citeva citate despre tine “Mihai”, tot de pe acest thread, pe care nu ai putut sa le citesti, din cauza ca………

    “Vorbeste asa doar pt ca e anonim.Altfel nu si-ar fi permis” (Dan Rat)

    “Tipic balcanic acest dialog ! In loc sa apreciem initiativa si sa incurajam orice dezvoltare a acestui minunat sport in Romania incepem sa criticam”.(Cristi)

    “Mihai, care e numele tau intreg? Daca tot sustii aceasta teorie arata-ne cine esti ca sa vedem si noi cat si daca te pricepi!” (Lucian Gilea)

    “Lumea spune ca eu sunt rau , si poate ca sunt, cand prostia intrece orice limite” . (Sergiu Grunberg)

    ” Toti criticati tot ,dar personal nu faceti nimic “. {Sergiu Grunberg)

    “Mai intentionam sa public pe site un articol cu o tema foarte incitanta .
    Insa stiind ca va urma critica mizerabila
    Ma cuprinde o tristete… iremediabila” (Sergiu Grunberg)

    “DA, “Mihai” are TOT dreptul la o opinie personala, dar ar fi trebuit expusa civilizat, ca in mesajul # 10, care, lucru tot mai rar pe ScC ESTE SEMNAT Dan Rat. In momentul cand spusele sunt veninoase, anonime si fac parte dintr-un atac concertat, aici pe ScC, asupra lui Cornel Pascalau, da-mi voie sa intervin.” (Mihai Ghinda)

    Si mie imi pare rau ca imaturitatea te impiedica sa participi cu folos pe ScC si singura ta contributie este distructiva. Mai bine fa TU “o munca usoara de informare” si citeste siturile civilizate de tip “Dilema” si vei vedea ca lumea semneaza cu ambele nume si discuta amabil diverse teme de interes. Daca vrei sa insulti dupa pofta inimii scrie pe orice blog de cotidian, daca vrei sa-ti cureti sufletul de zgura acumulata in ultimii ani din cauza ratarilor si insucceselor din viata, continua sa insulti anonim pe unde ai chef. Pe mine ma lasa rece un prezenta si comentariile veninoase ale inca unui ratat pe ScC. Le voi ignora, pe cat imi va fi cu putinta.

    ianuarie 21, 2014 - 10:40 pm Raspunde
  • Claudiu Prunescu

    Pai… daca Domnul Pascalau nu a vrut si a fost ”fortat” sa predea, atunci sa fie pacatul domnului Grunberg ! 🙂

    Nu sunt in masura de a aprecia competenta lectorilor. Nu vreau sa fiu avocatul nimanui,insa imi pare nedrept ca domnul Pascalau sa fie tratat de catre unele persoane ca ”oaia neagra” a stagiului.Nu-l cunosc personal,insa ,asa cum spunea domnul Ghinda,acest om a descoperit si ajutat sa se afirme doi mari jucatori ai Romaniei,numai pentru acest lucru si ar trebui tratat cu mai mult respect. O viata inchinata sahului,presupune si multe sacrificii in dauna familiei,profesiei si altor probleme ale vietii .Nu poti face aceste sacrificii daca nu iubesti cu adevarat sahul.Iar o persoana care iubeste sahul face parte din marea familie a noastra,a jucatorilor de sah.Nu ar trebui sa mai fim asa rautaciosi. In plus,domnul Pascalau a rezistat tentatiei ”dulci” de a-si mari eloul ori de a-si prefabrica titluri internationale,cum a mai facut un unul ,un altul,desi a avut logistica necesara sa o faca.Fiind de o viata in lumea sahului,e clar ca are lucruri interesante si utile de spus juniorilor si antrenorilor,altfel nu cred ca si-ar fi asumat aceasta sarcina. Stie dansul mai bine ce are de facut
    Initiativa acestor stagii este foarte buna si trebuie felicitati si incurajati organizatorii sa continue.Bineinteles,ca nu poate fi totul perfect de prima data,trebuie sa avem si putina rabdare. Ca o sugestie organizatorilor,pentru viitoarele stagii este de a invita legendele sahului romanesc Florin Gheorghiu si Mihai Suba,oameni care au facut istorie si datorita si lor noi am evoluat ca sahisti Cred ca ar conta mult ca juniorii si antrenorii sa vada ”live” chiar si pentru o ora, partida in care,Florin Gheorghiu l-a invins pe legendarul Bobby Fischer ori partida in care Mihai Suba l-a spulberat rapid pe teribilul Korchnoi.

