Zi: 30 aprilie 2013

Iasi: Campionul mondial la sah amatori se numeste Vrencian Lehel ! O excelenta publicitate pentru sahul romanesc in lume si in tara

Al patrulea titlu de campion mondial la amatori pentru Romania, trei la masculin si unul la feminin!

WORLD AMATEUR CHESS CHAMPIONSHIP 2013

IASI, Romania 21 -30 aprilie 2013

Romania da un alt campion mondial la amatori istoriei si lumii, prin castigul titlului suprem de catre Vrencian Lehel! Al treilea jucator brasovean ce aduce medalii, Romaniei si Brasovului, de la campionatele mondiale ale amatorilor!

Vrencian Lehel aduce titlul mondial la amatori in Romania, din nou la Brasov! Felicitari tanarului sahist roman, legitimat la clubul Lajos Brasov, care a obtinut un mare succes pentru sahul romanesc, in criza aceasta de trofee in care ne aflam

Citeste Articolul
  • 24
  • 1297
  • 8

Fariseii sahului romanesc

Initial am vrut sa scriu,  asa cum obisnuiesc de regula si fara a specifica vreun nume, despre cateva aspecte recent petrecute din viata sahista.  Saptamana trecuta, am ramas  fara glas uitandu-ma la cele patru variante de oferte (trimise de la acelasi club catre federatie, ca oferte pentru campionatele nationale pe echipe). Am intrebat printre cunoscuti daca s-a mai pomenit ca in trecut sa se fi intamplat asemenea situatie, dar nimeni nu-si amintea de asa ceva.  Eram atat de entuziasmat de faptul ca un singur club poate sa organizeze aproape toate competitiile oficiale din calendarul federatiei romane de sah, incat am dorit sa astept rezultatul oficial, inainte de a-mi exprima admiratia. Din pacate, traind intr-o lume imperfecta, nu mai avem timp sa ne bucuram de asemenea vesti bune.  Dar avem in sfarsit, organizatorii pe care ni i-am dorit intotdeauna.

Citeste Articolul
  • 13
  • 2023
  • 31

Miniatura zilei (513): Mat… la imparat!

    

Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.

Hans Haberditz – Hysek

Viena 1938 • Zukertort Opening: Lisitsyn Gambit (A04)

Citeste Articolul
  • 10
  • 798
  • 0