Ce inseamna cluburi de sah adevarate in Romania? De ce nu se aplica “ad literam”,regulamentele prevazute pentru competitii?

Afirmatia ultima, cum ca celelalte cluburi ce nu par a fi adevarate, sunt doar niste asociatii de jucatori, cred ca incalca si ataca peste 90% din cluburile si jucatorii din Romania. A spune ca sunt cluburi de pensionari toate cluburile care nu indeplinesc conditiile mentionate de dumneavoastra, eu o consider din nou o mare gafa si iar va puneti toate cluburile in cap si toata lumea sahului! Marea parte a cluburilor mai sunt si private si nu primesc fonduri de la institutia pe langa care sunt constituiti si nici de la organismele locale. Se pare ca unii primesc bani din mai multe locuri si de aceea se numesc cluburi adevarate…Deocamdata mergem inainte fiecare cu bunele si relele lui, fiecare cu drumul lui, insa cu toate acestea ne intalnim la aceasi masa, in intrecerile diviziei A pe echipe…

1. Discutia pleaca din momentul publicarii articolului Soparla Zilei – Pentru cine sunt regulamentele? Pentru fraieri? si am considerat normal sa ii raspund la comentariile domnului Anuta Laurentiu, ce sunt publicate in partea de jos a articolului.

Domnule Anuta Laurentiu,

Nu am avut timp sa va raspund si nu imi plac polemicile, insa trebuie sa lamurim lucrurile.

Normal ca pentru dumneavoastra este o stire de nimic, o banala incalcare a regulamentelor desfasurarii competitiei. Nu v-a cerut nimeni sa comentati aceasta problema, dar probabil ca v-ati simtit cu musca pe caciula si cum aveti ceva polite de platit catre cineva de la Colosseum, hai sa il facem praf pe indraznet. Cum si-a permis un club minuscul sa publice o problema minora de incalcarea regulamentelor, pentru ca se incalca de multi ani aceasta prevedere, de catre noi cluburile cu pretentii, cu bani, cluburi adevarate?

Articolul era un semnal de alarma pentru cei care au probleme, sa faca sesizarea catre federatie, ca sa schimbe tot ce este invechit, perimat, depasit. Cine trebuie sa traga un semnal de alarma, cand se incalca niste reguli, legi ale bunei desfasurari ale competitiei? Anul trecut a fost aceeasi mascarada cu loturile de 20 de jucatori, date spre publicarea listelor loturilor largite. Am crezut de buna cuvinta, ca lucrurile se vor rezolva, in perioada ce a trecut, dar se pare ca de Sesizat nu a sesizat nimeni pe cei in drept sa repare micile defecte in regulamente. Gluma cu consateanul mi se pare de prost gust, mai ales ca sunt multi jucatori buni in Romania, care provin sau locuiesc in mediul rural, iar excesul de aciditate si superioritate chiar ataca o mare masa de sahisti.

Am inteles ca sunt probleme, dar a incercat cineva sa rezolve simplu si concret, incat sa nu mai existe discutii? Nici vorba…doar vorbe-n vant.

2. Nu cred ca un lot de 70 de jucatori legitimati sau 7000 va da dreptul sa incalcati o lege sau un regulament, oricat de depasit ar fi el, atat timp cat este in vigoare!
Fortarea ca aveti mai multi jucatori legitimati nu va dreptul sa faceti lotul largit mai mult de 10 jucatori. Nu cred ca legitimarea unui numar de sahisti, aduce legitimitate in cazul incalcarii legilor prestabilite. Din cate stiu eu, ca echipe participante la divizia A, avem aceleasi drepturi, nu exista loturi largite preferentiale.