    ianuarie 22, 2014 - 12:39 am Raspunde
  • Irelevant

    Pretul include cazare sau masa?

    ianuarie 22, 2014 - 5:24 am Raspunde
  • Escu

    Inainte de a vorbi de ideea excelenta si aspecte sahiste, ar trebui coborat cu picioarele in realitatea romaneasca. Institutul national de statistica a informat in 5 decembrie 2013 ca in octombrie castigul salarial mediu nominal net a fost de 1615 lei si ca din cei 5,1 mil. angajati, 900.000 au castigul minim pe economie (800 lei).
    Astea fiind spuse, sa comparam cu costul acestei “nobile actiuni” ( 1350 lei ). Daca mai adaugam si transportul, vedem ca un parinte iubitor si dornic de a contribui la progresul copilului sau, trebuie sa-si dea salariul pe o luna pentru acest eveniment . Sa inteleg ca aceasta actiune este doar pentru juniorii cu parinti cu venituri mari ?
    Ma indoiesc ca vor fi cluburi care sa suporte financiar actiunea, deci totul cade pe umerii parintilor.
    De asemeni, facand un calcul foarte ingaduitor, cheltuielile cu cazarea si masa per junior, nu se ridica la mai mult de 600-650 lei, restul de 700 lei per junior intrand in buzunarul organizatorilor ( la 20 juniori = 14.000 lei ). In concluzie, totul este o simpla afacere profitabila.
    Printre altele, s-a omis sa se specifice unde sunt cazati copiii. Dar mai conteaza , mai ales cand costul “actiunii” este derizoriu ?
    Exista o expresie din nefericire adevarata : “Aleile Iadului sunt pavate cu bune intentii.”

    ianuarie 22, 2014 - 2:07 pm Raspunde
  • Sergiu Grunberg

    DA

    ianuarie 22, 2014 - 3:43 pm Raspunde
  • Sergiu Grunberg

    Am raspuns nestind ca va aparea un nou mesaj in asteptare .
    Masa si cazarea sunt incluse .
    Cat priveste interventia domnului Escu , va rog sa organizati dumneavoastra cursuri cu aceeasi bani , daca reusiti va felicit! Saliile nu conteaza ? lectorii nu conteaza? orele afectate sunt de minim 18 si maxim 42 . Contrar parerii dumneavoastra vor fi destui participanti
    Dealtfel eu nu sunt organizator , dar ma impresioneaza umanismul dumneavoastra. Daca aveti copii, cat le platiti meditatiile la matematica , romana sau chiar sah?

    ianuarie 22, 2014 - 4:47 pm Raspunde
  • Sergiu Grunberg

    ore per lector

    ianuarie 22, 2014 - 4:48 pm Raspunde
  • Mihai Ghinda

    @ ESCU
    Sa fie nickul CONPET”ESCU” mai potrivit decat “CONPETent”?

    Vai, cate suflete milostive sunteti pe lumea aceasta, ingrijorate ca nu cumva “capra vecinului” sa se faca bine (in loc sa moara ca si capra voastra), ca nu cumva cineva sa aiba o actiune lucrativa reusita la sah. Si pe antrenorii ieseni i-ati “laudat” pe rupte, nu-i asa, bunilor samariteni?

    ianuarie 22, 2014 - 5:59 pm Raspunde
  • Dan Rat

    @Escu

    Aveti impresia ca daca cineva vrea sa faca stagii de pregatire la…tenis,fotbal,scrima,inot si asa tot puteti continua….cu lectori de prima mana, costa cit salariul minim pe economie ?
    Asta in conditiile in care aveti lectori de top ???

    Nu e o actiune obligatorie.Daca considerati ca nu e utila, participati doar la cele gratuite (sunt extrem de multe si cu foarte buni lectori).

    ianuarie 22, 2014 - 8:38 pm Raspunde
  • Dan Rat

    @Escu 2

    Va plictisiti sau pur si simplu doriti sa va faceti auzit ?

    ianuarie 22, 2014 - 8:38 pm Raspunde
  • Mihai Ghinda

    @ Dan Rat

    🙂 🙂 Punctul pe “i” cu maxima precizie.

    ianuarie 22, 2014 - 9:29 pm Raspunde
  • Clasic

    Imi place ideea acestui stagiu de pregatire, dar nu cred suprapunerea acestuia cu Campionatul National Scolar Elisabeta Polihroniade este oportuna, mai ales ca se adreseaza in mare masura aceleeasi categorii de participanti. Federatia sprijina ambele evenimente si ar fi trebuit sa gaseasca o modalitate de promovare fara suprapunere a acestora.

