Fariseii sahului romanesc

Initial am vrut sa scriu,  asa cum obisnuiesc de regula si fara a specifica vreun nume, despre cateva aspecte recent petrecute din viata sahista.  Saptamana trecuta, am ramas  fara glas uitandu-ma la cele patru variante de oferte (trimise de la acelasi club catre federatie, ca oferte pentru campionatele nationale pe echipe). Am intrebat printre cunoscuti daca s-a mai pomenit ca in trecut sa se fi intamplat asemenea situatie, dar nimeni nu-si amintea de asa ceva.  Eram atat de entuziasmat de faptul ca un singur club poate sa organizeze aproape toate competitiile oficiale din calendarul federatiei romane de sah, incat am dorit sa astept rezultatul oficial, inainte de a-mi exprima admiratia. Din pacate, traind intr-o lume imperfecta, nu mai avem timp sa ne bucuram de asemenea vesti bune.  Dar avem in sfarsit, organizatorii pe care ni i-am dorit intotdeauna.

Miracolul se intrezarea in ultima vreme, dar tot atat de bine se banuia cum ca ar avea  radacini bine ancorate in trecut.  Daca i-ati intreba pe multi dintre veteranii sahului, acestia v-ar raspunde scurt si la obiect,  ca miracolul respectiv nu este decat o poveste clasica si  pur romaneasca, nicidecum una supranaturala.

Totusi, e o minune sa avem un asemenea consiliu director, care poate sa treaca atat de usor peste hibele statutului, si sa inteleaga perfect ofertele prezentate de catre clubul salvator. O simbioza desavarsita, ce sa mai zic. Si la cat de bine cunosc ei dorintele jucatorilor, si cu cata ardoare le reprezinta acestora interesele, ar fi pacat sa-i deranjam acum cu lucruri minore ca nelegalitatea unor decizii luate. O prezentare a membrilor consiliului actual o consider binevenita,  numai pentru simplul fapt de a-i cunoaste pe cei 6 onorabili domni:

Daniel Candea

Daniel CandeaDaniel Candea, un tanar maestru si excelent manuitor de piese sahiste la dublu: cu albele la federatie, cu negrele la organizatori.( foto: FRSah)

Alin- Vivian CampeanuVasile DragomanuClaudiu Badea IordacheCostica Ciprian Nanu, si nu in ultimul rand,  Corneliu Pascalau.

O enumerare simpla,  oficiala. Ei sunt salvatorii sahului romanesc! Credeti ca glumesc? Ei bine, nu. Daca macar unul dintre ei ar fi simtit vreo vaga urma de neregula, fiti convinsi ca acela si-ar fi dat imediat demisia. Cum nu am auzit de asa ceva, inseamna ca pot sa continui cu vestile bune. Se pare ca si Mama Omida stia de revarsarea binelui asupra sahului romanesc, si prin viziuni supranaturale, a tinut sa ni le destainuie aici . Aveti si linkul catre mareata Hotarare a CD din 29.04. 2013 aici. Desi sunt un tip credincios,  nu merg mereu pe principiul ” crede si nu cerceta”. Cateodata, e bine sa mai faci si pe necredinciosul. Afli lucruri noi, asa cum si altii au inteles la timpul lor ca pamantul nu e plat. Zis si facut.

Ionut DobronauteanuIonut Dobronauteanu, azi un oficial ECU, dar care simte inca cu inima unui tanar maestru, tot ceea ce ii trebuie sahului romanesc.

