Silvio Danailov: “Am sperante mari ca pana la urma Carlsen va juca in Meciurile Candidatilor”

http://www.chessdom.com/images/store/danailov-19416.jpg

Intrebare: Domnule  Danailov, cum merg lucrurile cu ECU (Uniunea Sahului European) si cu echipa dumneavoastra cea noua? Ati inceput deja sa lucrati?

Raspuns: Totul este in regula, multumesc. In primul rand, ne mutam cu birourile de la Berlin la Belgrad, acolo unde primarul orasului ne-a oferit spatii fantastice in centru. Prima intalnire a Consiliului nostru va avea loc in perioada 12-14 ianuarie. Echipa noastra este plina de energie si de idei proaspete si gata sa munceasca din greu pentru viitorul sahului in Europa.

I: Puteti sa ne impartasiti cateva proiecte specifice la care a inceput deja sa lucreze ECU?

A: Infiintam in curand Clubul jurnalistilor de sah, care va fi o organizatie importanta si care ne va ajuta. In fiecare saptamana publicam pe siteul nostru oficial informatii detaliate despre toate stirile din sahul european. Incercam la modul cel mai serios sa gasim sponsori si vom incepe foarte curand sa semnam contracte cu partenerii comerciali ai ECU.

I: Sunteti Prsedintele ECU, dar sunteti de asemenea membru al Consiliului Presidential al FIDE. Mai mult, sunteti managerul lui Veselin Topalov, care va participa la Meciurile Candidatilor in 2011. Este participarea lui confirmata?

R: Sigur ca el vrea sa joace, dar inca mai asteapta contractul oficial din partea FIDE. Inainte de a se semna contractul nici un comentariu nu are sens.  Este foarte important unde si cand va avea loc acest turneu. Pozitia lui Topalov in ceea ce priveste aceasta chestiune este bine stiuta.

I: Care este comentariul dumneavoastra in ceea ce priveste retragerea lui Carlsen din ciclul Campionatului Mondial? FIDE a anuntat deja ca Grischuk il va inlocui.

R: Este pacat desigur, personal am fost foarte surprinsde acest anunt. Totusi, conform cunostintelor mele, nimeni nu poate sa-l inlocuiasca pe Carlsen. Articolul 3.3.3 spune ca “Orice jucator care se retrage dupa 15 mai 2010 nu poate fi inlocuit iar adversarul sau in primul tur este declarat invingator.” Asta inseamna ca, conform regulamentelor Radjabov se califica direct in turul al 2-lea. Dar poate ca este ceva ce imi scapa mie, FIDE ar trebui sa stie mai bine. Desigur, intotdeauna sunt posibilitati pentru a se gasi o solutie. FIDE are nevoie de prezenta lui Carlsen in circuitul Campionatului Mondial, si viceversa, asta este clar pentru toata lumea. Chiar acum pregatesc o propunere pentru intrunirea urmatoare a Consiliului Presidential FIDE, propunere care in opinia mea este solutia perfecta a problemei. Asa ca, am sperante mari ca Magnus va juca pana la urma si toata lumea va fi fericita.

I: Puteti sa ne dati detalii referitor la propunere?

R: Este prea devreme, aveti rabdare. Veti afla totul cand va fi momentul.

I: Sa ne intoarcem la Veselin Topalov. El nu a fost in forma in ultima vreme, rezultatele obtinute la Olimpiada si Nanjing fiind sub asteptari. Mai mult, el a refuzat sa joace la Bilbao anul acesta si nu va participa la  Tata Steel Chess 2011.

A: Dupa cum stiti Veselin s-a insurat acum doua luni si acum se bucura un pic de viata. El nu este motivat sa joace in turnee momentan, dar se va intoarce pentru Meciurile Candidatilor. Obiectivul lui este sa castige Meciurile Candidatilor si sa joace din nou un meci pentru titlul de Campion Mondial. Asa ca, foarte curand il veti vedea din nou pe adevaratul Topalov.

(SURSA: CHESSDOM)

ALTE POSTARI RELEVANTE

7 Comentarii

  • ovidiu_3003

    Daca FIDE are nevoie de prezenta lui Uratu in circuitul C.M. pe Urat putin il doare de circuitul lui FIDE .Ii dati cat va cere o sa joace ,nu i dati …nu o sa joace fiindca e primul in clasamentul Elo si vrea sa se mentina primul acolo .Toti organizatorii de turnee serioase il vor ca invitat pe Urat.Stie el mai bine ca voi care este interesul lui .

    noiembrie 13, 2010 - 8:54 am Raspunde
  • ovidiu_3003

    Iauzi ce vrea sa infiinteze bulgaroiul asta Clubul jurnalistilot de sah …aici sa vezi dezbatere…cine sunt jurnalistii …cei care scriu de sah sau cei care au facultatea de jurnalism si mai scriu si de sah .Jurnalistii de sah trebuie sa aiba Elo …sau sa fie neclasificati ? Din Romanika o vrea sa se inscrie cineva in clubul bulgaroiului ? Si daca vrea sa se inscrie ce conditii trebuie sa indeplineasca ? Sa scrie la un ziar sau pe net ? Le are bulgaroiul cu ideeile originale .Cum o sa munceasca el de dimineata pana seara la Belgrad ( Belgrad aproape de Sofia ca sa faca naveta cu masina) pentru binele sahului european si al buzunarului propiu.

    Bulgaroi da ti demisia!

    Numai scriu nimic de conducerea sahului roman…acum scriu despre conducerea ECU…asa ca la fabule !

    noiembrie 13, 2010 - 9:13 am Raspunde
  • jugarul

    Tot nu gasesc nicaieri cum se joaca meciurile candidatilor, dar din interviul asta par a fi meciuri eliminatorii..nu pricep de ce nu i-ar conveni lui Carlsen sa joace eliminatorii..

    noiembrie 14, 2010 - 6:06 am Raspunde
  • Observatorul Popular

    oricat de Urat ar fi, tot isi gaseste o sahista pe masura lui

    noiembrie 14, 2010 - 11:32 am Raspunde
  • ovidiu_3003

    Am impresia ca nu a luat el singur aceasta decizie ci impreuna cu sfatuitorii lui .Probabil au considerat ca a muncit foarte mult sa ajunga nr 1 in top si dupa ce au ajuns nr 1 imediat sa se apuce de o noua munca grea nu ar fi prea intelept .O sa vedem daca au avut dreptate !
    Uratul asta la banii lui poate sa ia de nevasta orice top model din lume .Chiar sunt curios cand se va casatori.

    noiembrie 14, 2010 - 1:57 pm Raspunde
  • Observatorul Popular

    O sa-i bage nebunul la f8.

    noiembrie 16, 2010 - 1:31 pm Raspunde
  • Observatorul Popular

    O sa o strapunga ca in zidul de piatra:)

    noiembrie 16, 2010 - 1:34 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.