    ianuarie 23, 2014 - 9:54 am Raspunde
  • Escu

    @ Dl.Grunberg : Buzias-ul este o statiune MOARTA . Pentru 20 turisti cu cazare si masa pe 7-8 zile, adevarata mana cereasca pentru proprietarii de hoteluri de acolo, nu m-as mira sa va puna gratis la dispozitie o sala. Haideti ca nu va adresati unor copii oligofreni. Iar lectorii : Nu zic 14.000. ci 12.000 lei, ca sa fie rotund, impartit la 6 lectori inseamna 2.000 lei = 20.000.000 in bani vechi de fiecare, DOAR PENTRU 6 ORE DE FIECARE. Dvs. ati muncit vreodata in productie ca sa realizati ce inseamna diferenta intre 160 ore muncite si 6 ore ? Daca toti sahistii de top din Romania ar castiga lunar 2.000 lei muncind doar 6 ore, cred ca toti s-ar face sahisti. Daca doriti sa vorbim serios si responsabil, daca sunteti o persoana onorabila si corecta, atunci haideti sa renuntati la raspunsuri monosilabice si jigniri. Eu v-am expus niste adevaruri statistice si v-am pus o intrebare, la care era firesc sa raspundeti : unde sunt cazati cursantii ?
    @ Ghinda : Comentariile dvs. nu sunt deloc coerente. Din politete ma abtin sa va dau un sfat prietenesc.
    @ Dan Rat : Nu stiu cu ce afaceri va acoperiti cheltuielile zilnice. In nici un caz nu aveti un serviciu stabil, deoarece nu intelegeti nimic, sau sunteti genul care vorbeste sa se afle in treaba si sa-i perie pe sefi. Referitor la primul mesaj, tin sa remarc faptul ca aruncati cu vorbe fara acoperire in realitate. Referitor la al doilea mesaj : este o jignire care ma face sa va zic ca “v-ati bagat ca musca-n lapte”. Eu am comentat ceva concret. Dvs. ?

    ianuarie 23, 2014 - 9:59 am Raspunde
  • Dan Rat

    @Escu
    Mai concret decit mesajul 29 nu cred ca poate fi.Ori v-ati uitat pe alt blog ori poate nu intelegeti limba romana.
    Tocmai ii cereti d-nului Grunberg sa faca o egalitate intre un om care lucreaza in productie si un lector de top dintr-un domeniu.
    Nu stiu cine nu pricepe ceva din lumea asta….
    E o actiune PRIVATA.Nu vreti, nu participati.E mai bine SA NU SE FACA NICI UN FEL DE ACTIUNE ?
    Ce doriti cu adevarat ? Doar sa criticati ?
    Mai bine organizati DVS ceva si ia inchideti-ne gura cu o organizare de anvergura.Ca la povesti de pe margine…nimeni nu va intrece.

    Faptul ca incerc sa fiu LOGIC (probabil logica noastra difera) inseamna ca ii periu pe sefi ? M-am cam saturat de criticile unora ca DVS care nici macar NU-ME-LE nu au curajul sa il scrie.

    ianuarie 23, 2014 - 10:57 am Raspunde
  • Clasic

    Propun ca federatia sa faca un stagiu cu primii cei mai buni copii (3 sau 5 sau 10 sau de cati o avea bani) de la fiecare grupa de varsta, Luati dupa CIV , nu dupa un concurs cum a fost la Coubertin, pentru ca CIV-ul e rezultatul unei perioade pe cand un concurs poate fi de imaginea de moment. Sper sa il faca chiar de anul acesta , mai ales ca s-au marit taxele si teoretic cel putin vor avea mai multi bani. Sper sa fie luata in calcul propunerea mea.

    ianuarie 23, 2014 - 11:13 am Raspunde
  • Dan Văsieşiu

    Pe mine mă amuză mânia proletară cu care unii înfierează costurile unor acțiuni la care participarea nu este nicidecum obligatorie. Educația comunistă egalitaristă și-a făcut din plin efectul asupra modului lor de a vedea lumea. În clipa în care vor înțelege că lumea este în realitate guvernată de mecanismul pieței, de cerere și ofertă, vor avea o revelație.

