- 27 sept. 2012
Matul zilei (1051)
Vă propun spre rezolvare diagrama de mai jos, în care:
Citeste Articolul
- 11
- 506
- 0
Vă propun spre rezolvare diagrama de mai jos, în care:
Citeste Articolul
Afirmatia ultima, cum ca celelalte cluburi ce nu par a fi adevarate, sunt doar niste asociatii de jucatori, cred ca incalca si ataca peste 90% din cluburile si jucatorii din Romania. A spune ca sunt cluburi de pensionari toate cluburile care nu indeplinesc conditiile mentionate de dumneavoastra, eu o consider din nou o mare gafa si iar va puneti toate cluburile in cap si toata lumea sahului! Marea parte a cluburilor mai sunt si private si nu primesc fonduri de la institutia pe langa care sunt constituiti si nici de la organismele locale. Se pare ca unii primesc bani din mai multe locuri si de aceea se numesc cluburi adevarate…Deocamdata mergem inainte fiecare cu bunele si relele lui, fiecare cu drumul lui, insa cu toate acestea ne intalnim la aceasi masa, in intrecerile diviziei A pe echipe…
1. Discutia pleaca din momentul publicarii articolului Soparla Zilei – Pentru cine sunt regulamentele? Pentru fraieri? si am considerat normal sa ii raspund la comentariile domnului Anuta Laurentiu, ce sunt publicate in partea de jos a articolului.
Domnule Anuta Laurentiu,
Nu am avut timp sa va raspund si nu imi plac polemicile, insa trebuie sa lamurim lucrurile.
Citeste ArticolulNu demult, un sahist a avut o idee, sau cum se zice mai nou, un proiect. O idee deosebita prin exprimare: De la egal la egal. Din curiozitate, am vrut sa vad ce se vrea cu aceasta idee. Foarte clara, si mai ales interesanta. Nu puteam sa trec, totusi, nepasator pe langa celelalte idei (proiecte), pe care le-am descoperit cu acea ocazie. Ca muntoman convins, am gasit cateva proiecte care imi faceau ochi dulci, si la care visam si eu demult cu ochii deschisi. Ca parinte, as fi votat alte 8 proiecte instantaneu. Dar parca nu era la fel ca si cand as fi directionat cei 2% din impozit. Aici era vorba de o competitie!
Citeste Articolul
Dupa cum bine zicea cineva: Studierea miniaturilor aduce multe beneficii. In primul rand, aproape intotdeauna, castigatorul invinge repede pentru ca adversarul lui face ceva (foarte) rau, pe care nu ar fi trebuit sa-l faca in deschidere. In al doilea rand, si legat de primul motiv, invatam ce nu trebuie sa facem. In al treilea rand, si legat de primele doua motive, invatam cum sa punem capat unei partide in care adversarul joaca gresit deschiderea. In al patrulea rand, miniaturile nu cer atat de mult timp pentru a le analiza si a trece mai departe. In al cincilea rand, miniaturile sunt de obicei tactice in natura, asa ca avem oportunitatea sa vedem tactica la lucru in partide. In al saselea rand, putem sa jucam usor intreaga partida din memorie. Si nu in ultimul rand, sunt si foarte interesante de urmarit.
Viswanathan Anand 2710 – NN
Bad Mergentheim sim, 1993 · Closed sicilian: Lines without g3 (B23)
Citeste Articolul
Pozitie dintr-o partida P. Larsson-C. Holst, jucata la Malmo in anul 1981.
Citeste Articolul
Fii la curent cu ultimele postari