Orbit de atata stralucire, mi-am amintit  si de un alt inflacarat sustinator al calitatii sahului romanesc, indeosebi in ce priveste turneele private, pentru cele oficiale nepunandu-se problema, ele fiind deja garantate. Un oficial ECU, vicepresedinte chiar al institutiei, domnul Ionut Dobronauteanu  a considerat ca Dieter nu are valoare pentru lotul national. Mai nou, nici macar de Turneul Regilor din acest an! Remarcabila profunzimea gandirii domniei sale. Este bine sa-i acordam, cu scuzele de rigoare, toate meritele acestui domn. Mai ales ca Nea Titi, un fost figurant politicos de la conducerea federatiei, si-a insusit pe nedrept atata timp toate laudele. Pai, la modul in care decurg lucrurile bune pe aceste meleaguri, sa nu ramaneti surprinsi sa ma vedeti invitat ca jucator, la unul dintre marile turnee internationale ale Romaniei.  Pe fond, ce mare lucru e sa fi cel putin egal cu un fost campion european,  sau chiar cu un posibil viitor campion mondial? (NR: Dieter Nisipeanu a reusit la Campionatul Mondial Fide, Las Vegas 1999, locul 3 !)  Mult mai important este sa intelegi nevoile familiei sahiste din care faci parte. Cea romaneasca, binenteles.  Si sa mai fi si aclamat intr-o sedinta ordinara de Adunare Generala, apoi trebuie sa fi imun sa nu empatizezi ce cei care te adora.  Ca sa nu aveti impresia ca vorbesc in parabole, iaca cateva dovezi de iubire pentru sahistii romani:

Dreptul la replica al domnului Ionut Serban Dobronauteanu la scrisoarea deschisa a domnului Sergiu Grunberg

Ionut Dobronauteanu scrie despre “Fila neagra a sahului romanesc”

Ma scuzati, dar nu ma pot opri din elogii. Stiti desigur, ca zilele acestea la Iasi, s-a desfasurat un concurs fabulos. Pe unele publicatii online locale, se ajunsese pana la cifra de peste 300 de jucatori participanti, o exagerare evidenta. E drept ca multe alte siteuri au marjat si ele pe doborarea unor recorduri de participare, dar s-au oprit cu numaratoarea la fix 232.  Cand  jumatate dintre jucatorii prezenti au fost  romani, majoritatea localnici (cam un sfert, adica peste 50 din declaratia domnului Manole la televiziunea locala ), e clar ca un record a fost doborat. A fost bine si faptul ca doi politicieni au supervizat aceasta competitie. Daca unul dintre ei, ministrul tineretului si sportului a reusit performanta de a intarzia cu jumatate de ora inceperea festivitatii de deschidere,  celalalt este un personaj local, si veti mai avea ocazia sa il revedeti pe la festivitati sahiste destul de des pana in septembrie. Un alt aspect imbucurator, este si faptul ca sahul romanesc isi confirma pozitia ocupata in ierarhia mondiala actuala, pastrandu-si nivelul de sah pentru amatori,  cu putinele exceptii inerente. Si fie vorba intre noi, la cati sahisti profesionisti sunt in lume, la capitolul amatorism in sah nu ne intrece nimeni.

Costin PetricaCostin Petrica, unul dintre cei mai prolifici maestrii FIDE din Romania.

( foto: Informatia zilei)

Intr-un exces de adrenalina, nu  pot trece cu vederea la ce se intampla de ani de zile la Satu Mare. Este incredibil cum acest talent nativ local  este trecut cu vederea de catre federatie. Nu inteleg de ce nu se regaseste inca in lotul national. Ar fi pacat sa se risipeasca in zadar, maestria sa in a castiga doar turnee ascunse de ochii lumii.

Si pentru ca excesele dauneaza grav sanatatii intotdeauna, cred ca am sa va las si voua placerea de a mai povesti si alte minunate intamplari din viata sahista actuala.

Si pentru ca ati avut bunavointa de a ajunge sa cititi pana la aceste randuri,  printre atatea vesti bune, permiteti-mi  sa va spun si una neplacuta: acest articol nu este un pamflet.

Sa aveti in continuare, in fiecare zi, pofta de viata si de sah!