    Din punctul meu de vedere, se pot cere și 10 lei pe curs și 10 miliarde de lei. Răspunsul, reflectat în numărul de participanți, va dovedi dacă s-a cerut prea mult sau nu. În cazul în care vor fi puțini, sunt sigur că la viitoarele acțiuni tarifele vor fi mai mici. Cunosc antrenori de șah care primesc 5 euro pe oră și antrenori care primesc 200 de euro pe oră. Nu este treaba nimănui să țină socoteala câștigurilor cuiva, atâta vreme cât nu a băgat mâna în buzunarul altuia. Dacă cineva face în 6 ore cât face altul într-o lună, acesta din urmă ar fi bine să lupte pentru a-și ridica propriul nivel, și nu să încerce să omoare capra vecinului.

    ianuarie 23, 2014 - 11:37 am Raspunde
  • Escu

    @Dan Rat : Stiti de ce imi aduceti aminte ? De acele vanzatoare de pe vremea comunistilor, care la nemultumirea clientului ca ii pune in sacosa produse deteriorate sau la suprapret, dupa ce incerca sa-l pacaleasca pe client, tot ea se rastea la el si-i spunea : “Nu-ti place, cumpara din alta parte !”. Atunci cand mai mergeti intr-o tara civilizata, veti remarca amabilitatea vanzatorului si straduinta lui de a-l satisface ( in limite decente ), nu sa-l trimita la plimbare. Dar aici vorbim de civilizatie si normalitate.
    Este fireasca reactia dvs. Am inteles ca sunteti din Oradea . Care este logica pentru care interveniti pentru probleme din Timisoara ? Dl.Ghinda,ca bucurestean, am inteles ce il leaga de Timisoara, dar dvs.? Vad ca va deranjeaza mult de problemele altora . Cand o sa va raspundeti singur la aceasta intrebare, o sa intelegeti ce am vrut sa spun cu periatul.

    ianuarie 23, 2014 - 12:35 pm Raspunde
  • Rat Dan

    @Escu
    Am inteles ca sunteti din……neant.
    Dar logica nu aveti ? In primul rand, cercetati sa vedeti daca Dl Grunberg sau Dl Ghinda e vreun sef de-al meu (asa cum insinuati ca nu comentez in fata lor). Apoi, dupa ce veti avea o revelatie, cititi apoi tot ce am scris in acest topic si veti vedea ca am o si pareri diferite (cand consider eu..nu DVS) de a d-nului Grunberg.

    In tarile civilizate pe care le amintiti, se intilnesc MAI DES asemenea inegalitati de actiuni. PRIVAT stiti ce inseamna ? ACTIUNE PRIVATA ? Nu alimentara.Nu vanzatoare.

    E clar, Logica DVS ma depaseste.

    Apropo…Sunteti din TM ? Daca nu, atunci DVS puteti interveni intr-o problema din TM ?

    ianuarie 23, 2014 - 2:00 pm Raspunde
  • Mihai Ghinda

    Escu dixit:
    “Nu zic 14.000. ci 12.000 lei, ca sa fie rotund, impartit la 6 lectori inseamna 2.000 lei = 20.000.000 in bani vechi de fiecare, DOAR PENTRU 6 ORE DE FIECARE. Dvs. ati muncit vreodata in productie ca sa realizati ce inseamna diferenta intre 160 ore muncite si 6 ore ?”

    BOLLOKS (uita-te pe net….),

    Prospectul scrie CLAR:
    “MM Alin Berescu – 48 ore
    MM Cristina Foişor – 42 ore
    MI Ovidiu Foişor – antrenor emerit – 42 ore
    Corneliu Paşcalău – antrenor emerit – 24 ore
    MI Sergiu Grunberg – antrenor emerit – 18 ore
    Conf. Dr. Horia Prundeanu – maestru al sportului – 18 ore”

    Intreb si eu ca bucurestean partinitor: CARE 6 ore stimabile “ESCU” ????? Sunt 48 de ore ale unui MMI care mai pierde dublul numarului de ore cu cercetarea si scrierea unui material ORIGINAL. Ai idee ce inseamna sa scrii un material sahist care trebuie expus timp de 48 de ore. Cat timp iti ia sa cauti partidele potrivite, sa-l scrii si sa-l “perii”?

    Chiar sa nu stii sa aduni si sa imparti numere de cate 2 cifre. Iti dau eu un sfat gratis, pune mina pe aritmetica de clasa a treia! si o sa afli ca MMI Berescu va munci 8 ZILE x 6 ore, MMI Foisor 7 ZILE x 6 ore, MI Foisor 7 ZILE x 6 ore……etc

    In loc sa ne dai noua sfaturi si sa fii caustic la adapostul anonimatului, mai bine ai citi de 5-6 ori cu atentie mesajul edificator al MI Dan Vasiesiu. Mai clar de atata nu se poate. Daca tot nu intelegi, intoarce-te si mai adanc la origini si du-te la gradinita, la grupa mare, ca sa inveti rudimente de logica.