3. Aici depasiti orice limita de bun simt si jigniti cea mai mare masa a echipelor din Romania si marea majoritate a cluburilor afiliate la Federatia Romana de Sah. Sunteti in eroare totala, la clubul Colosseum Giurgiu cheltuielile de la divizie sunt platite, ca in fiecare an de catre presedintele clubului, Dan Gheoalda. Din buzunarul propriu pentru ca el finanteaza un club mic, dar ADEVARAT! Nu suntem un club cu pretentii, dar cerem sa fie respectate toate cluburile din Romania. Ce insemna adevarat in acceptiunea dumneavoastra? Sa angajezi jucatori straini pe banii clubului? Am fost si eu in numeroase randuri, bucuros sa pot contribui din buzunarul propriu, la cheltuielile pentru divizia A sau in alte ocazii cand s-a participat la vreo competitie sau cand a fost nevoie de asta. Numai un om care a dat bani din buzunar, poate sti ce inseamna asta si sa simti cu ADEVARAT ca ai dragoste de sah. Respectatii macar pe cei care finanteaza sahul din pasiune si dragoste, macar pentru faptul ca,sunt convins ca ati fost macar o  data, in situatia sa scoateti bani din buzunarul propriu pentru sah. Daca unii nu au grija banilor necesari pentru participare, avand in spate institutii, sponsori, finantatori puternci, altii fac eforturi sustinute sa participe la competitiile pe echipe nationale. Indiferent de modul in care cluburile isi platesc cheltuielile de participare, trebuiesc respectate la fel, ca toate participantele de drept la intrecere.

4. V-am explicat mai sus, de ce nu am considerat demersul de a scrie un articol pe aceasta tema de anul trecut si chiar se pot confirma interesul nostru pentru a se reglementa acest neajuns. Recunoasterea incalcarii unui regulament sau lege nu te absolva de nerespectarea ei. Daca asa s-a incalcat regulamentul de ani de zile, il incalcam doar noi, cluburile adevarate, care ne putem permite orice lot largit. Nu mai stiu in ce an, nu cred ca asta este important, in fotbalul romanesc a fost o mare framantare, iar cluburile mari (mai ales) si cele mici, au considerat sa se termine cu aranjamentele de tot felul si sa instituie Momentul zero, de la care nimeni sa nu mai faca nimic. Cu alte cuvinte, o mare parte din celebrii oameni de fotbal au recunoscut ca au incalcat flagrant legea si au crezut ca de acum sunt albi si nepatati, absolviti de toate pacatele din trecut. Probabil ca se aplica intr-o mai mica masura si in ceea ce spuneti si recunoasteti nonsalant, ca ati incalcat si in trecut aceste norme si regulamente!

Apoi culmea ironiei, tot o mare gafa si grosolanie.  Citez: “Cand regulamentul competitiei se va
aplica “ad-literam” in privinta lotului de baza, sa ne anuntati si pe noi pentru a face demersuri sa-l schimbam.”

Asadar numai cand regulamentul competitiei va fi aplicat asa cum este formulat si creat, sa va anuntam ca sa il schimbati. Se intelege de aici o nepasare crasa, fata de respectarea normala si “ad literam” a regulamentului. Pana atunci, lasa ma ca merge asa! Frustarea rezida din ceea ce spuneti dumneavoastra, si nu din faptul ca nu se poate pregati nici o echipa la lotul asa de numeros al Conpetului. Nu asta ne “roade”, mai ales ca sunteti o echipa mult mai valoroasa decat a noastra, prin prisma lotului si a jucatorilor din echipa, prin prisma experientei si a bugetului alocat. Nu conteaza ca veti castiga meciul direct cu 6-0, ci doar ca toate echipele sunt egale in fata regulamentelor mentionate.

Cred ca doar ca avem drepturi egale cu toate echipele prezente la divizia A! Doar atat si nimic mai mult.
Banii si numarul de jucatori legitimati nu va pot da legitimitatea sa faceti ce doriti. Chiar daca sunt destule echipe si cluburi mici afiliate la Federatia romana de sah, asta nu inseamna ca trebuie sa fie calcate in picioare de cluburile mari.

Mai mult va puneti in cap toate cluburile mici din Romania, adica marea lor majoritate si Federatia romana de sah, care se va sesiza cand va citi ce afirmatii faceti in comentariile dumneavoastra.

5. Schimbati directia si cursul discutiei, incercand sa pareti o victima a regulamentului, iar noi doar niste avocati scormonitori. Pana una alta, lotul largit prevazut de regulament este de 10 jucatori si nu cred ca este relevant cu cati oameni va veni CS Colosseum, CS Otopeni, SC Oltenia Craiova sau Sah Club 82-83 Bucuresti. Chiar daca toate aceste echipe au respectat numarul de 10 jucatori ce constituie lotul largit.