Cu respect,

Nicolae Jeltopop

  • jugarul

    Oamenii astia n-au aterizat din cer la conducerea Federatiei. Au fost alesi prin vot, de catre cluburi, sa le reprezinte interesele. In septembrie aceleasi cluburi vor hotara care dintre ei le-a reprezentat corect. Daca cei mai multi dintre ei vor fi realesi?
    Ar putea spune cineva atunci ca sunt reprezentate cluburile dar nu jucatorii. Pentru ca jucatorii sa aiba un cuvant de spus de fiecare data ei au nevoie de UNITATE. Aceasta UNITATE nu exista, si este nevoie de ea pentru a ne putea defini interesele si al LE IMPUNE. Pana cand UNITATEA nu ia forme concrete putem doar sa comentam pe bloguri.cei alesi fiind indreptatiti sa ne dea cu tifla si sa ne spuna ca aberam.
    Exemple: Candva,undeva, la un turneu cu premii mari, organizatorii nu au dat premiile. Anul viitor, in lipsa UNITATII la acelasi turneu s-au prezentat cateva zeci de participanti spre stupoarea unor comentatori rautaciosi pe bloguri, culmea, printre prezenti fiind si o parte dintre tepuiti. Abia dupa inca un an a priceput multimea in intregul ei ca e o problema si numarul participantilor a scazut sub numarul premiilor anuntate.
    Altadata organizatorii au schimbat regulile in timpul competitiei. Au facut unii un pic de galagie, dar lucrurile au mers inainte si se vor repeta, pentru ca in lipsa UNITATII nu s-a putu lua atitudine la nivel de grup.
    Ideal ar fi ca reprezentantii cluburilor sa aleaga oameni care la randul lor sa gaseasca modalitati de a intelege care este interesul sahistilor si sa-i reprezinte in consecinta. L-am auzit pe Tutea citandu-l pe Bergson care ar fi spus ca “Democratia este singurul sistem care reprezinta demnitatea individului, dar …democratia este si singurul sistem care n-are nici un sistem de selectie a valorilor” pentru ca, cum tot Tutea spunea, masele pot fi usor duse de nas, inselate sa voteze stramb. Eu cred ca problema sistemului democratic vine din dificultatea realizarii UNITATII.
    Daca in societate lucrurile pot fi complicate, in comunitatea sahista, care este mult mai mica decat societatea in intregul ei, UNITATEA poate fi realizata mult mai usor, Ea poate capata forme concrete la votul din septembrie, sau ulterior, prin atitudine unitara sau printr-o forma institutionala.
    Pana atunci, la comentariile pe bloguri se poate raspunde fara probleme cu “Ciocul mic ca noi suntem la putere acum”..

    mai 1, 2013 - 9:55 pm Raspunde
  • niki

    In sfarsit, in afara de Dl Grunberg, mai pun si altii punctul pe ‘i’.
    Nici o schimbare semnificativa nu va veni in septembrie la alegeri. Era o sansa ca jucatorii, antrenorii si conducatorii de prestigiu sa dovedeasca mandria de a alege sa fie condusi de oameni cu autoritate si performante. Lehamite si dezinteres probabil. Tinta de a face performanta pare ca a fost inlocuita cu tinta de a culege firimiturile dintr-un sport sarac. Cativa cu pieptul inainte si gura mare vor trage sforile si asa gata sa se rupa ale unui sistem bazat pe mica intelegere in gasca. Cand te gandesti ca Dl Nanu e din acelasi oras cu Dieter Nisipeanu iti pui intrebarea: oare e multumit ca legitimeaza cu prezenta sa o echipa care l-a denigrat si umilit pe Dieter? O fi vreo strategie de care nu s-a prins inca publicul larg.
    In rest, toata lumea e multumita, CD vegheaza.

    mai 2, 2013 - 2:25 pm Raspunde
  • Andrei

    Statut FRSah:

    CAPITOLUL XI
    RELAŢIA F.R.ŞAH CU ANS

    ART. 42. ÎNDRUMARE ŞI CONTROL, AUTORIZĂRI ŞI AVIZĂRI

    (1) (…) activitatea Federaţiei Române de Şah se desfăşoară sub îndrumarea ANS, care supraveghează şi controlează respectarea dispoziţiilor legale în vigoare şi a prevederilor cuprinse în Statutul propriu, în actul constitutiv şi în normele şi reglementările F.R.Şah.