    Cat despre insolentele la adresa lui Dan Rat, ce sa zic? Chiar sa nu intelegi diferenta dintre o opinie anonima si una semnata. Ca anonim ai numai dreptul sa semnalezi anumite nereguli sau sa-ti expui opinii IN MOD CIVILIZAT. Daca vrei sa vitriolezi, sa ironizezii sau sa iei peste picior pe cineva, trebuie sa semnezi, micutule! Asta ca sa stim cati bani sa dam pe afirmatiile tale, daca ai tangenta cu sahul sau nu si daca nu cumva esti vreun concurent afectat financiar, care umbla cu rahatisuri…..

    Hai, fugi la scoala primara, invata sa numeri, intoarce-te la gradinita, invata rationamentele elementare, eventual uita-te in buletin , ca sa-ti vezi numele sau daca ai probleme cu literele latine intreaba vreun vecin, cum te chiama.

    Cauta-ne din nou dupa toate aceste operatiuni absolut necesare pentru a sta de vorba cu noi. Bafta la aritmetica!

    ianuarie 23, 2014 - 2:27 pm Raspunde
  • Sergiu Grunberg

    Buziasul nu e o statiune asa moarta ca pe vremea dumneavoastra . Va inteleg frustrarea si le-am comunicat organizatorilor sa nu conteze pe dumneavoastra . Cu sahul ne-am lamurit cat va pricepeti , la aritmetica e vai si amar, pana la urma tot in productie e viitorul dumneavoastra . Daca munciti cu spor si castigati sufficient , puteti merge la cumparaturi, si chiar daca nu luati nimic, macar sa testati vanzatoarele . Doriti respect , regret sa va spun pana acum nu
    ne-ati dezvaluit adevaratul dumneavoastra potential , poate si nick-ul cam comun va adanceste anonimatul

    ianuarie 23, 2014 - 7:00 pm Raspunde
  • Dan Rat

    Probabil domnul in cauza si-ar dori sa imbine utilul cu placutul…..daca tot ar merge in cantonament macar sa fie un vulcan noaptea in statiune….discoteci,baruri,pub-uri….
    Data viitoare poate organizatorii se pot gandi si la o asemenea locatie.
    Adica mergem pt sah ?!
    Plictiseala.

    ianuarie 23, 2014 - 8:04 pm Raspunde
  • Niki

    In sfarsit un subiect delicat: cantonamente de pregatire pentru copii si juniori de perspectiva/performanta.
    Din comentariile precedente se pare ca nu a fost citit cu atentie articolul. In opinia mea sunt destule informatii contradictorii.
    Titulatura de Scoala Marilor Maestri are doar rol de marketing, pt ca totusi ” acţiunea se va organiza cu circa 20 de şahişti împărţiţi în trei grupe valorice: pentru categoriile II, I şi CM”. Banuiesc ca e vorba de copii si juniori pana in 14 ani, caci daca ai trecut de 14 ani si nu esti macar CM nu cred ca se poate vorbi de performanta/perspectiva. Asadar, Dl Pascalau imi pare potrivit ca lector pentru acest nivel al cursantilor. Mai degraba ceilalti lectori, mai titrati dpdv al performantelor ca jucatori vor avea nevoie sa-si adapteze prestatia la un nivel de intelegere inferior. Oricum prezenta unor “modele” in fata copiilor nu poate fi decat benefica la nivel motivational. Sper ca antrenorii de la club vor putea gestiona apoi “revenirea de pe culmi” a copiilor, unde au beneficiat de fosti campioni nationali sau conducatori de loturi olimpice.
    Programa pare a fi usor elitista pentru categ II spre exemplu, cu tematici gen initiativa, sacrificiu pozitional de pion, limitarea pieselor adverse, interpretarea fizionomiei si a gesturilor.
    Apropo de aritmetica, suma orelor sustinute de lectori este de 192, fata de cele 144 ore(48/zi x 3 grupe) prezentate in program. Daca nu e vreo eroare, probabil ca diferenta de ore se regaseste in acele actiuni suplimentare(teste, concursuri).
    In calitate de anonim fost director de training cu peste 2000 ore de curs/seminar la activ, imi permit doua recomandari. Prima pentru lectori: cred ca este extrem de util un formular de feedback la finalul cursului, completat(anonim) de copii si poate chiar parinti. Sunt verdicte, dorinte si asteptari semnificative si utile pentru alcatuirea viitorului seminar.
    A doua recomandare este pt parinti/antrenori de club. Aveti posibilitatea(CD+material de curs) sa urmariti aplicarea in antrenamente si concursuri a principiilor dobandite la curs. Estimarea mea e ca daca aplicarea practica nu se produce timp de 3-6 luni, notiunile invatate la curs devin 90% istorie.
    Una peste alta, important e ca se organizeaza un asemenea cantonament si nici un inceput nu poate fi perfect. Poate noii federabili se cauta de bani prin buget si produc anual macar 2 cantonamente cu primii 2-3 juniori de la fiecare categorie de varsta.
    Si o idee pt viitor, uitandu-ma la pretul care nu e unul mic, costul cazare/masa reprezentand probabil jumatate din suma. In orasele mari pot fi organizate seminarii de 4 zile(2 weekend-uri). Avantaje: cost redus, proximitatea domiciliului, copii nu lipsesc de la scoala si parintii de la serviciu. Dezavantaj: discontinuitate(2 sesiuni).