Importanta este corectitudinea ca atare, care lipseste cu desavarsire in aceasta dezbatere a unei probleme. Despre rezolvarea ei nici ca va pasa, pentru ca asa se practica de ani buni.

“Intereseaza mai mult corectitudinea ca atare, decat gaselnite avocatesti. Ajungem ca la fotbal cand
arbitrul trage pe fata cu una din echipe, dar… ” este acoperit de regulament”.

Pana atunci, insa, acestea sunt loturile largite, asa cum se practica de ani buni !

Cei cu banii fac legea si isi permit sa incalce regulamente si legi, atata timp cat ele nu sunt respectate si puse in aplicare corespunzator, dupa cum reiese din spusele de mai sus. Cluburile mari nu pot exista fara cluburile mici, fara marea masa de cluburi de sahisti de la tara, de la orase mici, de pretutindeni din Romania unde exista pasionati de sah.

Club adevarat : cel care creste juniori, le asigura financiar participarea macar la finalele de juniori si obtine si ceva rezultate cu
cu acestia, care organizeaza competitii la nivel national si care are echipa divizionara A sau de Superliga.
Din toate acestea poate lipsi primul punct ( desi nu este prea moral), dar obligatoriu clubul deconteaza toate
cheltuielile la aceste competitii jucatorilor sai.

Anuta Laurentiu

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Domnule Ceausescu,

in prima instanta mi-am zis ca nu are rost sa-mi pierd vremea comentand cu dvs. lucruri simple de ABC-ul competitional, in care logica si experienta v-ar fi impiedicat sa faceti o stire din nimic. Dar barfe pe marginea santului sunt la ordinea zilei in Romania de azi. Am sa comentez totusi problema ridicata de dvs. mai mult pentru cei ce va citesc blogul si nu sunt familiarizati cu activitatea competitionala.
1. Cand ai la club jucatori din localitati aflate la distante mari , cu atat mai mult si jucatori straini, posibilitatea de control si
certitudine a prezentei acestora la competitiile pe echipe scade considerabil fata de cei ce doar sar santul si isi intreaba
consateanul daca se poate baza pe el la echipe. Asta in ciuda mijloacelor de comunicare moderne. Daca ai dat lotul, atunci
esti obligat sa te limitezi la acesta indiferent de problemele care pot sa apara. In 15 zile se pot ivi multe evenimente. Si atunci
ce sa faci, desi ai un lot mare, sa te vezi in situatia in care nu poti alinia o echipa ?
2. Cati membri legitimati ( la zi ) aveti Dle Ceausescu ? CONPET-ul are 72. Prin comparatie,la cei 40 ai dvs.,nici nu ar fi corect
sa avem acelasi lot largit.
3. Probabil la dvs. fiecare isi plateste din buzunar participarea la competitie. La cluburile adevarate, participarea este
suportata de club. Cum vremurile sunt asa cum sunt si conditiile financiare dificile, sunt destule probleme in eliberarea
acestor bani si nu intotdeauna asa cum ai nevoie efectiv. De aceea nu intotdeauna stii precis pe cati bani te bazezi.
In aceste conditii, nu stii daca iti poti permite sa apelezi la jucatorii straini. In concluzie, altfel discuti la un club cu pretentii
si altfel la clubul dvs.
4. Aceste regulamente sunt incomplete sau depasite in unele privinte si cel mai important lucru, nu sunt respectate
“ad-literam” de ani buni. In aceasta situatie, demersul dvs., pe care nu l-ati facut anul trecut, nu reflecta o dragoste nebuna
pentru rigurozitate ci frustrarea ca nu puteti depista cu ce jucatori va veti confrunta. Cand regulamentul competitiei se va
aplica “ad-literam” in privinta lotului de baza, sa ne anuntati si pe noi pentru a face demersuri sa-l schimbam. Nu se mai
potriveste cu starea de lucruri din teren. Ceea ce vreti dvs. nu avantajeaza decat pe cei ce nu prea au de unde alege.
5. Chiar vreau sa va vad ca la Divizie veti veni cu toti cei 10 din lotul afisat acum, altfel toata tevatura pe care o faceti nu este
decat mediatica . Intereseaza mai mult corectitudinea ca atare, decat gaselnite avocatesti. Ajungem ca la fotbal cand
arbitrul trage pe fata cu una din echipe, dar… ” este acoperit de regulament”.