    (2) ANS numeşte un delegat al său în cadrul Federaţiei Române de Şah care are dreptul de a suspenda executarea hotărârilor organelor de conducere ale F.R.Şah care contravin actului de constituire şi Statutului F.R Şah, contractelor încheiate cu ANS, legilor, ordinii publice şi siguranţei naţionale.

    (3) Delegatul ANS participă cu drept de vot consultativ la şedinţele organelor de conducere şi administrare ale Federaţiei, întocmind un proces verbal pe care îl comunică organelor de conducere ale F.R.Şah şi ANS. Organele de conducere ale F.R.Şah sunt obligate să repună în discuţie problemele care fac obiectul hotărârilor suspendate. În caz de refuz din partea organelor de conducere şi administrare ale Federaţiei, delegatul ANS va aduce la cunoştinţa Preşedintelui ANS, care va decide în condiţiile legii.

    PE CINE A DESEMNAt ANS LA FRSAH SI CUM ISI FACE TREABA?

    mai 3, 2013 - 5:54 am Raspunde
  • Andrei

    Statut FRSah:

    CAPITOLUL IV
    CONDUCEREA ŞI ADMINISTRAREA

    2) Între două Adunări Generale, conducerea colectivă a Federaţiei Române de Şah este asigurată de Consiliul Director. Membrii acestuia vor fi aleşi de Adunarea Generală pentru o perioadă de patru ani, cu excepţia Secretarului general şi a Directorului tehnic/antrenor federal, care fac parte de drept din acest organ de conducere. Alegeri interimare pot avea loc în cazul demisiei sau decesului persoanei sau în situaţii speciale prevăzute în prezentul Statut.

    CARE DIN PERSOANELE ENUMERATE DIN CD ESTE DIRECTOR TEHNIC/ANTRENOR FEDERAL?

    mai 3, 2013 - 6:06 am Raspunde
  • Andrei

    Statut FRSah:

    CAPITOLUL IV
    CONDUCEREA ŞI ADMINISTRAREA

    ART. 12. ADUNAREA GENERALĂ

    (6) Când nu este sesiune, Adunarea Generală poate delega Consiliului Director exercitarea atribuţiilor sale, dar Consiliul Director nu va lua decizii legislative şi executive în materie de:
    a. Alegerea organelor de conducere ale F.R. Şah;
    b. Alegerea Comisiei de cenzori;
    c. Modificări în Statutul F.R.Şah;
    d. Alegerea Comisiei federale de apel;
    e. Modificări în cuantumul cotizaţiilor, taxelor şi contribuţiilor percepute de Federaţie;
    f. Modificări în materie de sistem competiţional;
    g. Modificări în Regulamentul de clasificări sportive;
    h. Modificări în Regulamentul de transferări sportive.

    UNDE SE POT GASI PE SITE-UL FRSAH HOTARARILE ADUNARII GENERALE PE ANUL 2013?

    mai 3, 2013 - 6:10 am Raspunde
  • nedelcu cristian

    Nu este un secret pentru nimeni ca sahul romanesc este pe o panta descendenta…de la an la an cei care practica sahul de concurs sunt tot mai putini …si asta datorita nu numai vremurilor grele pe care le traim ci si faptului ca nu gasim cei mai capabili oameni care macar sa incetineasca acest lucru daca nu sa l stopeze …Nu ne pricepem la oameni si punem in fruntea FRSah tot felul de politicieni care se dovedesc incapabili sa atraga fonduri noi catre sah …in afara celor primite de la buget.Mai mult am ramas in echipa olimpica si fara Dieter Nisipeanu care este cel mai bun sahist al nostru in momentul actual nu exista nicio indoiala in aceasta …Am o mare consideratie pentru domnii Jeltopop ,Niki.,Marian Tudorache care vor binele sahului romanesc insa dansii nu sunt factor de decizie…cum bine spunea domnul Jugaru trebuie unitate …insa eu de peste 30 de ani de cand urmaresc fenomenul sahist din tara noastra nu am vazut 10 sahisti care sa si uneasca parerile …probabil si din cauza specificului sportului nostru care ne face sa fim adversari la tabla de joc …

    mai 3, 2013 - 8:05 am Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    @ Nicu Valahu
    Cred ca ar trebui sa mai adaugati o poza aici, dupa ce am aflat cu totii despre culisele Campionatului Mondial de amatori de la Iasi.