    P.S. Pare ca de la o vreme revin acuzele de anonimat. Ca sa dau un singur exemplu, prestatia d-lui Anuta(cu bune si rele) mi-a parut neschimbata si cand a postat anonim. Oricum am sesizat naivitati si mansarde nemobilate cam in aceeasi masura si la cei care posteaza numele. Aberatiilor nu e nimeni obligat sa le raspunda. Masura “barbatiei” nu e data de publicarea numelui, ci sunt multe alte ingrediente necesar predominante. Argumentul numelui la vedere nu doboara sau valorizeaza o idee. Eu nu simt nevoia unui surplus de credibilitate prin publicarea numelui, presupunand optimist ca mi-ar creste cota 🙂 .
    Dreptul la opinie l-as pune mai presus de orice, cu riscul unor “amabilitati” care uneori chiar dau sarea si piperul blogului.

    ianuarie 24, 2014 - 12:36 am Raspunde
  • Dan Rat

    @Niki

    Problema anonimilor e strict legata de faptul ca destui de multi jignesc gratuit pt ca sunt anonimi.Si evident nimeni nu se simte confortabil atunci cand e jignit , mai ales atunci cand e foarte posibil ca persoana in cauza sa nici nu aiba habar de subiect.

    ianuarie 24, 2014 - 7:11 am Raspunde
  • Sergiu Grunberg

    Domnule Niki
    Eu nu contest dreptul la anonimat . Daca ati observat de obicei raspund cu rabdare si argumentat, chiar daca detectez o anume ostilitate.
    Partea proasta e ca ulterior anonimul se simte jignit fiindca a fost contrazis si trece la procedee contondente .

    Aveti dreptate cu dreptul la opinie si idei valoroase cu mentiunea ca si o cugetare valoroasa isi pierde din impact ,daca nu are in spate un nume asociat cu competenta.
    Sunt convins ca exista oameni valorosi , dar nu si insotiti de notorietate si din pacate, istoria la orice nivel nu consemneaza vorbele si faptele lor deosebite.

    Pentru mine ramaneti oricum un anonim stilat , rafinat si inteligent, eu raman cu regretul ca nu va stiu numele

    ianuarie 24, 2014 - 1:10 pm Raspunde
  • Mihai Ghinda

    Buna Niki,

    Cred ca de data aceasta te inflamezi superfluu pe tema anonimatului si a libertății de expresie/dreptului la opinie.

    Eu am spus clar in mesajul # 39, cel care probabil te-a determinat sa (re)deschizi subiectul:

    Mihai Ghinda dixit:
    ‘”Ca anonim ai numai dreptul sa semnalezi anumite nereguli sau sa-ti expui opinii IN MOD CIVILIZAT. Daca vrei sa vitriolezi, sa ironizezii sau sa iei peste picior pe cineva, trebuie sa semnezi, micuțule! “”

    Logica este simpla:
    1) Niki scrie civilizat;
    2) Niki scrie constructiv, semnalând incongruente;
    3) Limbajul este educat, atractiv, iar mesajul transmis este mai mult decât interesant;
    4) Niki a mai scris pe ScC zeci de mesaje inteligente, interesante si manierate, nu este un nume fabricat NUMAI pentru a demola o actiune utila; este un Trademark cu copyright.