Pana atunci, insa, acestea sunt loturile largite, asa cum se practica de ani buni !

Anuta Laurentiu

18 Comentarii

  • Malatesta

    Cred ca intrebarea cu:”cluburi adevarate si ….neadevarate(amatori,pasionati,impatimiti,entuziasti,etc) e gresit pusa!
    Exista cateva cluburi(AEM,APA NOVA,CSS MEDICINA,POLI IASI),care prin traditie si conjunctura “a la long”,reusesc sa obtina titluri,sa trimita sportivii la competitii de anvergura,sa beneficieze de “patronarea” unor juniori talentati si DUBLU LEGITIMATI+sustin si atat de “amaratul”sah feminin.
    Apoi vin cluburile care se “ridica”:Baia Mare,Lugoj….mai numiti si domniile voastre 2-3!
    Urmeaza echipele ce lupta pentru supravietuire(in superliga,Divizia A,sau B)
    In fine :”restul lumii”;formatiuni,asociatii,grupari de entuziasti,prin care sahul isi justifica POPULARITATEA(dovada luarea de pozitie personala).
    Ca e bine sau nu;ca e normal sau nu;ca sa-r putea si altfel sau nu….fiecare va avea punctul sau de vedere.
    Eu cred ca sahul (ca si alte ramuri sportive)sunt o oglinda a Romaniei 2012.
    Exista doua optici-interpretari (tertium non datur):acceptam ca asa stau lucrurile,sau consideram ca a lua atitudine (pe acest site,sau oriunde altundeva),poate sa ne scoata din negura!
    Cu siguranta ca cele enuntate vor declansa focoase.Asa sa fie!!

    septembrie 27, 2012 - 3:36 pm Raspunde
    • ceausescuiulian

      Malatesta: Problema a plecat de la faptul ca se incalca legi sau regulamente ale sahului. Dupa cum s-a recunoscut se face asta de ani de zile si de aici au deviat alte discutii din care am aflat cu totii cate ceva. Eu decat am raspuns punctual problemelor ridicate, interpretarea si optica fiecaruia, nu da dreptul unui club sa fie favorizat, in detrimentul altui club. Pana la urma toti platim aceleasi taxe si ne supunem acelorasi legi. Era prea simplu de rezolvat problema in esenta si se pare ca oamenii isi doresc sa persiste in greseala atata timp cat sunt tolerati. Daca tot se permite sa se vina pe lista cu mai multi jucatori, de ce nu percepe taxa federatia pentru cei care sunt in plus peste nr de 10, permis de regulament. Daca nu luam pozitie aici, unde credeti ca se va mai lua in alta parte? Ce ne ramane de facut, daca nu sa discutam si sa gasim solutii de imbunatatire, ca lucrurile sa fie limpezi si coerente pentru toata lumea. Au fost facute cluburi la comanda, pentru a se castiga alegeri, de catre oameni importanti din sahul romanesc de la acea vreme si nimeni nu a avut curajul sa spuna ca acele cluburi sunt neadevarate.

      septembrie 27, 2012 - 5:28 pm Raspunde
  • Malatesta

    Cu regret trebuie sa constat ca vorbim din nou despre lucruri deosebite!
    Eu mi-am permis sa am o opinie vizazi de “club adevarat/club…de altfel.”
    In ce priveste respectarea regulamentelor,incepand de la concepere si punerea lor in aplicare ,nu vad chiar nici o diferenta intre :”CUM SE RESPECTA LEGEA IN ROMANIA SI CE SE PETRECE IN LUMEA SAHULUI”!
    Stiu ca spusele mele nu te vor face sa ai un somn mai linistit;cunosti vreo alta cale???Vai cat si cati si-ar dori!!

    septembrie 27, 2012 - 5:58 pm Raspunde
  • Comisarul Mizdrache

    Pentru mine cel mai adevarat club este parcul in care joc sah de aproape 25 de ani.