    mai 3, 2013 - 7:29 pm Raspunde
    • nicu valahu

      Domnule Comisar, va spun sincer ca nu am avut nici un motiv pana astazi- cand m-am intristat si eu, aruncand o privire prin culisele campionatului mondial de amatori- sa exprim printr-o fotografie ceea ce banuiam ca s-a intamplat la Iasi. Si nici nu o sa o fac, pentru un simplu motiv: odata ce te-ai contaminat cu virusul politic, nu vei mai scapa de el toata viata.

      mai 3, 2013 - 8:51 pm Raspunde
  • Niki

    Domnilor Nicu Valahu si Comisar Mizdrache, va rog sa ma luminati despre poza cui e vorba, cine are legatura cu politica si pana la urma ce s-a intamplat la Iasi?

    mai 3, 2013 - 9:03 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Si pentru ca veni vorba de campionatul mondial de amatori de la Iasi si de epitetul din titlu, sa spunem ca prin “targ” circula o vorba (si cum fara foc nu este fum) , cum ca Dl.Palamar si-ar fi dat demisia si pentru ca ar fi existat o mare presiune din partea vicepresedintelui Manole de a directiona 20.000 lei catre organizatorii acestui campionat mondial de amatori din bugetul si asa modest al federatiei. Cat adevar este in asa ceva,doar dl.Iacoban ne poate spune. Concluzia : De aceea nu a fost organizat acest mondial in conditii decente de joc : nu au avut acces la acesti bani !

    mai 4, 2013 - 7:54 am Raspunde
  • Gabi

    Din cate am vazut pe afisul de prezentare a campionatului, Palas Mall a fost unul dintre sponsori, lucru laudabil de altfel. Dar de aici si pana la a juca sah intr-o sala din acest complex, neizolata fonic, este cale lunga. Am inteles ca jucatorii au avut parte de ritm si voie buna prin muzica saltareata dintr-o sala alaturata. Vorba cantecului: Inca o mutare mai baieti, hop si-asa si-asa 🙂
    Aici nu cred ca e vorba de “politic”, ci de “originalitatea” care ne caracterizeaza si de “jemanfisismul” general. Las’ ca merge si asa …
    Nu stiu altii cum sunt, dar personal prefer sa nu ma inchin la “sfantul Mall si preacuvioasa Billa”, adevarate temple ale societatii de consum. Sahul ca promotie, cand o fi sezonul reducerilor? 🙂