    Ergo, ESTE INDIFERENT daca Niki este anonim sau nu;

    Daca încerci însa sa distrugi credibilitatea unui antrenor emerit, dacă începi o polemica, agresiva, sterila si pe alocuri obraznica susținând neadevăruri flagrante, atunci fie semnezi, fie taci naibii din gura (tastatura). Aceasta se refera la “Mihai” si “escu” .
    Au mai fost inca trei anonimi pe acest thread, care au fost tratați cu decenta, la fel cum au si scris: DECENT. “Clasic”, Cristi si “Irelevant”

    De acord?

    ianuarie 24, 2014 - 4:44 pm Raspunde
  • Mihai Ghinda

    @ Niki (II)

    Trecând la cele semnalate de tine, am observat si eu neconcordanta dintre numărul de ore adunate: cele ale lectorilor =192 de ore si a celor 6 zile x 6 ore / 3 grupe= 144.
    Diferența fiind exact de 48 de ore, adică un ciclu complet, am considerat ca vor fi probabil trei categorii de vârsta ale cursanților, dar patru grupe de lucru, cel mai probabil la vârstele mici unde se vor înscrie, hopefully, majoritatea cursanților, care vor fi împărțiți in doua grupe de studiu.

    Cred ca si tematica s-a vrut mai atrăgătoare, la fel ca si denumirea școlii; dar o sa ramai surprins de tematica pe care o lucrez eu cu elevii mei de 9-10 ani si cat de pompos suna, pusa pe hârtie. Cred ca te înșeli cu privire la super-calificarea a lectorilor. Antrenorii buni sunt versatili, eu (scuza-mi lipsa de modestie) predau cu aceiași ușurință si ma fac inteles la fel de bine si de jucători copii de 1500 si de jucători maturi de 2600 Elo. Este vorba de cameleonismul cerut unui bun antrenor /pedagog.

    ianuarie 24, 2014 - 5:00 pm Raspunde
  • Niki

    Dle Grunberg,

    E o varinata sa nu le mai raspundeti celor care frizeaza ridicolul sau obraznicia.
    De acord cu dumneavoastra ca un nume cu autoritate poate da greutate spuselor. Insa conjunctura relaxanta(cel putin pt mine) a unui blog e mai putin de consemnat in istorie.

    Dle Ghinda,

    Ca sa ma inflamez imi trebuie infinit mai mult decat sarjele de pe blog. 🙂
    Era doar un feeling post-lecturare care imi semnala nivelul de adversitate crescut si m-am gandit la o usoara temperare a energiilor dedicate stricto-sensu statului de anonim.

    Domnilor, multumesc pentru aprecieri si va asigur de reciprocitate.

    ianuarie 24, 2014 - 7:37 pm Raspunde
  • Mihai Ghinda

    In regula Niki, a fost un adevarat schimb de amabilități intre gentlemeni.

    Ai făcut si o mutare rafinata de genul multitasking, ti-ai asigurat impunitatea din partea jupanul Anuța pentru următoarele thread-uri, menționând ambiguu (din punctul meu de vedere) ca:

    “” prestația d-lui Anuța(cu bune si rele) mi-a părut neschimbata si când a postat anonim.””,

    deoarece stii cat ii urăște el pe anonimi, “afectiune” declarata de sute de ori. Ah stai, de fapt acum el este ANONIMUL si se uraste singuuuur-singuuuurel, asa ca melcul. Ce sa faca bietul om, dracu-l puse (iar o dădui in olteneasca materna) sa-i dea la gioale lui Sergiu, purtând o cămășuță verde? Si acum, numai intre noi doi, faptul ca scrie la fel, indiferent de circumstanțe, crezi ca demonstrează vreo inteligenta si o imaginatie agile, ori…..Eu votez cu ambele mâini pentru ORI 🙂

    Mai scrii tu:

    “Oricum am sesizat naivitati si mansarde nemobilate cam in aceeasi masura si la cei care posteaza numele.”

    Acum, zi si tu? Când am susținut noi undeva, cei care clamam necesitatea autentificații mesajelor, ca simpla lor semnare ridica brusc calitatea lor? Desigur ca raportul dintre mesajele inteligente si cele banale va rămâne neschimbat, irelevant de semnarea lor, respectând principiul proporționalității demografice a repartiției culturii si a dotărilor cerebrale.