    septembrie 27, 2012 - 6:26 pm Raspunde
  • Sebastian

    Malatesta are dreptate, trebuie aplicat principiul lamei lui Occam si adoptata cea mai simpla explicatie : sunt complet anormale aceste pretentii de respectare a unor regulamente intr-o tara ca Romania, in care totul este caterinca, mistocareala si cel mai puternic manipuleaza legile dupa bunu-i plac .Simplu , case closed, astfel de filosofari nu duc la nimic bun, caravana sahista a lu’ nenea Titi trece mai departe nestingherita. Si oricum,asta este o chestie marunta,nevinovata chiar, au ei bube in cap mult mai mari.
    Stiu , o sa spui ca suna a resemnare, trebuie sa ne revoltam ,sa nu permitem asa ceva, s.a.m.d. insa realitatea este ca am ratat demult sansa dirijarii tarii pe o directie buna, eu m-am, convins ca schimbarile in Romania nu vor aparea in timpul vietii noastre,poate mai incolo, si trebuie sa plece din alte structuri si sa ajunga si in FR Sah, nu va fi invers .

    septembrie 27, 2012 - 9:08 pm Raspunde
  • Nedelcu Cristian

    Regulamentele trebuiesc respectate…ad literam.Domnul Ceausescu procedeaza corect daca se simte nedreptatit…trebuie sa intram in normalitate .Dl Malatesta se referea la problema cluburilor si cred ca face o ierarhie destul de pertinenta a lor .Dansul se pricepe bine la sah.
    Eu cred ca trebuie sa dispara practica da a infiinta cluburi fantoma pentru a castiga alegeri .Si acest lucru trebuie spus.Probabil de aceea nu se respecta si regulamentele ad literam …fiindca avem un presedinte ales in mod fraudulos.

    septembrie 27, 2012 - 9:51 pm Raspunde
  • Malatesta

    Multumesc Sebastian;multumesc Nedelcu Cristianj!!

    septembrie 28, 2012 - 8:59 am Raspunde
  • Deschapelles

    D-le Anuta,
    Ai trait asa de mult in comunism , si ai inteles gresit democratia (cica) aplicata dupa modelul Iliescu&CO. incat TI SE PARE NORMAL SA NU APLICI REGULAMENTUL AD LITERAM??!!?!??!

    Daca nu iti dai seama ca “asa cum se practica de ani buni !” e o lasitate si o delasare, un fatalism care ne condamna sa ne meritam soarta, atunci…

    Dupa ce vad cum suntem condusi, de la nivel de tara la nivel de federatie de sport de nisa, lasand la o parte problemele cu favoritisme si coruptia care sunt sigur ca exista, doar ca nu am probe (:P) sunt ferm convins in continuare ca varsta nu e atributul intelepciunii. Nu intotdeauna….

    septembrie 28, 2012 - 10:49 am Raspunde
  • Nedelcu Cristian

    Domnul Ceausescu are tot dreptul sa ceara respectarea regulamentului si eu nu pot decat sa l sustin in acest demers .Macar anul viitor sa se respecte acest punct cu anuntarea loturilor …sau sa modifice regulamentul daca nu se poate respecta asta .
    Sunt convins ca nu domnul Anuta este de vina ca de a lungul timpului nu s a respectat acest punct din regulament .Dansul ne a spus ca in societatea noastra merge si asa …nu cred ca domnul Anuta face parte din comisia care se ocupa cu respectarea regulamentului la Div A.
    Eu ii respect pe domnii Ceausescu si Anuta …ca pe doi oameni de sah …si inteleg faptul ca la sah exista si certuri .Asa este la toate sporturile unde se lupta pentru o pozitie cat mai buna in clasament .

    septembrie 28, 2012 - 11:20 am Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Domnule Ceausescu,

