In memoriam – Alexandra Van Der Mije-Nicolau

Alexandra_Vdmije_NicolauAlexandra Van Der Mije-Nicolau

Interviu cu Marea Maestră Alexandra Nicolau-Van der Mije ( site FRSah)

Pe 18 februarie 2010, blogul nostru a publicat rezultatele unui sondaj in care s-au exprimat parerile dumneavoastra despre propunerea de a i se  conferi titlul de  membru de onoare al Federatiei Romane de Sah a multiplei campioane nationale Alexandra Van Der Mije-Nicolau.

Pe 14 octombrie 2013, Marea Maestra Internationala a incetat din viata. Este un moment trist pentru sahul romanesc. Un necrolog ar aduce alinare celor care au cunoscut-o, dar oare este de ajuns pentru a-i cinsti memoria sahista? In zestrea federatiei exista un palmares impresionant la a carei realizare a contribuit din plin. S-ar cuveni ca macar dupa ce ne dispar valorile sa invatam sa le pretuim asa cum se cuvine, daca in timpul vietii lor nu am stiut cum sa le respectam.

Echipa blogului aduce un pios omagiu a celei ce a fost  Marea Doamna a sahului romanesc, prin publicarea a doua partide castigate in decursul aceluiasi an impotriva campioanei mondiale din acea vreme, Nona Gaprindashvili.

Nu va vom uita niciodata!

Nicolau-GaprindashviliClick pe imagine pentru a viziona cele 2 partide

NOTA* Prima partida  Alexandra Nicolau – Nona Gaprindashvili, Belgrad 1966,  a fost culeasa din articolul semnat de Ing. Nicolae Doroftei : PERSISTENŢA MEMORIEI: ALEXANDRA VAN DER MIJE (NICOLAU)

ALTE POSTARI RELEVANTE

3 Comentarii

  • Sorin Negrea

    O mare pierdere pentru sahul romanesc.
    Performantele ei vor ramane de referinta si,sper,un stimulent pentru tinerii sahisti sa le atinga si sa le depaseasca.
    Personal nu voi uita niciodata calitatile umane deosebite,cultura si delicatetea in comportament.
    O amintire pe care o voi pastra cu respect si admiratie
    Sorin Negrea

    octombrie 17, 2013 - 7:55 am Raspunde
  • Sebastian

    Oare cati “Sahisti” o stiau? Cati dintre ei aveau habar ca exista? Multi dintre cei care incerca sa se catere cat mai sus in ELO nu au nici cele mai elementare cunostinte despre sahul romanesc si somitatile sale. Sper ca macar acum, membrii FRSah sa fie unanimi in a fi de acord cu acest demers. Eu sunt pentru! Sa-i fie tarana usoara!

    octombrie 17, 2013 - 3:42 pm Raspunde
  • Carp Vleriu

    Probabil a fost a fost cea mai buna jucatoare de sah din anii 1960-1970 din Romania. Sa-i fie tarana usoara si nu te vom uita Alexandra Nicolau .

    octombrie 18, 2013 - 1:11 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.