    mai 4, 2013 - 9:05 am Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Si pentru a fi mai clar pentru cei straini de jocurile de culise, sa spunem lucrurilor pe nume : “Politicul” este cel care manjeste activitatea sahista romaneasca. A fost la putere PDL-ul, a venit un presedinte PDL-ist si echipa sa. Sa nu uitam ca presedintele numeste secretarul general. Dl.Dumitriu l-a numit pe Dl.Palamar.La putere a venit USL-ul, care in masa a schimbat conducerile tuturor institutiilor. Dl.Dumitriu fiind pdl-ist trebuia sa plece.Acesta este absolut singurul motiv pentru care si-a dat demisia. Dl.Palamar fiind din echipa sa, fiind numit de el, trebuia sa plece, asa ca a trebuit sa-si dea demisia. Vicepresedintele Manole provine si a beneficiat de-a lungul timpului de sprijinul fiefului PSD-ist al Iasului, asa ca vrea sa profite sa impuna un politruc PSD-ist, profitand ca ministrul de la sport este de aceeasi “culoare”.
    Aceeasi murdarie politica. Trebuie sa inceteze aceasta distrugere a sportului prin politica, trebuie sa impunem un presedinte a-politic, care sa fi fost puternic implicat in activitatea sahista. Macar atat, pentru ca imi este greu de crezut ca nu vor mai exista afaceri mai mici sau mai mari, oricine ar veni, dar cel putin, va suporta blamul si-si va manji imaginea in lumea sahului in caz de derapaj, asa cum de Margareta Muresan, desi o mare sahista, aproape nu mai vorbeste nimeni si si-a pus pecetea in ochii sahistilor si va ramane in istoria noastra ca mana dreapta a unui presedinte infractor. In ceea ce-l priveste pe Dl.Dobronauteanu Ionut, de altfel un om finut si manierat, este mult prea ancorat in lumea afacerilor ca sa nu cocheteze cu politicul. Dar ca sa taiem pisica in doua, sa spunem cinstit ca dansul nu ar fi existat in
    “high-life-ul” sahului romanesc fara eforturile de toate tipurile ale tatalui sau.Juniori valorosi am avut o puzderie.Nu asta l-a recomandat.
    A fost insa suficient de inteligent incat sa invete multe din problemele activitatii sahiste din mers si sa nu depaseasca masura. Dar ca s-o spunem cinstit, nu este in masura sa ne conduca “pe drumul drept” in activitatea sahista. Nu-l recomanda nici activitatea inainte de a fi presedinte, nici cea de dupa. Onorurile proprii nu ne ajuta cu nimic.
    Avem nevoie de stabilitate, nu de schimbarea presedintelui si secretarului general la fiecare schimbare de guvern. Se spune ca sahul este sportul oamenilor inteligenti.Poate ar fi cazul s-o si dovedim. Daca ajungem sa ne conduca iar politicienii, atunci afirmatia anterioara este falsa si ne meritam soarta.

    mai 4, 2013 - 10:08 am Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Acum te-ai luminat Niki?

    mai 4, 2013 - 10:12 am Raspunde
  • Gabi

    Mda, trebuie sa fiu de acord cu domnul Anuta. “Partidul e-n toate”, prin urmare kakaia demokratia? Pentru ca tot se spune ca sahul nu are rating, as propune o partida televizata de chessboxing, un nou sport la moda, intre colosii politichiei romanesti de la putere si cei din opozitie sau de pe unde-or mai fi 🙂 As intra si eu in afaceri si as deschide o casa de pariuri …

    mai 4, 2013 - 11:11 am Raspunde
  • Gabi

    Revin prin a spune domnului Anuta ca termenul de “politic” are putin alta conotatie in perceptia mea decat cel de “partid”, dar se completeaza reciproc. Potrivit lui Tutea, in democratie, numai intamplarea naste un mare sef. As confirma cu umilinta ce a spus marele ganditor roman, in conditiile in care in Romania democratiei originale, numirea sefilor este o decizie “politica” a partidului la putere, indiferent care este acesta. Prin urmare, omul potrivit la locul potrivit este un simplu rod al intamplarii.

    mai 4, 2013 - 12:09 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    O vorba spune ca daca n-ai mai bani mirosi a prost. Halal promovare si-au facut boierii iesiului, daca n-au fost in stare sa asigure conditii decente pentru desfasurarea acestui eveniment. Sponsori au avut, taxe au incasat…de ce n-au bani? Ei vor sa conduca FRSah?