    am inteles : nu va plac polemicile, dar o faceti. Dintr-un tantar si o opinie personala, formulata la rubrica discutii de mine, construiti un intreg esafodaj si declansati un razboi al acuzelor. Imi asum intreaga responsabilitate a celor afirmate, cu atat mai
    mult cu cat eu aduc din timp in timp si argumente. Prin comparatie, dvs. scoateti din context unele afirmatii si denaturati cele afirmate, le rastalmaciti sau ignorati afirmatii ce nu va avantajeaza. Diferenta intre cele spuse de mine si cele spuse de dvs. este (dupa opinia mea) aceeasi cu utilizarea cuvantului “frustrat” de mine si cea distorsionata de dvs. : ” Frustarea rezida din ceea ce spuneti dumneavoastra, si nu din faptul ca nu se poate pregati nici o echipa la lotul asa de numeros al Conpetului.”
    Intentia de utilizare a cuvantului este aceeasi, insa corecta nu este decat una. Ca sa aflati, consultati DEX-ul.
    Domnule Ceausescu, faceti urmatoarea afirmatie : “Nu v-a cerut nimeni sa comentati aceasta problema, dar probabil ca v-ati simtit cu musca pe caciula si cum aveti ceva polite de platit catre cineva de la Colosseum…”
    Deci faceti afirmatii care vizeaza clubul meu, mai puneti si 3 semne de exclamare dupa denumirea clubului meu, iar apoi faceti
    afirmatia de mai sus. In ce lume traiti, Dle Ceausescu ?
    V-ati uitat din curiozitate pe loturile echipelor de “Superliga”? Nu opereaza acelasi regulament si la ele ? Stiu, o sa-mi spuneti ca ele nu concureaza cu echipa dvs. Concluzie : nu vedeti mai departe de propriul interes, dar faceti parada de orice inadvertenta.
    Sincer, am sa evit pe viitor in discutiile cu dvs. afirmatiile ce includ subtilitati sau ironii fine, deoarece perceptia acestora va este complet straina. Afirmatia mea :”Cand regulamentul competitiei se va aplica “ad-literam” in privinta lotului de baza, sa ne anuntati si pe noi pentru a face demersuri sa-l schimbam.” o interpretati total fals si ilogic. De altfel nici nu era chiar asa subtila, iar fraza care urmeaza dupa aceea este lamuritoare pentru orice persoana cu un IQ mediu (“Nu se mai potriveste cu starea de lucruri din teren. Ceea ce vreti dvs. nu avantajeaza decat pe cei ce nu prea au de unde alege.”)
    Nu vreau sa fac speculatii, dar accentul pe care il tot puneti pe jignirile mele aduse “marei mase a cluburilor din Romania” sau
    tuturor sahistilor din mediul rural, aduc a iz politic si seamana cu afirmatiilor unor iresponsabili politici care au clamat razboi civil in Romania, cand de fapt nu s-a intamplat nimic grav. Eu va inteleg orgoliul supradimensionat, dar ati face mai bine sa-l
    utilizati in actiuni constructive, decat in afirmatii sforaitoare.
    Daca v-ati simtit atat de ofuscat ca cerintele formulate de mine (o opinie personala) pentru definirea unui “club adevarat” nu se intrunesc in totalitate de clubul dvs., atunci trebuie sa aveti si obiectivitatea ca nu puteti figura alaturi de cele 90 de cluburi care si-au trimis juniorii ( intr-un fel sau altul) la finalele de la Caciulata. Nici macar unul. De finalele de juniori pe echipe nici nu se mai pune problema. Dar mandria de “club adevarat” nu-si mai gaseste limitele.
    In privinta banilor dati din buzunarul propriu pentru sah, nu stiu cat ati dat dvs., dar pentru un bugetar scapatat ca mine am dat foarte multi de-a lungul timpului.Dar nu vad care este legatura cu subiectul in cauza, atata timp cat conteaza ce face clubul
    respectiv si nu de unde isi procura fondurile. Apropo : sa-ti cresti proprii juniori ( finantati de parinti-in cazul nefericit) este o
    chestiune de implicare si nu de bani.