    Sunt mișcat ca te-am auzit (citit), sunt gata sa ma dau jos din stejarul meu sa-ti fac o vizita, acușica in weekend, in crama cu licori rare, distilate timp de zeci de ani. Care ziceai ca este adresa, pentru ca mi-am rătăcit agenda electronica?

    ianuarie 24, 2014 - 9:02 pm Raspunde
  • Mihai Ghinda

    @ Dan Rat

    Dane, nu te mai supăra degeaba pentru inepțiile debitate la adresa ta. Fata de câte porcaieli anonime si gratuite am suportat eu, ce s-a insinuat acum este numai o pișcătura de țânțar. Se “oftica” câte unii ca, in principiul , împreună cu Sergiu noi trei vedem ordinea lucrurilor la fel. Ei si?
    Sergiu are o vorba înțeleaptă: “Capul lor de pereți!”

    S-auzim numai de bine.

    ianuarie 24, 2014 - 9:11 pm Raspunde
  • Mihai Ghinda

    # 48
    * Autentificării mesajelor

    ianuarie 24, 2014 - 9:14 pm Raspunde
  • Niki

    @ Mihai Ghinda

    Confirm temerea mea in fata unei posibile lupte verbale cu Jupanul. N-as avea satisfactia unui nou KO in fata unuia caruia nu i-a aruncat nimeni prosopul. O scurta clarificare: prestatie neschimbata = prestatie derizorie.
    Daca tot am fost provocat, inchin un Armagnac si votez ORI 🙂
    Pentru conformitate un scurt duel din trecut:

    “In ceea ce priveste afirmatia anonimului la propriu si la figurat “Niki” : ” Majoritatea conducatorilor si capitanilor ofera modele de incompetenta si comportament duplicitar”, pot crede ca a afirmat-o intr-un moment bahic fara sa stie ce spune sau ca o rautate sub protectia anonimatului. Este o afirmatie total lipsita de acoperire. Nu am sa-mi pierd timpul sa fac o lista cu persoanele mai sus mentionate de la Superliga si Divizia A, pentru a demonstra ca intr-o proportie covarsitoare acestea sunt persoane care nu se incadreaza in categoria celor cu “calitatile” mai sus mentionate. Cand spui “majoritatea” , asta inseamna peste 50%, ceea ce este o “incompetenta” in cazul de fata.”

    “Domnule Anuta,
    Sunt un anonim fricos si rautacios, marcat de etilism, cu intentii evident dubioase. Prestigiul dumneavoastra ca jucator, antrenor si conducator de inalt nivel ma indeamna sa iau vorbele dumneavoastra drept axiome. Cu siguranta majoritatea conducatorilor si antrenorilor nu au aranjat meciuri, nu au pierdut noptile cot la cot cu jucatorii si in plus au experienta si intelegere a fenomenului la cote extrem de inalte. Ne este din ce in ce mai usor sa gasim antrenori pentru echipele olimpice pt ca abundam de profesionisti. Acestea sunt motivele pentru care jucatorii din superliga ii admira sincer pe conducatori, adevarate monumente de competenta.
    Nu este un pamflet, ci mai degraba un “exercitiu de admiratie”. Si daca unii s-ar intelege, ar putea fi “pe culmile disperarii”.

    P.S. Din motive familiale, crama se va deschide cam dupa Paste, bucuroasa de oaspeti.

    ianuarie 24, 2014 - 11:41 pm Raspunde
  • Mihai Ghinda

    Niki

    WOW!

    Chiar ca era nevoie ca cineva sa-i arunce prosopul! Păcat ca este singur in ring, ca in romanul lui Hector Mallot “Sans famille” (Singur pe lume) .
    Bu-hu-hu ce trist sunt! Saracu’ Fofirca, Niccolo, Ela, Lae etc…! Il înțeleg de ce scrie pe situri: cauta si el putina afecțiune si căldura umana. Si a dat in schimb peste noi, adevărate fiare. NO MERCY!

    Cat despre redeschiderea cramei, NO PROBLEM! Aștept cu răbdare luna mai….

    See you around,
    Mihai

    ianuarie 25, 2014 - 1:41 am Raspunde
  • Ne bun

    Caz ipotetic …. Copil care a obtinut rezultate in sah , competitii nationale si europene, a ajuns la varsta la care i ar trebui un antrenor ca sa poata progresa , parintii n au cum sa l (mai )sustina { deplasari , cantonamente }.Din cate stiu pe vremea raposatului , antrenorii /din orice sport/ luau la puricat scoala de scoala de la oras sau sat si cautau copii cu aptitudini , acum ce solutii aveti domnilor de la FR Sah , sau v ati transformat in SRL?

    mai 12, 2014 - 10:47 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.