    mai 4, 2013 - 12:32 pm Raspunde
  • Niki

    @Comisarul Mizdrache,

    Da, m-am luminat. Nu iesea profitul si era nevoie de inca un sponsor, FRSah. Nu ca ar fi imoral ca federatia sa sprijine un campionat mondial, dar probabil ca altfel s-au inteles cand Iasiul si-a dorit organizarea. De ce nu s-a organizat in Bucuresti, unde era mai comod pt cei din afara tarii? Probabil ca vicepresedintele(interimar sper) a dorit sa dovedeasca “sprijinitorilor” locali ca poate aduce un eveniment de acest gen la Iasi. Numai ca domnii din partide si gasca lor nu prea dau nimic pe gratis. Asa ca pare plauzibila ideea unui nou politruc la sefia FRSah. Vicepresedintele se dovedeste alunecos, exact o “calitate” care lasa deschise portile manevrelor de culise si aranjamentelor de tot felul. Sunt unii care stau in spatele sforilor, pt ca nu au “fata” de conducatori si nici vorbele la ei.

    mai 4, 2013 - 5:17 pm Raspunde
  • Alin Campeanu

    Dle Valahu, aveti probabil informatii incomplete. In primul rand CD-ul e format din 11 membri (actualmente ramasi 10 prin demisia dlui Dumitriu) http://www.frsah.ro/index.php?action=page_display&PageID=62 si nu doar din cei 6 enumerati
    Apoi referitor la oferte, dl. secretar le-a facut publice pe site inainte de vot si cluburile de superliga intrebate au ales in mod covarsitor prima varianta. Personal, daca as fi votat altceva, parca vad ca imi sarea toata lumea in cap ca sunt rauvoitor si nu urmaresc binele sahului romanesc avand in vedere opinia majoritara a cluburilor.
    Apoi nu ne spuneti de ce oferta respectiva nu e buna si nici care ar fi fost oferta care o gasiti dv. ca cea mai corecta.
    Pe mine personal ma puteti deranja cu orice intrebari chiar si minore, insa marturisesc ca nu stiu exact unde e nelegalitatea la care va referiti

    mai 4, 2013 - 11:21 pm Raspunde
    • nicu valahu

      Un Paste fericit, domnule Alin Campeanu!
      Am un deosebit respect pentru dumneavoastra, de aceea nu vreau sa intru acum intr-o polemica despre interpretarea statutului. Am vazut deja ce inseamna asta. Ar fi de preferat ca acesta sa fie revizuit la urmatoarea Adunare Generala, ca sa putem vorbi pe indelete de lucruri stict sportive.
      Fiti convins ca nici eu, si nimeni altcineva nu a contestat ca oferta aprobata de consiliul din care faceti parte, nu este cea mai buna dintre cele depuse. Eu chiar m-am minunat cand am vazut indrazneala celor de la Ploiesti sa oferteze si ei. Ce-o fi fost in capul lor sa strice armonia deja stabilita intre oameni care au acelasi interes comun, nu stiu. Nu vreau sa va readuc acum in discutie hotararile cu nr. 58 de anul trecut, si cu nr. 15 de anul acesta, hotarari ce par a fi ca niste pietre de moara, ce vi le-ati atarnat cu bunastiinta de gatul dumneavoastra. Le stiti prea bine, pentru le-ati votat. Dumneavoastra, nu eu.
      Vorbiti despre votul echipelor din superliga ca a fost covarsitor. Au ele dreptul sa decida unde se vor desfasura campionatele diviziei A sau B? Interesanta viziune. Poate ca prin votul pe care ati fi vrut sa-l dati, nu s-ar fi schimbat cu nimic in ceea ce priveste hotararea, dar cel putin pentru multi sahisti ati fi ramas in continuare un om respectabil si corect.

      mai 5, 2013 - 1:28 am Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Hristos a Inviat! Paste Fericit!

    mai 5, 2013 - 2:18 am Raspunde
  • Calin Dragomirescu

    Am dat curs rugamintii dumneavoastra si am relatat si eu o intamplare mai mult decat ciudata. Am trimis o scrisoare deschisa domnului Costin Beiu cu rugamintea de a o publica pe blog. Va rog si pe dumneavoastra sa o publicati.
    Cu stima,
    Calin Dragomirescu, Timisoara

    mai 10, 2013 - 12:55 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    “Andrei spus
    mai 3, 2013 la 06:10

    Statut FRSah:

    CAPITOLUL IV
    CONDUCEREA ŞI ADMINISTRAREA

    ART. 12. ADUNAREA GENERALĂ

    (6) Când nu este sesiune, Adunarea Generală poate delega Consiliului Director exercitarea atribuţiilor sale, dar Consiliul Director nu va lua decizii legislative şi executive în materie de:
    a. Alegerea organelor de conducere ale F.R. Şah;
    b. Alegerea Comisiei de cenzori;
    c. Modificări în Statutul F.R.Şah;
    d. Alegerea Comisiei federale de apel;
    e. Modificări în cuantumul cotizaţiilor, taxelor şi contribuţiilor percepute de Federaţie;
    f. Modificări în materie de sistem competiţional;
    g. Modificări în Regulamentul de clasificări sportive;
    h. Modificări în Regulamentul de transferări sportive.

    UNDE SE POT GASI PE SITE-UL FRSAH HOTARARILE ADUNARII GENERALE PE ANUL 2013?”

    Nu se pot gasi.

    iulie 27, 2013 - 4:17 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Un link pentru partidele live de la Divizia A?

    octombrie 13, 2013 - 11:25 am Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    In oferta inaintata catre FRSah, organizatorii Diviziei A masculin 2013, se obligau sa asigure transmisia live pentru cel putin 15 mese.
    http://www.frsah.ro/files/listings/867/varianta1.pdf

    octombrie 13, 2013 - 2:29 pm Raspunde
  • nicu valahu

    Sa traiti Dom’ Comisar! Am vazut si eu asta, pe langa alte noi nazdravanii, dar deocamdata sunt sub juramant si nu pot sa comentez. Am promis cuiva ca o sa-i las in pace o perioada de timp, sa vedem ce pot face aceleasi personaje care timp de 4 ani alaturi de Nea Titi…
    Timpul se scurge incet, dar sigur. Tic-tac, tic-tac…

    octombrie 13, 2013 - 11:33 pm Raspunde
  • Mizdrache

    Tic-tac, tic-tac…
    A stat ceasul?

    noiembrie 25, 2014 - 11:30 am Raspunde
    • nicu valahu

      Am oprit doar un ceas la un articol mai vechi, deoarece aparusera cateva comentarii care nu aveau legatura cu sahul. Celelalte ceasuri ticaie in continuare bine-mersi. Multumesc de intrebare.

      noiembrie 26, 2014 - 10:59 pm Raspunde
  • Mizdrache

    IO cred că ți-a stat ceasul Valahule!😃😃😃

    aprilie 23, 2015 - 1:20 am Raspunde
    • nicu valahu

      NO, ai nimerit-o de data asta!
      Nu numai că mi s-au oprit toate ceasurile de şah, dar mi-a mai stat şi mintea în loc după ultimele Adunări Generale. A fost de ajuns să stau pentru o scurtă vreme aproape de vechea/actuala conducere a frsah pentru a contacta virusul prostiei. De atunci urmez un tratament sever de dezintoxicare, mai ales când văd ravagiile produse la nivelul conducerii şi al aplaudacilor din preajma lor. E bine, totuşi, că nu m-au contaminat şi cu alţi viruşi răspândiţi constient de către ei, cum ar fi, printre mulţi alţii , incompetenta sau minciuna.
      Sunt şanse mari ca să mă vindec , însă nu pot spune acest lucru şi despre purtătorii acestor viruşi care distrug imaginea şahului românesc.
      Pe fond, nu ăsta este rolul unor farisei?

      aprilie 23, 2015 - 9:59 pm Raspunde
  • Mamaia2015

    Domnule Valahu cu respect , salut intoarcerea dvs pe forum , cealalta pagina a blogului arata ingrozitor de plictisitor , aici e mai bine 🙂

    aprilie 24, 2015 - 11:52 am Raspunde
  • Mizdrache

    Alooo…Eforiaaa…nu mai furati jucatori!

    iunie 22, 2015 - 10:13 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.