    septembrie 28, 2012 - 11:54 am Raspunde
    • ceausescuiulian

      Domnule Anuta
      V-am raspuns pentru ca m-ati apelat.Daca nu ati fi comentat, rostindu-mi numele nu eram obligat sa va raspund. Am considerat ca trebuie pusa o problema pe tapet, cat ar fi ea de mica. Cum centrul discutiei il mutati voit in alte parti unde va convine, consider incheiat mesajul si comentariul meu.Lumea ne cunoaste si ne stie pe fiecare sau daca nu ne va judeca dupa faptele, scrisele sau spusele noastre. Am spus frustarea este amplificata de ceea ce spuneti dumneavoastra, adica ati privat cluburile ce si-au respectat componenta loturilor, de dreptul de a vedea lotul largit de 10 jucatori, prevazut de regulament.Nu am aratat cu degetul catre o echipa, atata timp cat sunt mai multe cu loturile de peste 10 sahisti.
      “Deci faceti afirmatii care vizeaza clubul meu, mai puneti si 3 semne de exclamare dupa denumirea clubului meu, iar apoi faceti
      afirmatia de mai sus. In ce lume traiti, Dle Ceausescu ?” Nu am gasit nici o afirmatie ce vizeaza clubul Conpet si nici 3 semne de exclamare. Nu sunt inclus in nici o grupare politica si nici am fost, nu apar alte interese ale federatiei sau al altei grupari. Trec peste aluzia cu IQ, si cu toate ca incercati sa provocati, mutand discutie spre alte zone, nu va mai raspund la provocari gratuite. Am convingerea ca se vor rezolva toate impedimentele din regulamente si chiar daca nu se fac acum, macar am atras atentia celor in drept, ca sunt reglementari care trebuiesc reactualizate si mentionate clar. Va urez succes la divizia A si stiind ca va luptati la promovare si avand destui prieteni la Conpet, va tin pumnii sa promovati in Superliga! Succes si toate cele bune!

      septembrie 28, 2012 - 4:43 pm Raspunde
  • Sebastian

    Chiar asa, chestia asta merita mentionata prin vreun comentariu de subsol, in niciun caz nu trebuia sa deschideti un intreg topic pe acest forum despre loturile largite , e pra marunt “abuzul”, e aproape de normalitate chiar :).

    septembrie 28, 2012 - 1:14 pm Raspunde
  • mtudorache

    Cineva se invarte dupa coada si nu o prinde! Pai ni se explica si extra-explica anumite lucruri pe care le-am vazut singuri scrise. Nu va legati de IQ, pentru ca din fericire nu se face pe bani. Sunteti penibil ca de obicei! Ma refer la comentarii. Ca om de sah, jucator, antrenor etc., va pot chiar aprecia ( nu aveti nevoie desigur, de aprecierea mea, dar probabil asa este), nu pot fi absurd. Dar aveti comentarii penibile, in care va scapa gafe si jigniri incredibile. Explicatiile kilometrice nu sterg cu nimic teribila pata de dispret aruncata asupra unei mase imense de jucatori. Subiectul poate fi minor, dar scoate la iveala caractere. Eu, pentru ca tot va rupeti asa in figuri, va luam taxa direct proportional cu cati jucatori prezentati pe lista. Aduceti-i pe toti! Ca sunteti un club adevarat, potent.

    septembrie 28, 2012 - 2:32 pm Raspunde
  • Marian

    NU sunt implicat in nici un fel in divizia A si nu ii cunosc personal pe nici unul dintre cei care au polemizat mai sus, insa as vrea sa precizez urmatoarele:
    – regulamentul este pentru a fi respectat, altfel de ce ar mai exista? Nu exista nici un motiv sau scuza pentru a nu respecta un regulament. CLAR. Indiferent de situatia din teren! Daca situatia din teren e dificila, trebuie sa munceasca managerul respectiv mai mult, dar regulamentul trebuie respectat!
    – am citit cele spuse de dl. Anuta, legat de jucatori. NU cred ca un jucator ca Rapport Richard nu are un program foarte clar de pregatire si de turnee pe care le joaca. Nu poti sa zici ca nu stii cu 15 zile inainte de inceperea unei competitii daca el participa sau nu, indiferent daca ai banii sau nu pentru a-l plati.
    Ca sa fac o paralela un pic cu fotbalul, chiar daca Barcelona are in lot mai multi jucatori decat au alte echipe, in cupele europene ei trebuie sa anunte un lot de jucatori egal ca numar cu al celorlalte echipe participante, nu se face nici o exceptie, indiferent ca Barcelona are o scoala de juniori pe care ii creste si alte echipe poate ca nu au, sau nu au atatia juniori ca numar.

    septembrie 29, 2012 - 12:25 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Domnului Ceausescu : Va multumesc asemenea !

    septembrie 29, 2012 - 1:09 pm Raspunde
  • Anuta Laurentiu

    Domnului Marian : In ceea ce spuneti apar cateva neconcordante :

