Documentele Gossage-Vardebedian (2)

CLICK AICI PENTRU PARTEA I

Cine nu a auzit de Woody Allen? In Romania, probabil destul de multi oameni. Fragmentul de mai jos face parte dintr-o culegere de 46 povestiri tradusa si pe la noi.

Este vorba despre o partida de sah jucata prin corespondenta, iar schimbul de scrisori dintre cei doi adversari este foarte amuzant.

Documentele Gossage-Vardebedian
de Woody Allen (partea 2)

Gossage:

Am primit de dimineata scrisoarea ta cu cea de-a patruzeci si cincea mutare (calul tau imi captureaza regina?), precum si intinsa explicatie cu privire la intreruperea corespondentei noastre la jumatatea lui septembrie. Da-mi voie sa vad daca te-am inteles bine. Calul tau, pe care l-am scos de pe tabla acum cateva saptamani, ar trebui acum sa se afle, dupa spusele tale, la patru patrate de rege, datorita unei scrisori care s-a ratacit acum douazeci si trei de mutari. Nici macar nu mi-am dat seama ca s-a produs un astfel de incident si imi amintesc cu exactitate ca ai facut o a douazeci si doua mutare, cred ca era vorba de tura la sase patrate de regina, unde a fost in cele din urma macelarita in urma unei mutari ale tale care a insemnat un rateu tragic.

In prezent, al patrulea patrat de la rege e ocupat de tura mea si, din moment ce tu nu mai ai cal, in ciuda scrisorii neexpediate, nu prea inteleg ce piesa folosesti ca sa-mi capturezi regina. Ceea ce cred ca vrei sa spui, din moment ce majoritatea pieselor tale sunt blocate, este ca imi ceri mutarea regelui tau in al patrulea patrat al nebunului meu (singura ta posibilitate) – o modificare pe care mi-am luat libertatea sa o fac si apoi sa contracarez cu mutarea mea de azi, numarul patruzeci si sase, prin care iti capturez regina, asa ca regele tau e in pozitie de sah. Acum, scrisoarea ta e mai clara.

Cred ca restul mutatilor din acest joc pot fi facute cu promptitudine si claritate.

Al tau,

Vardebedian

(Va Urma)

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.