    – La fotbal, jucatorii joaca doar intr-o singura echipa, in timp ce sahistii pot evolua in tot atatea echipe cate tari sunt pe glob.
    – Sahistii foarte buni si chiar cei doar buni sunt extrem de sensibili la bani si mai ales numarul lor. Ii ai joaca. Nu ai sau ai prea putini nu joaca. Va garantez ca daca suma este suficient de mare, oricare ar fi programul ei vor reactiona pozitiv.
    – Problema este ca nu suntem in Germania sau Anglia. In Romania banii sunt accesati cu mare intarziere si uneori mai putini decat ai solicitat. Ai bani mai putini : adio jucatori straini.

    De aceea avem nevoie de regulamente adaptate la realitatea romaneasca si nu la teorie de birou.Doar cine se confrunta cu realitatea stie.

    septembrie 29, 2012 - 1:46 pm Raspunde
  • Grunberg Sergiu

    Stimati colegi
    Fiind ocupat cu Superliga , nu am avut timp sa citesc comentariile dumneavoastra .
    De aceea imi permit acum sa imi exprim cu intarziere parerea .
    La Supeliga loturile largite se anunta cu o luna inainte iar cu 2 saptamani inainte loturile definitive care se publica pe site in timp real .
    Loturile largite trebuie sa cuprinda jucatori legitimati la club -daca nu obligatoriu sa li se faca carnete pe baza acordului jucatorului . Nu stiu daca se respecta aceasta procedura , daca nu, evident este o ilegalitate .in acest caz cluburile ar trebui obligate sa plateasca taxa pentru acei jucatori inclusi incorect Presupunand ca in formula finala intervin accidente confirmate oficial si legal , atunci se pot opera modificari , considerandu-se cazuri de forta majora .
    In privinta cluburilor dati-mi voie cu tot respectul sa fac cateva precizari :
    1. va inselati profund idealizand marile cluburi din vest ; ele incheie contracte banoase cu superjucatori , cu plata pe partida si eventuale bonusuri .
    Cateva au si fonduri extrem de reduse destinate juniorilor talentati , dar cu mici exceptii, grosul cheltuielilor sunt suportate de parinti sau alti sponsori .
    La campionatele de juniori mondiale sau europene , rareori am vazut copii platiti de cluburi poate cu exceptia Romaniei!
    2. Clubul AEM-LUXTEN plateste salarii sahistilor si darile la stat aferente . In plus le plateste finalele, diferite turnee inclusiv europenele individuale .
    In ultimii ani atat noi cat si Medicina Timisoara am platit si juniorilor paticiparea la Euopenele de seniori + la Europenele sau Mondialele de juniori .
    Daca pe astea le numiti dumneavoastra cluburi semiprofesioniste ( considerand ca in occident curge lapte si miere) , atunci nu am ce sa comentez !
    3. In privinta cluburilor axate pe cresterea juniorilor pot sa va spun doar opinia mea personala :
    pana la urma trebuie sa alegi intre sportul de masa si cel de performanta . Nu poti investi in toti , iar daca nu faci o selectie progresiva , atunci dai faliment indiferent de tara. Cred ca cluburile sportive scolare sau alte cluburi axate pe cresterea juniorilor sunt un soi de scoli generale menite sa fie pepiniera pentru colegii si facultati (cluburile de performanta). Interferentele intre aceste stadii sunt din punctul meu de vedere sortite esecului.
    Parintii vor ramane la noi si oriunde principalii promotori ai copiiilor direct sau prin sponsori . Aici, nici FRSAH cu toate pacatele ei si nici Romania nu au nici o vina
    Cu stima
    Sergiu Grunberg

    octombrie 3, 2012 - 8:37 am Raspunde
  • Nedelcu Cristian

    Mi a facut o mare placere sa citesc acest comentariu…Felicitari pentru castigarea titlului de campioana cu echipa AMN Luxten Timisoara…este un club care isi continua drumul cu seriozitate.Pe de alta parte domnul Ceausescu a avut dreptate cand a semnalat nereguli in respectarea regulamentului la div A…asa cum spuneti si dvs…

    Va doresc numai bine…

    octombrie 3, 2012 - 10:58 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.